Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2017 19:21 - Полски министър: Европа трябва да се „събуди“ за „сблъсъка на цивилизациите“ http://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 258 Коментари: 0 Гласове:
0



Полски министър: Европа трябва да се „събуди“ за „сблъсъка на цивилизациите“ Публикувано на 19.08.2017 в Свят

image  

След поредните атентати в ЕС, в Барселона и Камбрилс, полският министър по вътрешните работи Мариуш Блашчак каза, че Европа трябва да се събуди за сблъсъка на цивилизациите, където мюсюлманските анклави формират „бази за подкрепа“ на терористи.

Той твърди, че Полша е безопасна, тъй като е предотвратила възникването на такива в страната.

Блашчак каза, че е попитал своите служби по сигурността, какво правят за да предотвратят такива подобни инциденти и отбеляза, че Полша е безопасна, защото „ние нямаме мюсюлмански общности, които са анклави, които са естествена подкрепителна база за ислямските терористи“.

Служителят, член на водещата партия в страната, поддържа мнението, че Европа трябва да се събуди за това, което се случва.

„Възможността“ да се предотврати тероризма е да се затвори Европа, според министъра. Блашчек също така обяви, че бежанската заселническа схема в Европейския съюз „насърчава милиони хора да идват в Европа“, и че това ефективно ще има трагични последствия.

Политикът по-рано тази година каза, че мюсюлманските заселничества са започнали от малък брой с Брюксел, който сега се опитва да прехвърли отговорността.

Варшава категорично се противопоставя на преселването на мигранти по схемата на Брюксел и одобрена от правителствата на повечето държави в ЕС. Полша заедно с Унгария, Чехия, (Румъния?) и Словакия категорично отхвърлиха така наречените квоти за бежанци, задълбочавайки пукнатините между изтока и запада в 28-членния блок.

Ярослав Качински, лидер на водещата партия, обвини мигрантите още през 2015 г., че докарват холера и дизентерия, както и “всякакви разновидности паразити … които може да не са опасни за организмите на тези хора, но са опасни тук“.

С всеки нов терористичен атентат извършен от не-европейци, недоволството сред европейската публика и политици нараства все повече, а Брюксел заплашва да предприеме мерки под формата на финансови санкции против несъгласните с бежанските програми държави-членки.

През последните години Европа претърпя редица атаки от чужди терористи или нападатели с мигрантски произход.

 

През месец юли тази година в Лондон беше извършена поредната терористична атака, а някои от извършителите бяха също от марокански произход, каквито са замесените в испанските атаки сега. Марокански беше и произхода на терористите от бомбените атаки през март 2016 г. на летището в Белгия. Във всичките случаи, повечето са имали вече европейско гражданство и паспорти.

От Международната организация за Миграцията казват, че новопристигналите тази година са около 119 хил. души. Към края на миналата година някои страни са поискали и разрешение от Гърция да им пратят обратно мигранти, но на нито един не е било позволено да бъде прехвърлен от средата на март. / Аnony Bulgaria




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19804058
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930