Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2017 18:08 - ЗАЩО ПЕТЪР ПЪРВИ ИЗДАЛ УКАЗА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА ТРИСТАГОДИШНИТЕ СТАРЦИ https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 702 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.11.2017 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЗАЩО ПЕТЪР ПЪРВИ ИЗДАЛ УКАЗА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА ТРИСТАГОДИШНИТЕ СТАРЦИ

Публикувано на 13.11.2017
в Свят

image

Самозванец ли е Петър Първи?

Според някои източници заповедта на Петър Първи “За ликвидирането на 300-годишните старци” била издадена, за да внедри измамна история в Русия с помощта на извънземни.

Но за този указ няма никакви доказателства. Защо го издал Петър Първи, версиите са много.

Както е известно, личността на Петър предизвиква и днес нееднозначно мнение. В своя труд “Антихрист” Дмитрий Мережковски разказва как се променили външността, характерът и психиката на цар Петър Първи, след като се върнал от “немските земи”, които посетил за време от две седмици, но се върнал след две години. Руската делегация, която съпровождала царя, била от 20 души, начело с А. Д. Меншиков. След като се върнала в Русия, тази група включвала само холандци, включително и небезизвестния Лефорт; единствен от старата свита бил Меншиков. Тази група довела съвсем друг човек, който говорел лошо на руски език, не познавал своите приятели и роднини. Това принудило царица София, сестрата на истинския цар, да изпрати стрелците срещу самозванеца. Но бунтът на стрелците бил жестоко потушен, София била обесена на Спаските врати в Кремъл. Жената на Петър Първи самозванецът изпратил в манастир, и извикал своя от Холандия. “Своя” брат Иван Пети и “своите” малки деца – Александър, Наталия, и Лаврентий, Лъжепетър умъртвил веднага; най-малкия си син Алексей екзекутирал.

Лъжепетър започнал да действа като обикновен завоевател:

Разгромил руското самоуправление – “земството”, и го заменил с бюрократичен апарат от чужденци, които налагат в Русия кражбите, разврата и пиянството.

Предал селяните като собственост на дворяните, превърнал ги в роби; за да се измие ликът на самозванеца, това престъпление било хвърлено като вина на Иван Четвърти;

Разгромил духовенството – носителя на руската култура, унищожил православието, сближил Русия с католичеството, което неизбежно довело до атеизъм.

Въвел пушенето, употребата на алкохол и кафе;

Унищожил древноруския календар, подмладявайки руската култура с над пет хиляди години;

Заповядал всичките руски летописи да бъдат събрани в Петербург, а след това заповядал да бъдат изгорени. Повикал германски “професори” да напишат съвсем друга история на Русия;

Под формата на борба със старата вяра, унищожил всичките старци, живели повече от 300 години;

Забранил да се отглежда амарант и да се употребява амарантен хляб, който бил основната храна на руския човек, така унищожил дълголетието в Русия;

Отменил естествените мерки, аксесоари в дрехите, архитектурата, като ги променил в западен маниер. Това довело до унищожаването на древноруската архитектура и изкуство, изчезнала красотата в бита.

Унищожил руската писменост, която се състояла от 151 знака, и въвел 43 знака от азбуката на Кирил и Методий;

Разоръжил руската армия, унищожил стрелците като каста и по европейски маниер въвел примитивното огнестрелно и хладно оръжие, преоблякъл армията първо във френска, след това – в немска униформа;

Ако старателно всичко било скрито и изгорено, откъде са тези знания и още повече подробности?

Знанията се съхранявали от староверите и други пазители, които при репресиите били принудени да се пръснат в различни райони в Русия. 

Шокиращи факти в полза на версията за подмяната на Петър Първи

Дали Петър Първи е бил руски човек?

Кои са шокиращите факти? 

Съвпадение на времето на подмяната на цар Петър Първи – август 1698 г., и появяването на затворника с желязна маска в Бастилията в Париж през септември 1698 г. В списъците със затворниците в Бастилията той бил посочен под името Магсhiel, което може да се приеме като изкривеното “Михайлов”.

За Великото посолство тръгнал руският православен цар, който предпочитал традиционните руски дрехи – руски кафтан, най-вече. Но от обиколката в Европа се върнал европеец, облечен по европейски. Има данни според, които истинският и мнимият Петър имали различен строеж на телата: царят бил по-нисък и набит, а самозванецът бил висок около два метра.

На портретите на Петър Първи, направени по времето на Великото посолство, Петровите коси са къси, а не са до раменете, както ги носил по-късно “Петър Велики”.

Самозванецът не знаел къде се намира библиотеката на цар Иван Грозни, макар че тази тайна се предавала на царете. Известно е, че “Петър Велики” се опитал да открие библиотеката, веднага след като се върнал от Европа.

След като се върнал от Великото посолство, “Петър Велики” се криел в обкръжение от заговорници, не се появявал сред народа и не посещавал роднини, докато не провел кървавите екзекуции над стрелците, което по същество било държавен преврат и унищожаване на старите въоръжени сили, които можели да въстанат срещу самозванеца.

В памет на потушаването на “стрелецкия бунт” бил изработен медал, на който бил изобразен Самсон над убит змей. Надписите на медала били на латински език. Известно е, че Самсон бил от рода, от който трябвало да се роди Антихристът. За разлика от цар Петър “Петър Велики” носел дълги коси, които показват, че произхождал от Дановия род.

Сред народа се разпространявали упорито слуховете, че царят бил подменен. Тези слухове се наказвали с екзекуции.

“Петър Велики” охладнял към жена си и имал друга съпруга – Анна Монс.

Отбелязва се, че се променило поведението на царя, след като се върнал от Европа, отдал се на разврат; преспивал с войници, имал наложници.

Мнимият цар се опитал да наложи протестантизъм в православието и дори да подчини Православната църква на Ватикана.

“Петър Велики” разрушил руските народни традиции и наложил латинската западна култура. Организирал масонски ложи през 1700 г.

Въвел пушенето в Русия, което православието смятало за голям грях, поощрявал и насаждал пиянството.

Пренесъл столицата от Москва в Петербург, в покрайнините на Руската империя.

Разделил руския народ на дворяни и крепостни по рождение, въвел крепостното право, с една дума, създал робовладелска държава с роб собствения си народ.

Отслабил руската икономика заради разоряващите данъци, с въвеждането на крепостното право, каторжната промишленост и крепостните заводски работници, спрял развитието на райони като Северен Урал, Архангелск, Източен Сибир.

Подчинил външната политика на Русия на интересите на западноевропейските държави.Създал бюрократична машина за управление на държавата.





 

Росица Тодорова , Фейсбук



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19784962
Постинги: 44931
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930