Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2017 20:44 - КОЙ ще се нагуши от неочакваната епидемия от птичи грип? Откъде се появи коварната болест? Истината ще ви шокира! http://skandalno.net/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 375 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
КОЙ ще се нагуши от неочакваната епидемия от птичи грип? Откъде се появи коварната болест? Истината ще ви шокира!  

imageСтопани вият на умряло, близо 100 хиляди домашни птици и отглеждани в малки ферми бяха убити…хуманно.

Сякаш от небето в стопанствата им се появи епидемия от птичи грип и натръшка пернатите. Веднага се активираха санитарните власти и започнаха да избиват кокошки  патици. За обезвъзмездяване никой не говори, дребни стопани не са застраховали добитъка си и перушина хвърчи навсякъде, най-вече от главите на хората, захванали се с отглеждането на пилци.

Според бай Станчо от  Стралджа сподели на редакционния телефон, че за него това е измислена инфлуенца и някой отнякъде е пуснал вируса нарочно. Старият човек от години гледа пилета и кокошки-носачки и с това се препитава. Не съм ветеринар, но такова чудо не се е случвало. Моите кокошки не са свободно пасящи, затворени са в клетки, нямат пряк контакт с диви животни, недоумявам как така изведнъж се заразиха, плаче възрастният мъж и изчислява загубите си от вече хуманно възнеслите се в небитието пилци. Според него няма откъде да дойде вирусът, освен от човешка ръка.

За пример той дава големи ферми, които изобщо не са пострадали. И съзира конспирация срещу производителите.

Българинът по принцип вярва във всякакви конспирации, но думите на бай Станчо звучат логично.

То не беше фипронил, с който внезапно яйцата станаха отровни, не бяха други евроизмишльотини, а сега и грип. Според възрастния мъж това се прави от големите фирми, за да се вдигнат цените. Особено преди Коледа. И от едрите търговци, които внасят продукти от чужбина.

Заради фипронила яйцата скочиха от 20 на 40 стотинки!  Сега заради птичия грип сигурно ще ударят 60! Чудесен подарък за Коледа!

imageПилешкото проби с цените си тавана и продължава да го надскача. Явно ще внасяме птици също от чужбина и търговците ще ни ги пробутват на каквито цени си поискат.  Американски пуйки, вместо родни пилета, пълни с мазнини кокошки „Дъг“ от френски ферми, които са на такава цена, че никой не може да си ги позволи, а ако си ги купи, като нищо ще вдигне холестерола от мазнотиите.

В България поскъпва всичко. Непрекъснато и с бързи темпове. Масло, сирене, мляко, яйца, месо, олио, захар и стоки от първа необходимост. Поскъпна токът, поскъпна газта, народът е на колене.

Алчни търговци обаче искат да го поставят направо в поза партер. Да ударят кьоравото чрез внос и да ликвидират в името на собствената си печалба малкото останало родно производство.

Полски яйца, френски пилета, пържоли от военния резерв на Белгия, американски пуйки, шоколадови лакомства от Чехия и Швейцария, даже и от Турция, китайски играчки и изкуствени елхи, та даже кексове от Германия.

Българско ще е само киселото зеле на трапезата.

Честита Коледа, народе, честита и на вас продажни политици!

Автор Станислава Славова



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19698464
Постинги: 44651
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031