Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2017 18:19 - Велизар Енчев: Тия в парламента мислят да векуват и вдигат секира срещу всеки, оспорил пожизнената им власт http://bgjournal.info/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 246 Коментари: 0 Гласове:
0



Велизар Енчев: Тия в парламента мислят да векуват и вдигат секира срещу всеки, оспорил пожизнената им власт 26.11.2017
image

В парламентарната комисия по бюджет и финанси единодушно гласували държавната субсидия за партии да се намали от 11 лева на 1 лев… Не, не бързайте да се радвате! Този парламент не ражда добри новини. Парламентарните патриции не намаляват милионната субсидия на своите партии, даже изобщо нямат такова намерение. Теслата е по единствената извънпарламентарна партия, получила 1 процент на избори – „Възраждане“ с лидер Костадин Костадинов. И защо е тази избирателна ярост точно към тази партия, с какво ги дразни Костадинов, та сътвориха закон срещу един човек и една партия с един процент подкрепа?

Отговорът е толкова брутален, че форумите трябва да пламнат от всенароден гняв и възмущение от наглостта на парламентарните хиени. Което естествено няма да се случи, тъй като тълпата акламира всяка тесла по чужди пари. Допреди четири години Костадинов бе зам.-председател на ВМРО и дясна ръка на Красимир Каракачанов. След като видя що за стока е лидерът му, как търгува с българската кауза в Македония и е готов на всяка коалиция, за да се докопа до парламента, той го напусна.
Враждуващият с Каракачанов Валери Симеонов веднага го покани за водещ на историческо предаване от варненското студио на СКАТ, но след като се прегърна с трапезния войвода, Костадинов стана излишен.

На местните избори през 2015-а Костадинов стана общински съветник във Варна с подкрепата на опозиционната тогава „Атака“. Но след коалиционната прегръдка с Каракачанов и Симеонов, Сидеров се отрече от своя съветник. Казано направо – управляващите ВМРО, НФСБ и „Атака“ имат зъб на лидера на „Възраждане“ и решиха да му отмъстят по толкова прозрачен начин, без изобщо да им пука за правото и морала. Че е незаконно и неморално да погазиш равнопоставеността при финансирането на партиите, това е без значение за тримата патриотари. В тях е и ножът, и хлябът. Могат да гилотинират когото си искат и както си искат. За тях законът е врата в полето, а моралът – птица в небето. Така утре и стадиони ще превърнат в тюрми, пък и Сидеров има пресен опит в гражданските арести на Орлов мост.

Обаче варненецът Марешки би всички рекорди по парламентарно нахалство. Всъщност лидерът на „Воля“ е вносител на законопроекта, целящ да удари Костадинов, който от три години съди Марешки в наказателно дело за нанасяне на телесна повреда. ГЕРБ естествено подкрепят наказателната операция, щото с лютите си критики към Бойко Борисов лидерът на „Възраждане“ е трън в очите им.
И какво излиза от всичко изречено дотук? Че тия в парламента не само мислят да векуват, но и вдигат секира срещу всеки, оспорил пожизнената им власт. Днес режат финансиране, утре – глави!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19822861
Постинги: 45028
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930