Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2017 22:05 - Къде са турбините за АЕЦ "Белене"? (видео) Автор: gikotev
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 325 Коментари: 0 Гласове:
0



Къде са турбините за АЕЦ "Белене"? (видео)

  След като ги плати с нашите пари (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия моментално побърза да забрави да си ги иска. Ето защо се налага сами да си ги търсим и затова се отправяме към завода производител "Силови машини" (Силовые машины), в Санкт Петербург, Русия.
Питаме официалната интернет страница на завода по критерий БЪЛГАРИЯ (БОЛГАРИЯ на руски) и получаваме само 21 отговора. После питаме по критерий БЕЛЕНЕ и получаваме само ТРИ отговора, от които два са с пожелателен характер, а единственото съществено съобщение сега ще ви покажа:


"Силовые машины" поставят оборудование для АЭС "Белене" (Болгария)

""Силови машини" ще доставят оборудване за АЕЦ "Белене" (България)"

Важно е да се отбележи, че съобщението е от 27-ми октомври 2009-та г. Датата е важна!

Ето какво още се казва в съобщението:


ОАО "Силовые машины" и ОАО "Атомэнергопром" заключили контракт на поставку основного энергетического оборудования для оснащения строящихся энергоблоков №1 и 2 болгарской АЭС "Белене". Мощность каждого энергоблока составит 1060 МВт.
По условиям контракта "Силовые машины" обеспечат проектирование, изготовление и поставку на АЭС "Белене" двух комплектов паровых турбин мощностью 1060 МВт, конденсаторов и отдельного вспомогательного оборудования для систем турбоустановки, а также двух комплектов турбогенераторов с оборудованием вспомогательных систем, системой возбуждения и возбудителем. Поставка оборудования запланирована на 2011 – 2012 годы.


"Силови машини" са сключили договор с "Атоменергопром" (подизпълнител на Атомстройекспорт (АСЕ) - главен изпълнител на проекта - бел. Г.К.) за доставка на основно енергийно оборудване за окомплектоване на строящите се блокове №1 и №2 на българската АЕЦ "Белене". Мощността на всеки блок ще бъде 1060 МВт.
Според договора "Силови машини" ще осигурят проектирането, изработката и доставката до АЕЦ "Белене" на два комплекта парни турбини с мощност от по 1060 МВт, кондензатори и отделно спомагателно оборудване за турбинната инсталация, а също така два комплекта турбогенератора (така те наричат електрогенераторите - бел. Г.К.) с оборудване за вспомагателните системи, системата за възбуждане и възбудител. Доставката на оборудването е планирано за 2011-на - 2012-та години.


След това и завода, по подобие на (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия и сателитните и "медии", също забравя за тлъстата поръчка и нейното изпълнение. Повече няма никакви съобщения!!!

Вместо това ШЕСТ години по-късно, през септември 2015-та г., когато практически вече сме осъдени от арбитража в Женева, в месечният си видео бюлетин "Силови машини" правят ДВЕ минутна реклама на България. Много интересно! Видеото можете да видите в края на статията. То е дълго почти 14 минути, но рекламата за България започва след отметката 9:20 на таймера и наистина трае точно ДВЕ минути. Ето кадър от рекламният клип:


image
В рекламата подробно се разказва за дейностите на "Силови машини" в АЕЦ "Козлодуй", в ТЕЦ-овете от комплекса "Марица Изток" и ДАЖЕ в ТЕЦ "София". Но няма нито дума, нито буква за АЕЦ "Белене"!!! Сякаш никога не са чували за този проект?
На руския завод му е много по-важно да разкаже, че страната ни е от бившия комунистически блок, с кои страни граничи и колко дълга е бреговата линия, НО не и че сме поръчали и предстои да платим стотици милиони за две турбини и съпътстващото оборусване.

ДЕВЕТ месеца след излъчването на клипа пприсъдата от арбитража в Женева става публична, а след още ТРИ месеца нашит престъпници плащат с нашите 1 200 000 000 (милиард и двеста милиона) лева.

Има ли нещо произвеждано в "Силови машини" за АЕЦ "Белене" или не? Никой не знае? Според присъдата ДА, но на практика никой не го е виждал, нито пък иска да го вижда?

За разлика от (про)изводитела на реакторите за АЕЦ "Белене", "Ижорски заводи", "силови машини" имат стара и богата с материали стена в YouTube, но там няма нарочно нагласено видео с извозването на турбините към България. За сега?

Схемата за плащане и забравяне се опита да ми пробута даскорошния ГЕРБераски дупедат Методи Андреев, за което своевременно ви информирах в "
Дупедат: Дайте си парите и забравете".

Георги Котев





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19708488
Постинги: 44671
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031