Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2017 20:51 - Борисов и Пеевски ЗАГРАБИХА най-апетитната държавна хапка! Вижте ексклузивните подробности на тъмната афера! http://skandalno.net/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 539 Коментари: 0 Гласове:
0



Борисов и Пеевски ЗАГРАБИХА най-апетитната държавна хапка! Вижте ексклузивните подробности на тъмната афера!  

imageВ поредица от статии екипът на Skandalno.net запозна българската общественост със задкулисните тъмни далавери на Борисов.

Нека припомним, че един от най-известните френски разследващи журналисти Тиери Мейсън нарече Борисов „шеф на мафиотски BG картел за износ на наркотици и оръжие. И още тогава стана ясно, че България, без противодействието на правителството и неговия министър-председател, са изнасяли оръжие и наркотици за джихадистите от Ислямска държава. Това разкри и американското издание BuzzFeed News.

После водещи немски медии гръмнаха с новината, че българският премиер снабдява джихадистите от Ислямска държава, които преминават през България с…истински български паспорти и други документи. И по този начин, ислямистите вършеят необезпокоявани по цяла Европа.

Накрая и председателят на парламентарно представената партия „Воля“, Веселин Марешки изплака, че Борисов управлява страната с мафиотски схеми. И че Марешки се страхува за живота си, понеже разкривал тези схеми.

Наскоро стана ясно, че кабинетът Борисов 3 е забъркан в и друга афера. Правителствена комисия отнема лиценза за търговия с оръжие на фирма „Емко“, която е най-голямата в този бранш. Отнемането на лиценза станало под прякото ръководство на Красимир Каракачанов, който е вицепремиер и министър на отбраната.

imageНикой не знаеше защо преди последните извънредни парламентарни избори Каракачанов се натискаше толкова много да става министър на отбраната. А то си имала крушка опашка. Министерството му е трябвало, за да се разпорежда с най-апетитната останала държавна хапка – предприятията от военно-промишления комплекс.

Но Каракачанов явно не се е сетил, че не е само той желаещият да налапа българския ВПК. Има хора, много по-нависоко от него във властта, които също отдавна лелеят мечти да заграбят оръжейната индустрия в нашата страна.

Така се стига до нареждането фирма „Емко“ да бъде отстранена от бизнеса. Това става факт, когато комисията по отбранителна индустрия, начело с Красимир Каракачанов, Емил Караниколов, министър на икономиката и Аню Ангелов, бивш военен министър и настоящ съветник на Бойко Борисов, буквално разпореждат на членовете на комисията да отнемат лиценза на досега действащата фирма.

imageИ не щеш ли, изведнъж на терена на военно-промишления комплекс се появява нов играч. Някоя си фирма Viafot Limited, за която никой нищо не е чувал до този момент. Но, въпросната фирма изведнъж става основен играч във военно-промишления комплекс. Слухове свързват тази фирма с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Дали появата на тази фирма в българското оръжейно бизнес пространство може да се свърже с някакви протекции от страна на Бойко Борисов, засега можем само да гадаем. Но едно е ясно. Някой много нависоко в йерархията на правителството осигурява зелена улица на въпросната офшорка, която има за цел да превземе предприятията от българския военно-промишлен комплекс.

В бизнес средите дори битува мнението, че сценарият „Суджук гейт“ е задействан, за да се отвлече вниманието на хората от пуснатия в ход процес на заграбване на ВПК.

Но въпросът е защо „патриотите“ в лицето на военния министър Каракачанов и икономическия министър Караниколов се забъркват в тази афера. И се опитват да предоставят едва ли не ексклузивни права на някаква офшорна фирма с неизвестен произход и неизвестни собственици, да се разпорежда с все още мощния български военно-промишлен комплекс?

В това отношение слуховете твърдят, че двамата министри-„патриоти“ имат стари партийни прегрешения около финансирането на партиите им, заради които могат да им бъдат заведени наказателни дела. В добавка към това се смята, че и на двамата са им предложени тлъсти комисионни, които бързо са пречупили желанието им да защитават държавното имущество. Защото знаем, че едно от основните искания в предизборната програма на патриотите е държавните предприятия да останат държавни и държавата да ги стопанисва. А онези, които вече са разпродадени, да се върнат на държавата с легални икономически средства.

Само че предизборните обещания са едно, а осъществяването им на практика – съвсем друго нещо.

И май остава да се питаме защо ръководствата на партиите в коалицията на „Обединените патриоти“ не се опитват да вкарат в правия път своите членове, които явно не изпълняват предизборната програма на патриотичните формации?

Въпроси без отговор. Или с един отговор – корупция, облечена във власт?!

Автор Иво Македонски



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19834970
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930