Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2017 18:51 - САЩ с нов маршрут: Пентагона въоръжава джихадистите през Хърватия? https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 257 Коментари: 0 Гласове:
0



САЩ с нов маршрут: Пентагона въоръжава джихадистите през Хърватия? Публикувано на 04.10.2017 в Свят
image  

Балканската изследователска мрежа съобщава, че на летище «Риека» («Rijeka») Хърватия, е пристигнало огромно количество самолети с амуниции и неизвестни предмети с военно предназначение за Близкия Изток, и за бунтовниците в Сирия.

Според данни на мрежата, летище » Риека» е станало ключово в изпращането на оръжия за американската армия в страните от Близкия Изток, а също и за терористите в Сирия.

От април месец до сега, през летището са кацнали не по-малко от 14 самолета, пълни с оръжия и военни амуниции, твърдят журналисти. Самолетите пренасящи въоръжения обикновено са били със специални обозначения«CBM», което потвърждава тяхната принадлежност към Пентагона.

Последният такъв полет е бил засечен на 25 септември, като се отбелязва, че 10 от полетите са кацнали на военната база Ал-Удейд в Катар.

Отбелязва се също, че тези полети са имали и търговска маркировка, което потвърждава, че товарът с военно предназначение е бил взет именно от Хърватия.

Припомняме, че след разкритията за «пътя на смъртта» , участниците и начините на доставка на оръжие, направени в серия от материали от Диляна Гайтанджиева, която първа се осмели да повдигне завесата на това, кой всъщност движи войната в Сирия, българската журналистка беше уволнена от » Труд», след силен натиск от вън и върху медията и към нашите специални служби, за да не излиза истината наяве.

За известно време, доставките може и да са били спрени, след информацията, която успя да види бял свят, благодарение на разследванията на Диляна Гайтанджиева.

Но след разгрома на терористите в Сирия, благодарение на съвместните усилия на ВКС Русия и правителствените войски на Сирия, явно САЩ и компания търсят нови маршрути за продължаване на войната.

И понеже истината никога не може да бъде спряна, започнатото от Диляна Гайтанджиева даде начален тласък на журналисти от Балканите да продължат да нищят «смъртоносната схема».

Сега според разследванията на балкански журналисти, става ясно, че оръжия от страните на «бившия съветски блок» се изпращат активно по нови маршрути към страните от Близкия Изток.

И ако от хърватското летище отказват да отговарят на неудобния въпрос, какво точно са превозвали самолетите ( въпреки че се знае), от балканската изследователска мрежа предполагат, че увеличаването на количеството полето е свързано с решението на Пентагона да измени маршрута на нелегалните доставки на оръжия, които Диляна Гайтанджиева успя да освети, след което беше уволнена. Мъжко решение по американски.

И сега балканските ни колеги продължават да хвърлят светлина на това как Пентагона е изменил маршрута на нелегалните доставки на оръжия в Сирия ( за терористите), като отбелязват, че, ако преди е имало опции за транспортиране през Германия в Катар, регистратора на полетите отчита и движения по направлението Кувейт и Катар.

 

Напомняме, че през юни и юли тази година бяха фиксирани полети на Silk Way от Азербайджан в Хърватия, доставяни по поръчка на специалното подразделение на Пентагона SOCOM.

Важно е да уточним, че това подразделение се занимава с покупките на въоръжение за воюващите срещу ИДИЛ ( колко удобно), а също и за други важни съюзници на САЩ.

И авторите на продължението на разследването посочват цифра от 2 милиарда долара, които са били изхарчени за нови доставки, този път през Хърватия. Разследващата мрежа се позовава и на документи, които показват, че през септември миналата година Пентагона е поръчвал в България оръжие за Ирак и Сирия на стойност 16 милиона долара… но какви са реалните цифри на нелегалните доставки, предстои тепърва да разберем. Очаквайте продължение по темата, с нови факти, разкрития и документи. / News Front

  САЩ с нов маршрут: Пентагона въоръжава джихадистите през Хърватия? by The Bulgarian Times



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696076
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031