Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2017 20:18 - ГЕРБ и патриотите тръгнаха към бунището на историята с този доклад https://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 283 Коментари: 0 Гласове:
0



ГЕРБ и патриотите тръгнаха към бунището на историята с този доклад Публикувано на 14.09.2017 в България
image  

Приетият от правителството Доклад за състоянието на националната сигурност за 2016 г., в който Русия се посочва като една от основните външнополитически заплахи е поредното доказателство, че ГЕРБ са вредни за България, а за обединените патриоти… по-добре нищо да не казвам.

А, къде се скри Волен Сидеров. Нека да чуем коалиционния партньор.

Вероятно следващите антиправителствени протести, ще бъдат доста по-организирани от последния.

Не трябва българските отношения с Русия да стават заложник на чужди интереси, каза днес по Нова телевизия президентът Румен Радев. Той допълни, че в България има държавници, за които отношения с Русия никога не са достатъчно лоши.

Радев посочи, че всички големи европейски лидери търсят контакт с Русия и два пъти цитира премиерът на Люксембург, който заявил, че е време да се спре с разговорите за Русия и да се премине към разговори с Русия. И НАТО говори за повишаване на диалога с Русия, допълни Радев.

Говорейки за влиянията отвън, президентът се обяви срещу финансиране на вероизповедания в България от чужбина. По повод гласуването в чужбина и по-специално в Турция, Радев обяви, че още чака обещаните от политиците промени в законите за вероизповеданията, изборите и българското гражданство, но за момента по тях нищо не се прави.

Не знам за какво става дума и за какви заплахи, но явно, за да има такива изказвания, нещо ги притеснява, заяви днес пред медиите в парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Групата за приятелство “България-Русия” в НС Красимир Велчев, който в неделя бе на русофилския събор.

Цветанов: В доклада за националната сигурност нещата се назовават с истинските им имена.

По същото време доклад на ООН: ЕС губи от антируските санкции 3,2 милиарда долара месечно, а щетите за Русия са двойно по-малко.

Санкциите срещу Русия нанасят загуби на икономиката на ЕС в размер на 3,2 млрд. долара месечно, а в същото време икономиката на Русия е пострадала сумарно с 55 милиарда долара за 3 години или около 1,5 млрд. месечно, се посочва в отчета на специалния докладчик на ООН по въпроса за негативното въздействие на едностранните принудителни мерки върху правата на човека Идрис Джазаири.

Нашите да не са попреписали от тук от там? Тези приказки съм ги чувал.

Северноатлантическият алианс продължава да разглежда действията на Русия като заплаха и я поставя в списъка на предизвикателствата пред сигурността на НАТО, пише в годишния доклад на генералния секретар на пакта Йенс Столтенберг.

„Никога след края на Студената война Северноатлантическият алианс не се е сблъсквал с по-сериозни предизвикателства за сигурността си от днес”, гласи първата фраза на доклада.

„От 2014 г. алиансът беше принуден да се приспособява отново към новата ситуация. Незаконното анексиране на Крим от Русия и дестабилизацията в Източна Украйна, всяко от тези събития до голяма степен поставя началото на нова ера в областта на сигурността”, са казва в документа.

Русия е голяма заплаха за САЩ. Руските кибератаки представляват голяма заплаха за САЩ. Директорът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клaпър, директорът на Агенцията за национална сигурност Майк Роджърс и отговорникът за разузнаването към министерството на отбраната Маршъл Летър говориха пред комисията по въоръжените сили.

 

Според тях Русия е сериозна заплаха за широк кръг от американски интереси.

Германското разузнаване: Русия цели да разруши партньорството между ЕС и САЩ. Констатацията за руската намеса се съдържа в доклад, предоставен на германското правителство. Той е изготвен от работна група, наречена “PsyOps” ( от “Psychologische Operationen” – “Психологически операции”).

Сайтът на списание “Der Spiegel” посочва, че според документа Москва в продължение на години е предприемала целенасочени действия, за да засили остротата на социалните конфликти в западните общества.

В доклада се посочва също, че германските служби разследват и масираната хакерска атака срещу компютърната система на бундестага през пролетта на 2015 г.

Председателят на бундестага Норберт Ламерт призова политическите партии в Германия да вземат мерки срещу чужда намеса и манипулации в изборната кампания преди парламентарния вот.

Столтенберг акцентира и върху предстоящите през 2017 година избори в Германия.

“Всеки опит за намеса или влияние отвън върху национални избори е неприемлив.” – предупреди генералният секретар на НАТО.

Йордан Халачев, ПРЕГЛЕД




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19792836
Постинги: 44961
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930