Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2017 18:25 - Йерусалим е основан от древните българи при завоюването на Египет http://www.budnaera.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 499 Коментари: 0 Гласове:
0



Йерусалим е основан от древните българи при завоюването на Египет       image

На 17.09.2016 г. по една централна телевизия беше излъчено предаване с участието на поканен богослов с тема тълкуванието на Десетте Божи заповеди. Това което се чу от екрана ме вкамени, поднесе угнетяваща картина, че както уважаемият богослов, така и цялата световна богословска общност и школа, градят своята наука върху глинени крака.
Обяснявайки за християнството, той стъпи в теологическата си теза върху юдеизма и с непоколебима вяра в истиността за историята на еврейския народ. И на християнската религия предпоставя юдейската, сякаш първата произтича от втората без между тях да има антагонизъм, сякаш взаимно не се отблъскват? –  Иначе щяха да се обединят в единна религия, от каквато всъщност са произлезли, от идеята за Единобожието. И точно за това става въпрос по-нататък.

Това което имам в предвид, както ще се види е, че цялата манипулация на теологическата наука, водена от евреите-юдеи, следва да се обърне на 180 градуса в истина. Историята и теорията на теологията ще трябва да се пренаписват от други историци и теолози. Научните среди веднага би следвало да скочат, че какво разбира авторът от всичко това, нито е историк, нито е теолог! Не съм теолог, но твърдя, че съм се докоснал до исторически сведения в древните български летописи, укривани, фалшифицирани и унищожавани поне 2500 години. Разбира се доказването на такава теологическа теза ще изсисква докторска защита на международен институт, сложно постижимо занимание.

Но това е страховито предизвикателство. Тъй като нито имаме време нито сме в цветуща авторитетна позиция като независима държава и свободен народ, като неподражаема наука на ниво, разработвана от независими българи патриоти и т.н., ще се наложи да представя тезата почти телеграфно в 10 страници и ще предоставя възможността на всички научни и университетски капацитети да ме оборят с научни аргументи. Само моля, да не започват с най-лесното, с лозунга на талмудистите – ама няма такива „проверени“ (от тях естествено, както и методично ликвидирани) данни, вашите източници са фалшификати и т.н. Ресто, не струва, както е казал известния ни поет. Източниците съдържат такава главоломна информация от събития, фактология и имена в последователна връзка, че и най-лудият талмудист не може да съчини за достоверност дори една десета от тях. Все пак се е случило така, че колкото и тези кръгове да са унищожавали и горели древните български книги, нещо някъде е останало запазено и е дошло времето да се появи на бял свят. В края на краищата истината излиза наяве.

Какъв е механизмът? Оказва се, че в един момент самите автори на еврейската история превръщат дадена фактология, регистрирана в египетски исторически сведения и техни древни летописи и свещени киги в митология, а после обличайки и вплитайки я в теологически митологеми и Божи заповеди като Библия, започват да си създават нова история. Обаче в тези скоби залагат към десетина века неясна датировка, мъгла, укриване на истини, факти и събития.

И оттам насам си я пишат подробно, незнайно на какъв първи език, било на арамейски (древен вариант на български говор), староеврейски, на старогръцки и после на днешните си наречия. Но какво би станало, ако историята на евреите се окаже, че е фалшива, измислена, нагласена?! Тогава на какво ще се гради юдеизмът и пригласящото му в съгласие христианство? Самият еврейски патриарх на тяхната история Йосиф Флавий (І в.от н.е.) изпада в противоречие с неговия основен извор Манетон, писал два века преди него (ІІ в.пр.н.е.), което също поставя големи въпросителни за автентичността на техните сведения. Й. Флавий смята аритметично, че бъдещите евреи, египетските роби начело с Мойсей, веднага след като са били изгонени от Египет, са отишли да се молят на хиксосите в Йерусалим, да се обединят и заедно да нападнат бившите владения на хиксосите – Египет, вече 519 години след като хиксосите са се оттеглили от Египет.

Кога Мойсей е обикалял 40 години из Синайската пустиня!? – никъде не се пише такова нещо, освен в свещените книги, където преобладават легендите и притчите, а не историческата истина. И ако според българските летописи, хиксосите са се изтеглили от Египет около 1580 г. пр. н.е., то събитията с явяването на Мойсей на историческата сцена следва да са някъде около 1060 г. пр.н.е., т.е. век след Троянската война, а това относно синайската екскурзия на т.н. Мойсей изобщо ще може ли да се твърди за вярно?!

А историята на евреите е фалшифицирана и героизирана. И то в пряка връзка и на гърба на най-древната българска история! Най-вероятно и лесно ще бъде, авторът да бъде обявен за некомпетентен, луд и т.н. и да се спре четенето по-нататък, да не бъде публикувано. Малко търпение!

Който се интересува от нов прочит на историята и богословието, макар да не съм специалист по второто, нека продължи да чете. Но при положение, че читателят е българин патриот! Не като стотици фарисеи, качили се на властови позиции във всякакви структури в България, в медиите, в обществените телевизии, интернет портали, които  не биха изкарали на бял свят този материал. Ще го затрият, както затриват българската история. А на тези които са чели история от учебниците ни, ще им се стори налудничава фантасмагория. Но на тях им е простено, толкова знаят.

Най-напред първата лудост:  Историята на българите не започва с хан Аспарух през 681 г., а 15634 години преди това. Това е дълга тема от българските летописи.

Втората лудост: Свещенослужителят богослов повтаря папагалски хилядолетните измислици на стотици и хиляди духовни измамници по цял свят – юдеи и християни, изкарващи прехраната си с божието слово, в чиято фарисейщина те са се потопили поне в началото, а краят му не се вижда? И той започва от историята на евреите. Оттам пък се гради тяхната юдейска религия. Сякаш те са началото на всички начала и са свята истина?! А не е така. ...

Целият материал тук:  http://www.budnaera.com/201701f/17010835.html


 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19810663
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930