Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2017 09:29 - Пожелавам на тези, които са писали правилата за прием на пациенти след инсулт, лично да изпитат как работи системата.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 211 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.10.2017 11:18


 Имам конкретен случай с мой близък. Получи инсулт. За трети път. Отива линейката на село. Оттам го транспортират към най-близкия град. След това решават да го закарат до друг близък малък град, защото там някой връзкар е направил болница, за да обира пациенти от околните села и малки градчета и да се възползва от правилата, че линейката превозва пациентите до най-близката болница. Едва ги убедихме, да закарат нашия близък в болницата в областния град. Защо ли? Ами защото в другата болница нямат дори и скенер! Какво "лечение" да очакваме оттам, освен да ни се обадят да отидем да си го приберем за погребение!

Та както и да е. Постъпва в бърза помощ в областния град, а там препълнено с пациенти. Да не ви казвам, че от цигани не можеш да влезеш вътре. Уж са малка част от нашето общество, а когато трябва да ползват някакви безплатни услуги, не можеш да се вредиш от тях. Та приемат човека и оттам го изпращат на скенер. След скенера докторите решават да го изпишат. На какво основание - бил контактен. А ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГОВОРИ И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДВИЖИ - очи отворени и си говори на някакъв негов язик. Типичен пример за инсулт. Не искат да го приемат. Нямали места. Обаждаме се и търсим връзки. С връзки всичко става в тази България. Дано в "онази" България, всичко да можем да правим без връзки. Приемат го в неврологичното. Едва го транспортираме дотам. Няма санитари. Ние трябва да свършим тази работа. Отиваме на магазина - памперси, храна, както е прието. Карат ни да подпишем документация. Подписваме. Питам, защо подписвам последния лист, който се подписва при изписването. Отсреща мънкане, като от ученик, неподготвен за клас. Подписвам, защото иначе ще имат "отделно" отношение към пациента. Страх, това е. На втория ден отиваме при него, да занесем вода, храна и да го видим как е. Упоен с препарати. Буйствал е. Изминали сме 350 километра в двете посоки, за да отидем до болницата. На другия ден, сутринта, преди да са изминали 72 часа от приема ни се обаждат и ни казват - елате след 2 часа да си го вземете. Питам, той добре ли е, контактен ли е, може ли да ходи. Отсреща мълчание. Такива били правилата.

Отиват роднини, да го приберат. Там им дават документация, в която пише, че едва ли не този човек сам ходи и се обслужва. А той - все едно труп, само мърда ръцете, а за ходене - дума да не става. Аз съм на телефона и искам в епикризата да пише истината - ЧЕ ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА ХОДИ САМ. ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПРАВИ САМ, А КАМО ЛИ ДА ХОДИ. СЛЕД ДЕСЕТКИ РАЗГОВОРИ ПО ТЕЛЕФОНА, НАЙ-ПОСЛЕ НА БЛИЗКИТЕ ИМ ПИСВА И ГО "НАТОВАРВАТ" В КОЛАТА. След 2 часа транспорт, пристига пред дома и виждам какво е състоянието. Двама яки мъже го изкарваме от колата и го слагаме на стол. Оттам зор, стълба по стълба, изкачваме го до 3-тия етаж. Труп. И този човек е изписан от неврологично отделение в болницата Георги Странски в Плевен, "с подобрение"!!!


Ето сега имам пожелание за всички тези, които са писали правилата в тази област и за тези, които стриктно ги прилагат, нарушавайки хипократовата клетва и добрата медицинска практика: ПОЖЕЛАВАМ ВИ, ВИЕ, ВАШИТЕ БЛИЗКИ, НА КОИТО МНОГО ДЪРЖИТЕ, ДА ПОЛУЧАТ ИНСУЛТ, ДА НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ, ДА НЕ МОГАТ ДА ХОДЯТ И ДА ВИ КАЖАТ В БЪРЗА ПОМОЩ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ГИ ВЗЕМЕТЕ ОБРАТНО. ВСЕ ЕДНО ТИ КАЗВАТ, "ВЗЕМЕТЕ ГО, ЗАЩОТО НЕ ИСКАМ ДА УМРЕ ТУК". 


Та това пожелавам на всички, които са написали проклетите правила и смятат, че за 3 дни може да се повлияе сериозно на инсулт.

Сега ми се обадиха и ми казаха, че ставало дума за деменционна криза. Как е възможно да е това, след като не може да ходи и не може да говори. Не съм чул да има такава деменция. 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195126
Постинги: 6870
Коментари: 4295
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031