Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2017 19:41 - ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ https://lentata.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 300 Коментари: 0 Гласове:
0



ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ Актуално Изведнъж се оказа, че е адски важно да имаме 31 пола и 73 вида сексуалност, че във френските училища не трябва да се сервира на децата свинско, а в италианските не трябва да се изучава Ренесанса, щото, нали Леонадро е рисувал голи тела, или ней си боже – Дева Мария и Исус, че месото по магазините задължително трябва да е ‘халал’, че като работодател нямаш право да вземеш най-подходящия служител, а имаш задължителна квота от чернокожи и гейове... image

Лентата | 21/12/2017

bbc ме информира, че коледните празници в Мелбърн са започнали подобаващо - кола, врязана с висока скорост в пешеходци и взрив в мол. А Фейсбук ми припомня, че миналата година на този ден сме оплаквали жертвите от терористичната атака в Берлин.

Отново миналата година на този ден съм коментирала статия от кореспондентката Капка Тодорова, в която се казва: „Няма значение кой и защо извърши атентата в Берлин, той постигна целта си. Имаме нови врагове и те не са само онези, които убиват невинни в чужбина, а са и до нас, у нас, в социалните мрежи или в телевизора”. 

Казах го тогава, повтарям го и сега - опорката е примитивна – ние се осрахме зловещо, ама понеже не ни стиска да го признаем, сега ще набутаме и вас в лайната. Ще обвиним всички вас, които имахте съмнения, опасения и страхове. Всички, които бяхте против политиката на отворени врати, предвиждайки, че тя ще потопи Европа и света в сериозни социални, културни, политически и финансови катаклизми. И понеже се осрахме, сега ви внушаваме, че ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ, понеже сте бесни. Ние раздавахме плюшени мечета на непроверени хора, ние иронизирахме по-предпазливите, ние осигурихме безпрецедентна подкрепа на Меркел и Оланд и развързахме ръцете им, но понеже се оказахме не само шумни и кресливи, ами и прости, сега искаме вие да понесете отговорността. И затова ви казваме, че сте също толкова виновни, колкото всеки радикализиран ислямист, тръгнал да избива хора в името на аллах.

Е не сте познали. На мен адски ми писна от цялата тая неолиберална паплач. Въобще, неолиберализмът се оказа гадното копеленце на класическия либерализъм. И ако последните стотина години прогресивните либерални сили са се борили за такива основополагащи неща като политическо равенство на гражданите, правото на аборт и правото да определиш сексуалната си идентичност, то в последните 10 години бяха минати всякакви граници и смело се нагази в тресавището на глупостта.



Изведнъж се оказа, че е адски важно да имаме 31 пола и 73 вида сексуалност, че във френските училища не трябва да се сервира на децата свинско, а в италианските не трябва да се изучава Ренесанса, щото, нали Леонадро е рисувал голи тела, или ней си боже – Дева Мария и Исус, че месото по магазините задължително трябва да е ‘халал’, че като работодател нямаш право да вземеш най-подходящия служител, а имаш задължителна квота от чернокожи и гейове, че християнската черква в православна Гърция няма право да бъде по-висока от мюсюлманската джамия на стотици хиляди неканени мигранти от северна Африка, че всяка фондацийка, финансирана отвън, може да вдигне врява до бога за правата на всеки циганин, убил и изгаврил се с някоя бедна и болна бабичка на село, и хиляди, хиляди тъпотии. И милиони бели, работещи, консервативни, нормални хора в един момент се почувстваха зле, защото хем бяха гръбнака на икономиката, хем някак си се оказаха излишни, объркани и уплашени в новия глобален свят. И въобще, аз съм бясна на цялата тая неолиберална, ултра дясна теория и практика, облечени в лява риторика. Внушиха ни, че смесването на хора от различни култури и религии сега и веднага е прогресивно и неизбежно, и така прокараха глобализацията, но резултатът от тази лява идея не е ляв, защото в икономическата практика чисто и просто се увеличи мощта на транснационалните корпорации и доведе до създаването на финансово-икономическа олигархия.

С две думи, драги неолиберали – вие имахте своите шансове и се провалихте. Сега се омитайте.
***
Автор: Ирини Зикидс



Тагове:   вие сте виновни,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19808467
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930