Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2017 17:56 - Българка в Чужбина: Най-голямата грешка се оказахте Вие, г-н Борисов! Коментарът, който разтърси Фейсбук! http://www.budnaera.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 296 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Българка в Чужбина: Най-голямата грешка се оказахте Вие, г-н Борисов! Коментарът, който разтърси Фейсбук!   image

Публикуваме коментара на Мария Бабикян, който разтресе фейсбук потребителите в България:

Добър ден. Аз съм просто едно момиче, което живее някъде далеч, не уча в България, както сигурно се очаква от мен. Но понякога, като гледам политиците ни, начело с Вас, господин Борисов, се питам – да спра ли да уча, за да мога да взимам решения за държавата? В какво е по-правилно да инвестирам времето си? Нашето поколение е прагматично. То обича да проследява чуждите грешки, а не да ги изпробва на собствена глава. И най-голямата грешка се оказвате Вие.

Истина ли е, че след като съм в чужбина нямам право да изказвам мнение за България? Нямам право да не гласувам за Вас? Вие кога решихте, че не искам да се върна в България? Аз – тази, на която ограничихте правото на глас, работя за България, за името ѝ, представям я с всеки свой успех, с всяка стъпка от моя личен път. На мен никой не ми плаща, за да го правя, а мисля, че се справям доста по-добре от Вас. Но Вие усложнявате задачата ми, защото, за жалост, сте неразривна част от името на България. Вие я управлявате.

Е, кажете ми… трудно ми е да си представя как се спускам по пожарникарска стълба, за да седна на премиерското кресло. Но не задължително целя това. То е осквернено, защото Вие обитавате една сграда, изгубила смисъла и функциите си. Вие обещавате видими резултати и ще Ви посоча основния такъв. Разделението между българите в България и тези в чужбина е създадено изкуствено от управляващи като Вас. Това е видимото. Другото не ми се струва толкова дълбоко, че да се усеща само със сърцето. Нищо, свързано с Вас, всъщност не е дълбоко. Тъжно е да сте по-неквалифициран от студент в трети курс по политика и да управлявате милиони (хора/пари оставям на първата асоциация във Вашия… ум).

Вие, господа и госпожи управляващи, няма да останете в учебниците по история като нещо повече от група хора, които си разпределят министерските кресла. Госпожо Кунева, Вие няма да участвате след време в одобрението на тези учебници, в които ще се говори за управлението Ви. За жалост, всеки един студент, учил в чужбина е способен да говори най-малко английски по-добре от Вас и е способен да избегне титлата Madame Yes, защото в чужбина ни учат на това да имаме позиция. Вие сте част от партията, наречена Реформаторски блок, от който трима души гласуваха “за” президентското вето, наложено върху ограничението на правата ни. Всички останали гласуваха “против”. Сбърках ли някъде досега или yes?

Господин Борисов, силно се съмнявам, че някога сте чели Макиавели, но си спомням, че в своите наставления той поощрява управляващите да вършат сами онези дела, които се харесват на народа, а тези, които не се – да дават на подчинените си. Така действате и Вие, може би тайно сте гений, който управлява по интуиция. Нека оставим фантастиката настрана, за жалост, така стана и с промените в изборния кодекс.

Вашето мнение отново наподобяваше това на човек с биполярно разстройство, когото ежедневно карат да преживява тази мъка (управлението на България) с цената на това да имате постоянна позиция. Това къде се учи? Може би в семейството, някъде още в началото, където човек решава какъв ще стане, в какво ще вярва и какво ще защитава. До партия ГЕРБ стои измислицата “дясноцентристка консервативна партия”. Но когато става дума за много пари, предполагам, сте готов тя да изпълнява функцията на ветропоказател.

Аз не знам, защото все пак съм просто една студентка, която е оставила цялата отговорност на плещите Ви и родоотстъпва другаде. Вие грешите, господин Борисов. Всички ние, които учим сега навън, виждаме какво е извън територията, която Вие сте взели за своя собствена. Кога Ви позволихме да разперите ръце до всяко кътче на страната, за да се уверите, че бюлетината ще бъде изхвърлена, ако на нея не е отбелязана ГЕРБ? Предлагам на следващите избори да улесните хората, да не плащат 1,60 за билетче (попълвайки поредната дупка в бюджета) и да гласувате вместо нас. Вие, като един супергерой, бихте могли да се справите с гласовете на всички в България, нали? Помислете. Не е нужно сега да отговаряте. Но вижте, голяма част не гласуват, а от чужбина – все по-малко ще могат. Идете вместо нас, така или иначе резултатът ще е един и същ. Невидими резултати.

Ако ни оставите някой ден, повярвайте ни, ние ще продължим да носим успехи на България. Да ходим по световни форуми. Да участваме в конкурси. Да работим за името ни в Европа, за интеграцията на държавата ни, да се интересуваме от законодателството ни. Да защитаваме правата си от Вас, когато ни ги изземате. Ще продължим да внасяме идеи отвън, които да пропукат стагнацията на тази трудно функционираща държава и най-накрая да Ви поднесем така заслужената Ви оставка. Защото тогава всички ще видят, че Вие единствено дърпате държавата назад. Мисля, че сте прекалено опиянен от властта, за да разберете. Но чуйте: на прост език казано (за да разберете), ние вършим всички задължения, които Вие и вашият екип плаващо мнозинство сте длъжни да изпълнявате. Ние – българите в чужбина и българите в България.

Ние заедно управляваме, а Вие всичките 240 и всичките ви връзки сте нашите подчинени. Не знам кой Ви позволи да помислите, че нещата стоят по обратен начин. Вероятно пак ние. Сбъркахме. Но както казах, ние сме прагматично поколение. И ще се поправим.

Всички ние, които сега учим, започваме да се връщаме един по един и на нас Вашите тоталитарни номера не ни минават. И за щастие, все още не сте възприели всички черти на един диктатор (макар че сте съвсем близо), тоест все още не асоциираме България напълно с Вашата осанка. Затова има смисъл.

P.S. Имам и още едно предложение за Вас, господин Борисов. Тъй като управлението на държавата Ви идва в повече, може да опитате да пререгистрирате статута на ГЕРБ на фирма, изпълняваща ремонтна дейност, тъй като друго, с което да се похвалите, няма. Но може да опитате да работите някъде навън, в чужбина, както ние опитваме. И вижте дали някой ще Ви даде милиони, за да му се разпадне Ларгото/магистралата/спирката/сградата след няколко дни. Опитайте, за да видим всички видимите ви резултати. Защото нашият глас с основание не би отишъл при Вас – от чужбина или от територията на Република България. Поправете ме, ако титлата се е сменила без да разбера. www.pod-lupa.eu

Източник: http://chujdozemec.com/


Четете още на: http://www.budnaera.com/201704f/17041151.html#ixzz50sFvb8Ni
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702804
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031