Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2017 20:21 - КОЙ ни превръща в опростачен https://frognews.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 561 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
КОЙ ни превръща в опростачена нация   image   Въпрос на време беше да се върнат мракобесните времена на отвличанията. Знаем го ние, наясно са ченгетата и техните шефове. Управляващите също. И за това си има куп причини. Споменът за унижението на жертвите, нечовешките издевателствата над тях, съпроводени с рязане на пръсти и пращането им в колет, продължава да стряска и днес по-заможните хора в България.

Похищението на Адриан в сряда е поредното доказателство, че няколкогодишните усилия на властта да превърне МВР в безззъба и немощна баба са увенчани с успех. Със сигурност вече няма кой да диша във врата им и да застрашава тяхната свобода, докато вършат нечисти дела. Спокойствието им, обаче си има цена, която всички ние много дълго ще трябва да плащаме. Не бързайте, отвличането на младия мъж е само началото. Факт е, че бандити от всевъзможен калибър, отдавна не се стряскат от службите.

 

Най-куриозното е, че в тях си навъдиха приятели, готови срещу месечни възнаграждения да им служат вярно до гроб. Кеф им с информация, кеф им със закрила- получават това, от което имат нужда. МВР и ДАНС отдавна служат на мафията. Фасулско е да се разбере, съдейки по това, че атаките им са единствено срещу хора и фирми, които не са от обкръжението на политико-мафиотския модел КОЙ. И случилото се с оръжейния завод „Дунарит” през последните дни, е поредното доказателство за това. При задържането си у нас сръбският наркобос Будимир Куйович призна пред разследващите „В България лесно се живее, защото всичко се купува”!

 

МВР тръгна да се търкаля към дъното в момента, в който партиите и конкретно КОЙ започнаха да налагат на високи позиции свои, компрометирани хора. Очаквано бе, че при това положение лицемерието и слагачеството ще изпъкнат. Така безсрамието и бруталното поведение се превърнаха в норма във вътрешното ведомство. В същото време служителите, с чиито професионални успехи и до днес се хвали ГЕРБ, бяха изхвърлени на улицата. Управниците ги употребиха и като плашило за онези, дръзнали да скочат срещу неправдата. Вярно е, че имаше и неколцина смелчаци, които си тръгнаха сами с омерзение. Другите останаха да мишкуват, надявайки се, че ще дойдат и по-добри времена. Порочният модел, обаче се закрепи по една проста причина. Полицейските шефове се превърнаха в т. нар. хибриди, облажвайки се едновременно от пенсия и висока заплата. Попадайки в капана на статуквото, единственото, за което им оставиха да се грижат, е как да се закрепят по-дълго на постовете си.

 

„Политизирането на министерството е най-големият му проблем”, не скри бившият служебен министър Йордан Бакалов. Психологът Росен Йорданов допълва: „МВР се превърна в охранително-обслужващо министерство. Защо не се пише за морала на сегашния министър? Българинът има примитивно, закостеняло отношение към властта. Като го издигнат на някаква длъжност и изведнъж му поникват криле. Става велик и се започва едно поклонничество”.

 

Наскоро попитах един висш полицай: На кого в МВР би се доверил, ако станеш жертва на престъпление? Отвърна ми: На себе си! Отново го атакувах: Ако не си полицай? Беше категоричен: На никого!

Живеем в идиотска държава, опасана от компромати, пари и връзки. А уж искаме да сме в Европа? Е как да стане, когато моделът КОЙ ни превръща в послушна, опростачена нация. Затова не само ще ни грабят, пребиват и отвличат. Стоически ще понасяме и другото, сещате се кое.

 

Катя Илиева




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702001
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031