Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2017 18:59 - Професор Нурутдинов - думата булгар означава Богоизбран. Автор: radostinalassa
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 299 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.08.2017 17:34


Професор Нурутдинов - думата булгар означава Богоизбран.


 "Ционистите,които управляват цялата световна култура и преса плащат на Московското правителство за забраната на името българин.Това вълнува само тях,защото думата "бул-гар"означава -избраник на Бога.Тя има до 100 превода.и едно от значенията й е богоизбран народ!
Ционистите искат само евреите да са богоизбран народ.Затова още от 18 век циони-стите се борят с българите тотално със своети пари - знаем,че банките на Ротшилд и Рокфелер са еврейски такива.Оттук е зависимостта на руските правителства,и затова ние не можем официално да наречем своята земя българска и ние да се наречем българи както преди
Всички знаят,че Кубрат в началото е бил православен,До него православни са били няколко хунски царе.У българите православието е от 4 век,не по-късно, на български език е била преведена Библия,При Атила  България е имала 2 езика  -славянски /хунски / и трьохбулгарски.
А са писали на булгарица -при Атила всички грамоти са съставени на булгарица,която после са разпространили Кирил и Методий,т.е. кирилица е булгарица.
Прочетете  тази книга - Тева-рихы Болгария /Болгар Тарихы/.Самият Атила е принадлежал към втората българска динас-тия,която е царствала в Средна Азия.Те са били красиви,с бяла кожа ,сини очи,светли коси и висок ръст.Те са бръснели темето си ,а на тила имали дълга опашка от коса.Атила е влязъл в историята с това,че той е подчинил напълно цяла Европа , Азия и част от Северна Африка - т.е.станал е господар на целия свят.Той се е разпоредил къде кой народ да живее.
Напр.французите го считат за основател на френската нация,защото им е дал техните земи.
Също Италия,Германия -тук най-известните български племена са бурджани-после се нарекли бургундци,саксини -сакси,също тюринги.Затова Атила е баща на съвременната географска карта т.на света Той заделил територия за Балканските българи -в договор с ромеите е записано,че тази земя  е българска,това е съвременната Македония -името й значи вълча долина.Напр.бозидан значи синя долина,т.е.море,боз /сив /значи и вълк.
Атила значи страната на българите -ат е кон, а  ил е страна,т.е.страната на конете.Конят е най-скъпото животно за българите,където и да са живеели -от Тихия океан до Дунав.
Второто главно име на р.Волга е Булгар -затова забравят учените,че най-голямата река в Европа се е нар.Булгар.
Това е била Волжска България.Наскоро Путин призна съществуването й .Кубрат е потомък на Атила.Атила е най-популярният персонаж в европейските опери.Също така родът Дуло и Авитохол е едно и също.Тохол е името на рода,към който са принадлежали Атила и Кубрат.
Тукай,туки значи род.


БОГ АРИ-ХОРА НА БОГА! Не случайно албанците казват на македонците: Българите са от Бога,македонците от Тито!" Н.М.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706376
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031