Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2017 19:05 - ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ,НА КОЙТО МАЛКО ХОРА ЗНАЯТ ОТГОВОРА: КОГА ВСЪЩНОСТ Е СЪЗДАДЕНА ПЪРВАТА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА? Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 555 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ,НА КОЙТО МАЛКО ХОРА ЗНАЯТ ОТГОВОРА: КОГА ВСЪЩНОСТ Е СЪЗДАДЕНА ПЪРВАТА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА?  


ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ,НА КОЙТО МАЛКО ХОРА ЗНАЯТ ОТГОВОРА: КОГА ВСЪЩНОСТ Е СЪЗДАДЕНА ПЪРВАТА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА?

  България не е основана в 681 г.- това вече е ясно дори на учениците. Тя не е основана и в 632 г.,както твърди един известен наш професор,
понеже в наши стари документи и в чуждестранни хроники са споменати имената на голям брой Български владетели,царували далеч преди това. България не е основана също в 165 или в 153 г. от н.е.,когато според някои наши изследователи е дошъл на власт рода Дуло- кой може да каже колко други наши родове,принадлежали към Царското ни племе са царували преди това? Един Бог знае! В арменски извори,описващи събития от III-II в. пр.Хр. се говори за "страната на Българите" във веригата на огромната Кавказка планина.

Един цитат от http://doktora757.blog.bg/history/2013/
03/10/5-te-kliuchovi-lyji-za-drevnata-bylgarska-istoriia.
1062851
 дава допълнителна яснота по въпроса:

 
"Според древната арменска хроника „Ашхарацуйц” и някои други арменски хроники („История на страната Алуанк”) древните българи са отбелязани като стари поселници в Кавказ още във 2 в. пр. Хр.,когато не е имало никакви тюрки. Има доста податки,че българите са изключително древен народ,съществуващ от праисторическо време. Паисий посочва родословие на българите от синовете на библейския патриарх Ной (от Яфет и синът му Мосох/Месех). А според багдатския историк от 10-ти век Ал Масуди-българите водят своето начало от преди Ной и имат за родоначалник дядо му Матусала,което значи че са предпотопен народ (т.е. съществували са като народ преди поне 8000 години,което се потвърждава от праисторическите находки и ДНК изследванията)! Сведенията на Ал Масуди не трябва да се подценяват,защото той е работил в научна среда вероятно ползваща книги и преписи от огромната Александрийска библиотека запазени в Багдад."

    "–Легенди и митове! - би казал някой скептик- защо им се връзвате?" Ами виж какво приятелю: днешните китайци,гърци и евреи пишат историита на своите народи точно по този начин: въз основа на свои собствени легенди,предания и митове! Смееш ли да отречеш това,драги??!! Не смееш!!! Защо тогава,по силата на каква логика или причина ще отричаш нашите собствени исторически легенди и предания а ще признаваш чуждите още повече,че в много случаи ние имаме научни доказателства за нашите твърдения,а някои от споменатите народи нямат такива доказателства??!! По силата на двойния стандарт- той е твоята "логика" драги господин скептико,и по силата на завистта- няма друга причина!

  Споменатите по-горе извори говорят,че България я е имало поне във времето на арменския цар Вахаршак (III-II в.пр. н.е.),а вероятно и по-рано. Ирландски саги пък говорят за царете на "ФИР БОЛГ" (ХОР БОЛГ,ХОРА БЪЛГИ),дошли в Британия от Балканите преди повече от 2800 години и носели типично Български,дори "пра"Български имена което значи,че България я е имало и в Ранножелязната епоха. Кога е основана държавата ни тогава?


  Учените по света имат утвърден критерий за държавност,към който нашите историци не обичат да се придържат- критерия на писмеността. Според водещи световни историци всеки древен народ,който е имал своя собствена писменост е имал своя държавност,благодарение на която е създал писмеността. Щом е така,ние ще открием кога е създадена България при едно условие- когато датираме древните Български "руни" (йероглифи),ползвани от дедите ни далеч преди Кирил и Методий. Къде се откриват най-старите Български руни"? Те се откриват в неолитни и халколитни селища от района на Черноморския басейн (най-вече на Балканите и Мала Азия),а надеждни датировки на образци от нашия регион показват,че възрастта на най-ранните надписи не е по-малка от 8300 години!

 
Щом преди 8000 години на Балканите е имало пра-Български руни (руни от праисторическия период на Българите),значи е имало и Български език,за чието записване те са служили. А щом в селищата,които ползвали тези руни е имало некрополи с царски погребения като Варненското,значи е имало и държавност- ако не преди 7500 години,то поне преди 7000. Точна дата разбира се не може да поставим,но приблизително насочваща- да. Датата,изчислена от някои изследователи за примерно начало на летоброенето в нашия древен календар е в периода между 5600-5500 г.пр.Хр. Заповедта и инициативата,дали началото на това летоброене,както и заповедта за създаване на нашето йероглифно писмо може да са били дадени само от Български царе- жреци,живели през въпросния период,така че твърденията за поне 7000 години Българска държавност са най- близки до истината.

image

  Народът,създал първата човешка цивилизация и държавност не може да е ползвал Българските руни по някаква случайност. Почти пълното съвпадение на неолитните образци с Българските "руни" (йероглифи) показва,че халколитните хора по нашите земи са говорели Български език а държавата,ръководена от царете погребани край Варна ще да е била именно първата България. Преди тях несъмнено е имало и по-ранни Български царе разбира се,от времето на неолита,но техните гробове още не са открити или още не са отбелязани като такива. Открити са обаче невероятни съвпадения между културни, битови, архитектурни, писмени, владетелски, религиозни и прочее традиции на неолитно-халколитните хора и на старите Българи за които не може да си затваряме очите и да се преструваме,че не съществуват!

  Всичко това говори,че страната ни е основана далеч преди Рождеството на Христос,преди основаването на гр. Рим,преди първите появата на първите гърци и евреи,преди Египет и Китай. Да- това твърдение е грандоманско и помпозно,но е истина- чиста,неподправена историческа истина! Който иска да чуе истината- нека да чете и препрочита а който предпочита да си затваря очите за истината- нека поне да не пречи,понеже точния отговор на зададения в заглавието въпрос е:

  НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОГА ВСЪЩНОСТ Е ОСНОВАНА БЪЛГАРИЯ НО С ГОЛЯМА УВЕРЕНОСТ МОЖЕ ДА ПРЕДПОЛОЖИМ,ЧЕ ТЯ Е ОСНОВАНА НАЙ-ВЕРОЯТНО НА ГРАНИЦАТА МЕЖДУ КЪСНИЯ ПАЛЕОЛИТ И РАННИЯ НЕОЛИТ.
 
Абсурд??!! Няма такова нещо: точно такъв е научния резултат,до който стигнахме чрез стриктно използване методите на световната историческа наука!!!



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19857824
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930