Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2017 20:16 - Президентът Румен Радев прекрати КСНС и насрочи нов на 17-ти октомври, заради липса на кворум http://bgjournal.info/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 195 Коментари: 0 Гласове:
0



Президентът Румен Радев прекрати КСНС и насрочи нов на 17-ти октомври, заради липса на кворум 09.10.2017

НИКОЙ НЕ СИ ДАВА КОРУПЦИЯТА И ЩЕ СЕ БОРЯТ ДО СМЪРТ ЗА НЕЯ! НЯМАТ ИЗБОР,БЕЗ НЕЯ СА МЪРТВИ!  Н.М.

image

Заради липса на кворум прекратих Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) и насрочих ново заседание на 17 октомври от 13.00 ч., съобщи президентът. Румен Радев даде брифинг след провелото се заседание на тема „Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията“. „Днес се проведе заседание на КСНС. Бяха изслушани доклади на ръководителите на ключови институции. Започнаха задълбочени дебати, които не продължиха заради отсъствието и напускането на част от членовете в Съвета заради международни ангажименти въпреки предварително потвърденото участие. Това доведе до загуба на кворум. Прекратих заседанието на КСНС и насрочих заседание на същата тема на 17 октомври“, заяви държавният глава.



От заседанието на КСНС по-рано си тръгнаха зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов, финансовият министър Владислав Горанов и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. На излизане Цветанов обясни, че причината за по-ранното напускане е среща в Брюксел. По-рано пък премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Емил Караниколов закъсняха с час и половина за началото, защото предпочетоха да се срещнат с продължаващите протестиращи от военния завод „Емко“. Премиерът, министрите му и главният прокурор Сотир Цацаров напуснаха заседанието без да разговарят с медиите. Управляващите бойкотираха КСНС, коментира Корнелия Нинова.
Президентът заяви още, че за остротата на проблема с корупцията може да се съди по „многобройните скандали в медиите, по срива на чуждестранните инвестиции, по незавидното място на България в множество престижни международни класации по темата, по препоръките и оценките на нашите европейски партньори“.



„Корупцията сред лицата, заемащи висши държавни длъжности, е заплаха за националната сигурност, защото тя руши устоите на правовата държава, срива доверието на гражданите в българските институции, възпрепятства развитието на икономиката и повишаването на благосъстоянието на българските граждани. Корупцията, пряко или косвено, бърка в джоба на всеки български гражданин и го поставя в унизително положение. Считам, че пробив в борбата с корупцията ще стане възможен едва тогава, когато антикорупцията стане приоритет за българските политици пред техните вътрешни и международни ангажименти“, подчерта Радев. Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки обаче коментира, че е свидетел на безпрецедентен ялов опит за създаване на нов антикорупционен орган от корумпираната политическа класа, затова няма да подкрепят нито едно от предложенията.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19646274
Постинги: 44542
Коментари: 6159
Гласове: 7172
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031