Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2017 20:24 - Страхотна новина! Вече получаваме 1027 лева заплата! Който не вярва, е…комунист! http://skandalno.net
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 264 Коментари: 0 Гласове:
0



Страхотна новина! Вече получаваме 1027 лева заплата! Който не вярва, е…комунист!  

imageСредната брутна месечна работна заплата в България расте с бурни темпове. През юни тя е достигнала зашеметяващите  – 1 027 лева!

Не, не е 1 април, а цитираме официално съобщение на Националния статистически институт.

В него подробно е описано колко взимат застрахователите,  брокерите на недвижими имоти /с комисионните/, банковите чиновници, работещите в далекосъобщенията и тези в производството и продажбата на електричество, топлинна енергия и газ.

Под сурдинка се намеква, че  най-нископлатени са били наетите в хотелиерство и ресторантьорство – 635 лева, строителство” – 796 лева. Брутно, разбира се. А като им сложиш удръжките, данъците и всичко останало – колко остава чисто, никой не споменава.

Странното е и че няма данни колко получават по министерствата, чиновниците в безбройните агенции, контролни органи, министрите, депутатите, армията от обслужващ персонал в Народно събрание и останалите паразити.

imageКогато българите прочетоха колко пари получават, се вдигна вой до небето. Огорчени и вбесени, едва свързващи двата края работници избухнаха във Фейсбук, че това е нагла лъжа!

Че общественото мнение се манипулира и се събират заплатите на работещите в най-печелившите сектори и тези на обикновените трудещи се и се получава като във вица „В България ядат свинско със зеле, но за едни е само свинското, а за други зелето, при това постно и вносно, съответно скъпо“.

Работим за 400-500 лева на месец. Често не ни изплащат заплатите! Подигравка е да четем, че средната заплата била над 1000 лева, пишат шивачки, продавачки, строители, консултанти, санитари, медсестри, шофьори и хора от различни професии.

Миньори буквално вият, че не само заплатите им са ниски, но не ги получават и с месеци. А трудовото законодателство спи.

imageРаботници от чужди фабрики за дрехи и перилни препрати у нас буквално крещят в мрежата, че нямат почивен ден и работодателите се гаврят с тях, като ги глобяват за несъществуващи грешки и им режат и без това мизерните възнаграждения. Същото ставало и в големите супермаркети – 600 лева заплата на хартия, но винаги глоби заради кражби на стоки.

Но жалбите си остават глас в пустиня.

Под всеки пост, в който някой се осмелил да напише, че НСИ е пуснало една голяма лъжа, веднага тролове обвиняват пишещия, че е КОМУНИСТ И ДОЛНА ОТРЕПКА. А човекът просто изплаква болката си и негодува срещу неправдата.

Така според НСИ средната заплата в България е 1027 лева! А който не вярва, е…комунист.

Статистиците премълчават колко са безработните, колко са пенсионерите и как така при такива заплати 3,5 милиона души, тоест половин България живее на ръба на мизерията. Хем взимаме много пари, хем сме най-бедните в ЕС и ровим в кофите за боклук и се обличаме предимно с дрехи втора употреба.

Тази стъкмистика излиза точно във времето, когато правителството навършва първите си 100 дни управление. И понеже нищо не е направило, ама буквално нищо през тези дни,  дай да се похвалим поне със заплатите.

Чии заплати обаче?

Как ги изчислихте, как получихте цифрата?

Докога ще лъжете този беден и нещастен народ?

И смятате ли, че някой ви вярва?

Според нашата статистика пък, като четем коментарите, излиза, че в страната има 3,5 милиона тайни и 1 милион истински комунисти.

Странно тогава кой гласува за ГЕРБ и защо печелят изборите?

Може би от НСИ ще ни кажат.

Ако им платят достатъчно…

Автор Станислава Славова



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19705515
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031