Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2017 20:27 - Човекът, дал 4 т суджук, проговори: „Когато накрая отказах да изпълнявам поръчките на Мартинов, ми фалираха бизнеса“ http://www.mignews.info
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Човекът, дал 4 т суджук, проговори: „Когато накрая отказах да изпълнявам поръчките на Мартинов, ми фалираха бизнеса“
Бойко Борисов искал деликатес по специална оферта, гербери притискали бизнесмени да финансират партията

image image
Абе и от кашкавал не се откаазвате!

 
 



 Свидетелят на държавното обвинение, чиято самоличност не се разкрива по негово настояване, разказва пред екип на bTV как историята със суджука започва през 2011 година, когато Мартинов, по това време лидер на ГЕРБ в Добрич, го посещава.

„Убеди ме, че съм в някакъв списък, който трябва да си плащаме, трябва да финансираме партията. Бяхме задължени да го правим, защото иначе имаше и думите-ще ви съсипя бизнеса, приключва мача за вас и т.н.“, казва мъжът.

Мартинов поискал суджук, който по думите му бил за премиера Бойко Борисов. „И искаше да бъде направен по определена рецепта от него, как да бъде направен, защото суджука е за еди кой си, ако не му харесал суджука, после всички сме умрели“, споделя още свидетелят.

След три години, когато бизнесменът решил да откаже да изпълнява поръчките Мартинов изпълни заплахите, с които преди това само ме плашеше. Написаха ни актове от НАП и направо ни разбиха. Приключих с бизнеса. Хората, които работиха във фирмата останаха на улицата и това е“.

Свидетелят твърди, че не е подавал сигнал до нито една институция, защото Мартинов контролирал всички институции в областта. „До когото и да пусна, бумеренгът ще се върне с десет пъти по-голяма сила върху мене“, коментира той.

Скандалът нямаше да избухне, ако Кирил Костов не беше подал сигнал до главния прокурор. Костов твърди, че и семейството му е сред потърпевшите. Заведение на съпругата му е затворено след проверки от Агенцията по храните.

„Впоследствие съдът отмени заповедта на г-жа Брайкова, директорката на агенцията по храните. Въпросната г-жа Брайкова е назначение на г-н Живко Мартинов, поне по негови твърдения. И ред други началници на държавни институции, той твърди че се негови назначения и изпълняват неговата воля“, казва Кирил Костов. В Областната служба по безопасност на храните тече проверка от Инспектората на министерството на земеделието.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19699185
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031