Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2017 19:04 - България разпределена между 10 ромски клана след Соросовото десетилетие на ромско включване http://www.budnaera.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 468 Коментари: 0 Гласове:
0



България разпределена между 10 ромски клана след Соросовото десетилетие на ромско включване  

image

Събитията в последните месеци отново повдигнаха дебата за престъпността сред този етнос. Очевидно това е един от най-наболелите въпроси пред които е изправено обществото у нас. Подробно проучване на вестника показа, че за една година българските роми генерират печалба от не по-малко от 700 млн. лева в България и в Европа. Като оставим настрана фактът, че държавата и общините имат определена вина за изкуственото нагнетяване на проблема чрез преселване на големи групи ромско население по чисто електорални причини, не можем да пренебрегнем статистиката, която говори за сериозен ръст на престъпността в районите с преобладаващо ромско население. За всички е ясно, че много от ромите у нас заработват от незаконни дейности, а по-лошото е, че значителна част от тях са добре организирани и покровителствани от клановете във всички краища на страната.

И така – от какво печелят циганите? Ако се вярва на многобройните публикации за много от тях по време на прехода основното препитание се явяват кражбата, незаконната търговия, измамата, лихварството, джебчийството, злоупотребите с ДДС, фиктивното прехвърляне на фирми с огромни дългове, сутеньорството, организираната просия и дори поръчкови убийства и трафик на хора.

През годините хората в различни краища пропищяха от действията на клановете, чиято основна дейност е съсредоточена в престъпния „отрасъл“. За кратко време у нас се появиха поне десет богати ромски фамилии, за които се твърди, че са основни играчи в престъпния свят.

През 2002 г. Зрънкови, ромски клан от Видин, се прочуха с жестоката вендета с фамилията Маркови. Тогава в махалата „Нов път“ се развихри истинска кървава касапница. Наложи се изпращането на жандармерията с бронирана техника, която да ги премести в други части на страната. Говори се, че основният поминък на Зрънковите е лихварството, но са спечелили огромни суми и от схеми за източване на ДДС. Според запознати общо в лихварството са ангажирани 300-400 души най-често от клановете на кардарашите, бургуджиите и по-богати представители на цоцоманите. Те изкарват годишно между 10 и 12 милиона лева. Богатите ромски фамилии в гр. Левски са единствените, които нямат проблем с местното население. Въпреки че се занимават с трафик на деца и жени. През 2006 г. обаче те бяха арестувани в Италия при международната акция „Елвис“, която разби канал за трафик на хора.

В истинска война се превърна конфликтът в Катуница през 2011 г. Убийството на местен младеж от представител на фамилията Рашкови, от която е цар Киро накара местното население да настоява за изгонването на ромския клан. Още в началото на 90-те най-могъщите цигански кланове в пазарджишкия квартал „Изток“, на Фикри Яшар и Димитър Катранков създават държава в държавата. В така наречената махала „Токайто“ под тяхна опека за кратко време изникват множество луксозни постройки. Твърди се, че средствата за построяването им са натрупани от проституция и продажба на наркотици. В крайна сметка обаче, изненадващо държавата се намеси решително и пазарджишките барони бяха помлени от баретите на тогавашния шеф на МВР в града Арлин Антонов. /bezcenzura.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19793747
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930