Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2017 18:37 - След президента РАДЕВ, политици и експерти зоват: САЩ и ЕС да не РУШАТ българската икономика! Иначе България напуска Евросъюза и НАТО! http://www.budnaera.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 440 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.06.2017 18:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След президента РАДЕВ, политици и експерти зоват: САЩ и ЕС да не РУШАТ българската икономика! Иначе България напуска Евросъюза и НАТО!
  image

Преди няколко дни руският енергиен гигант „Газпром“ подписа Пътна карта за развитие на газопреносната мрежа в България с наши официални държавни представители.
По този повод Драгомир Стойнев, зам. председател на парламентарната група на БСП и бивш министър на икономиката и енергетиката в правителството на Орешарски, заяви в прав текст, че „има държави, които не искат големи икономически проекти в България“.
Всички знаем кои са тези държави. САЩ и ЕС, разбира се. Но за пръв път след президента Румен Радев, на най-високо политическо ниво – президент, парламент – започва да се говори открито, че Запада пренебрегва стратегическите национални интереси на България.
В този контекст логично възниква въпросът защо Борисов се разбърза толкова много да възстановява разрушените от самия него енергийни отношения с Руската федерация? Всичко е много просто. Защото само след година – две страната ни ще остане без ток, а газ няма да можем да купуваме, защото цените ще бъдат космически.
Именно заради това, подписаната Пътна карта става компромисен вариант, който дава възможност да се продължат, ликвидираните от премиера-слънце, отношения между България и Русия в сферата на енергетиката.
Няма смисъл да се обяснява на никого, че енергетиката е една от най-важните части на националния СУВЕРЕНИТЕТ. Защото евтината енергия от ток и газ са единствената реална възможност да бъде изтеглена бързо българската икономика от блатото на мизерията. Където я вкараха „добричките“ САЩ и ЕС, подпомогнати от нашенските олигарси и безкрайно корумпираните им политически пудели в парламента.
Нещо повече. Осъществяването на трите енергийни проекта щяха да направят България мощен енергиен разпределителен център за Балканите и цяла Европа. А освен това, нашата страна щеше да се превърне в силен фактор на европейската икономика и политика.
И точно в тази изключително нужна на България област – енергетиката, преди 7 години нахлу като слон в стъкларски магазин гербаджийският гуру Борисов. С неподозирано удоволствие той громеше руските енергийни проекти Южен поток, АЕЦ „Белене“ и Бургас – Александруполис. Наричаше ги ненужни гьолове, опасни експерименти, скъпи съоръжения, които България не можела да си позволи.
Е, Винету затри тези проекти. Турция, обаче ги осъществи. И сега ние зависим изцяло от милостта на султан Ердоган, който и без това не скрива мераците си да налапа територията на половин България.

Нека си припомним, че само няколко месеца преди Пожарникарят да се нахвърли яростно на руските енергийни проекти, той упорито убеждаваше гражданите на България, че АЕЦ „Белене“ и Южен поток са необходими на страната ни „както слънцето и въздуха за всяко живо същество“.
И изведнъж, без никаква видима причина, банкянският бодигард се обърна на 180 градуса и блъвна омраза и злъч към проектите. И косвено към Русия, от която в никакъв случай не трябвало да зависим. Това премиерско салтомортале ни дава основание да направим извода, че някой му е „помогнал“ да се ориентира в ситуацията и да заеме „правилната“ прозападна позиция по започналия вече строеж на съвместните руско-български енергийни проекти.
Нещо повече. Всички знаем, че за да бъде спрян окончателно големият енергиен шлем на България, се наложи у нас да пристигнат с експресна поща трима американски сенатори. Те плътно обградиха Орешарски, застанаха до него пред телевизионните камери и го принудиха да обяви края на Южен поток и Втора атомна електроцентрала.
Ноо…Огромният евроатлантически натиск породи точно обратната реакция. Започнаха да стават все по-чести индиректните и директни протести и несъгласия на президента Румен Радев и други български политици и експерти. И те красноречиво говорят, че грубата и безпардонна намеса на САЩ и ЕС, която ни принуждава да пренебрегваме националните си интереси, ПОВЕЧЕ НЯМА да бъде ТЪРПЯНА.
Защото приятелските и дружески отношения с нашата посестрима славянска и православна РУСИЯ нямат алтернатива за България. За развитието на нашата икономика и възстановяване на суверенитета ни.
И че в това отношение трябва да отстояваме твърдо и безкомпромисно своите интереси, ПРЕНЕБРЕГВАЙКИ всякакъв външен натиск.
Брюксел и Вашингтон трябва най-накрая да разберат, че България в съюз с Русия, ще строи големите енергийни проекти. И ако за целта се наложи да напуснем структурите на ЕС и НАТО, от това в България никой няма да заплаче. Освен грантаджиите на Сорос. Но тях вече НИКОЙ не ги слуша.
По простата причина, че Запада само РУШИ българската държава. И обрича народа ни на мизерия, глад и унищожение.

Източник: Иво Македонски



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19797636
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930