Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2017 17:43 - Сериозна победа на законността. Поздравления за смелостта!
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1922 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.06.2017 08:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Въпреки, че ми е добре известно значението, както и търсеният ефект, които се постига с него - поне първоначално, реших да си спестя в самото заглавие на поредната си публикация някакво подобно "бомбастично" заглавие, използвайки за целта в него някой знакови, но и натоварени доста силно отрицателно! имена на фирми, както и до болка познати /не само на мен/, местни "знакови" лица...

Но пък за това вече сега, във второто си изречение - използвайки спортна терминология при това, мога да обобщя така: резултатът от двубоя, проведен на терена на Закона, а в този конкретен случай - в залата на Административен съд Търговище, е повече от ясен и убедителен - "1:0" в полза на защитилата своите законни права фирма "Луцифер" ООД&, ползвайки адв. Иво Иванов, категорично спечелиха тази тежка съдебна битка, и то срещу Главният архитект на Общината ни - в лицето на арх. Дарина Димитрова, подкрепена тежко в този съдебен "мач" от адв. Румяна Моллова, представлявала "Лора-Х2" ЕООД като Заинтересована страна в това дело, разбира се.

По познатият ни метод и от шахмата - "от сложното, към по-простото", ще Ви представя нещата първо така - със своето съдебно Решение № 40, Административен съд - Търговище ОТМЕНИ Виза № СК-ТСУ-71 /02-02-2017 г., за изработване на идеен проект за учредяване на право за пристрояване към съществуващ търговски обект, издадена на основание чл.134, ал. 6 от ЗУТ от Главният архитект на Търговище.  ОСЪЖДА Община Търговище да заплати на "Луцифер" ООД направените разноски по делото , в размер на 1 412 , 95 лв.

Казано още по-образно, намерението на г-н Хамди Илиязов, чрез собственото си дружество "Лора-Х2" ЕООД - собственик на търговският комплекс срещу болницата /познат Ви с бившето кафе Флирт, помещавало се в в него преди /, да го "разшири", като застрои и общинският терен, лежащ от южната страна на базар "Сюрен", включващ настоящият тотопункт, както и масите за търговия до него, "вдигайки" и един втори етаж при това, НЯМА ДА СЕ СЪСТОЙ!

Това безспорно събитие, както и личен провал на Илиязов при това!, не се случи от само себе си, разбира се. Получи се основно поради Куража, Самочувствието, както и Смелостта, проявени от управителя на "Луцифер" ООД, и собственик на Базар Сюрен - г-жа Елка Колевска.

Отхвърляйки няколкократно едни достатъчно изгодни, както и финансово примамливи предложения от "заинтересованата" страна, тя не се поколеба да потърси и защити своите нарушени права в съда, засегнати с издадената както вече се видя, НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО изготвена ВИЗА, от страна на Главният архитект на Община Търговище.

Понеже лично присъствах и на двете проведени открити Съдебни Заседания по това Дело, искам да споделя и моите преси впечатления от неговото протичане.

Преди самото даване на ход на първото заседание по това Дело, проведено на 04.04.2017 г., вбесена от моето присъствие в съдебната зала, адв. Румяна Моллова официално направи искане към Председателят на съдебният състав, аз да бъда отстранен от нея, използвайки предлога: "то да се гледа само в присъствието на страните, без наблюдатели и слушатели в залата"!!!

Още по абсурдно за мен бе и нейното обяснение, цитирам: "Касае се за комшийски отношения, които не следва и не е необходимо да стават публично достояние. Делото не представлява някакъв обществен интерес!, а освен всички друго присъстващото в залата лице е с лично отношение към мен, при което целта му е само и единствено да ме...  притеснява."

Разбира се, че Съдът счете това искане за неоснователно, аз останах в залата, в предвид също така и на обстоятелството, че: "Административните дела са ПУБЛИЧНИ, и всеки, които има желание, може да ги посети", като не се налице хипотезите на чл. 136 от ГПК.

При положение, че на една дузина водени от мен Дела, съвсем неслучайно /е за мен това!/, адв. Моллова винаги е била защитаваща другата страна, аз си имам правото на моята си лична оценка и мнение за нея - както и тя за мен, разбира се.

Неправомерното и искане в този случай в действително целеше само едно - аз да не видя все пак "от първа ръка" пълното взаимодействие, логистика, както и синхрон в поведението, което си оказваха по време на самото заседание в съдебната зала с арх. Димитрова.

Буквално "вбесени" от Доклада, както и от отговорите на въпросите, зададени предварително към вещото лице - арх. Пенев, двете заедно с големи усилия на няколко пъти бяха укротявани от Съдията, надпреварвайки се една през друга в своята много гневна и вербална атака. Оценката ми е само една - арх. Димитрова яростно и основно защитаваше както своята неправомерно издадена Виза, така също и интересите само и единствено на "Лора-Х2" и Хамди Илиязов, при това...

След този показен и завиден "синхрон", видян с очите си от мен, предложението ми към нея може да е само едно - да си смени бързо своето работното място, ориентирайки се към офиса на г-н Илиязов. Той и без това има нужда от добър и дипломиран архитект, ми се струва...

Съвсем скоро може би, имайки в предвид това нейно поведение, както и други нейни спорни - на ръба на скандала Решения, както и служебни прояви /провокирали между другото едно сериозно напрежение, както и открито недоволство срещу нея в местният ни строителен бранш и фирми/, аз ще поискам официално тя да подаде своята оставка, като освободи тази много важна длъжност във всяка една Общинска администрация, изискваща обаче освен един висок професионализъм, високи чисто човешки качества, задължителна безпристрастност!, както и спазване на Закона преди всичко друго!

КУРАЖ И СВЕТЛИНА!



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323285
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031