Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2018 20:23 - "ФОЛКИСТОРИЯТА" ВЪЗНИКВА ТАМ,КЪДЕТО ОФИЦИАЛНАТА ИСТОРИЯ СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ЗА ФАКТИТЕ ИЛИ ГРУБО ОЩЕТЯВА НАРОДА,ЗА КОЙТО Е НАПИСАНА Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 644 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"ФОЛКИСТОРИЯТА" ВЪЗНИКВА ТАМ,КЪДЕТО ОФИЦИАЛНАТА ИСТОРИЯ СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ЗА ФАКТИТЕ ИЛИ ГРУБО ОЩЕТЯВА НАРОДА,ЗА КОЙТО Е НАПИСАНА  
"ФОЛКИСТОРИЯТА" ВЪЗНИКВА ТАМ,КЪДЕТО ОФИЦИАЛНАТА ИСТОРИЯ СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ЗА ФАКТИТЕ ИЛИ ГРУБО ОЩЕТЯВА НАРОДА,ЗА КОЙТО Е НАПИСАНА


   "Фолкисторията" е явление,от което не е пощадена и България. Нещо повече- тук тя сякаш е по-развита отколкото в другите страни,понеже нашия народ вероятно е най-ощетен от всички други народи в "своята" официална история.

  "Фолкисторията" я пишат не дипломирани учени а хора от народа,възмутени от лъжите на официалните историци и решили да вземат нещата в свои ръце. Един добър цитат на д-р Живко Войников ни дава някаква най-обща представа за истинското естество на фолкисторията:

  "В последните двадесет години поради големия брой лаици,безобразно експлоатиращи темата (за Календара),се стигна до създаването на множество заблуди относно древнобългарския календар. Оказа се,че той бил най-старият в света и е залегнал в основата на календарите на маите,египтяните и дори на догоните (племе в Африка),че бил най-точният календар,по-прецизен от Григорианския и пр. комични и жалки фанфаронски небивалици,типични за бързоразвиващия се у нас жанр "фолкхистъри" и умствения "багаж" на неговите представители." ("ДРЕВНОБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР И ИМЕННИКЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ,МИТОВЕ И РЕАЛНОСТИ"- 2017 г.).

  Аз не съм склонен да давам такива крайни квалификации на хората,възмутени от лъжите по адрес на България и решили да вземат нещата в свои ръце- те просто са отишли в другата крайност,за да отговорят достойно на тюркската "фолкистория",която налагат у нас тюрколозите!

  Появата на жанра "фолкистория" в България е напълно оправдана и закономерна: нашата историческа наука,овладяна и дрогирана от злостни тюрколози перманентно изкривява историческата истина,системно си затваря очите за фактите и грубо ощетява нашия народ,защитавайки интереса на точно определена група чужди народи. На много чужди политици не им отърва историческата истина за България: гърци,руснаци,турци,"румънци" (сами по себе си фалшив "народ"),сърби и македонисти се надпреварват кой да присвои повече от Българските исторически фондове и да обяви Българските достояния за свои. "Величията на деня" измежду тях налагат със сила и арогантна агресивност своите фалшиви хипотези по наш адрес,за да могат да разграбват безнаказано всичко наше,което им хареса. Така се оказва,че появата на жанра "фолкистория" у нас е колкото предизвикана,толкова и оправдана а хора като д-р Живко Войников,които по начало защитаваха историческата истина но напоследък са й изменили,за да дадат рамо на старите реакционни теории нямат морално право да охулват хората,които са възмутени от арогантните лъжи на тюрколозите!
                    image

  Привеждам кратък цитат за да разберете какво пишат злостни тюрколози като "академик" Васил Гюзелев в материалите,по които днес се пишат учебници по Българска история:

  "Успехите,постигнати главно в областта на археологията,лингвистиката и антропологията оформиха и утвърдиха напоследък схващането,че Българите принадлежат към тюрко-алтайската езиково-племенна общност,към която спадат още хуни, авари, хазари, огузи, печенеги, кумани и др." (В. Гюзелев, Произход и ранна история на прабългарите, СУ "Климент Охридски",Исторически факултет,Сборник от лекции,т. III, С. 1979, с.30)."

  Ето и справедливо явилото се възмущение,което е възникнало по повод на тези лъжи у видния наш историк ст.н.с. д-р Петър Добрев (прилагам цитати от неговата забележителна книга "Великото историческо тайнство",изд. Галик,2009 г.,стр. 7-13):

   "Тази дефиниция се разпространи в България нашироко с почти светкавична бързина,въпреки че подобни понятия- "тюрко-алтайски народ" и "езиково-племенна общност"- не съществуват в нито една класификация на езиците и народите по света."

  "От гледна точка на сериозната наука да се говори за "тюрко-алтайска общност" е една безсмислена тавтология и това,че този тавтологичен израз се е наложил у нас,навежда на твърде тъжни мисли за качеството на повечето наши учебници по история."

"Не е известно как е стигнал авторът на тази формулировка акад. В.Гюзелев до горните изводи но така,както те са написани излиза че не само древните,но и днешните Българи са тюрко-алтайски народ."

  "Трудно е да се отгатне дали в случая имаме работа с неволно недоглеждане или авторът- един от тримата днешни най-високо титулувани историци- специално е пожелал да представи съвременните Българи като част от "тюрко-алтайската езиково-племенна общност,в която влизат ..... (и) прадедите на османските турци."

  "Интересно е как години наред студентите са заучавали тази формулировка и ако дословно са я повтаряли,дали са се замисляли какво точно означава тя."

  "Интересно е също,че преди дефиницията: "българите ...са част от тюрко-алтайската общност" стои пояснението,че тази теза се е утвърдила благодарение "на успехите,постигнати напоследък от археологията,лингвистиката и антропологията" от което излиза,че това определение е формулирано на базата на откритията на три клона на световната наука,а не е приумица на някой случаен профан,окичен по погрешка с титлата "проф."

  "...Още в 1945 г. редица видни тюрколози като Ф.Алтхайм и Ж.Дени- авторът на "Старотюркска граматика" изказаха мнението,че езикът на древните Българи не е от тюркски тип."

  "Тази особеност както и това,че в най-новата класификация на тюркските езици,разработена от алтаиста Карл Менгес,езикът на древните Българи е изваден извън групата на тюркските езици,явно е останала незабелязана у нас,затова като най-нов успех на световната наука авторът на горната дефиниция смело твърди,че тя била доказала напоследък,че "Българите ... са от тюрко-алтайската общност",чрез което в неволната акция за "тюркизиране" и "турцизиране" на произхода на Българите се въвлича и световната наука без оглед на това,че тя никога не е твърдяла подобно нещо за Българския народ,а напоследък преразглежда дори хипотезата,че древните Българи са били от тюркски произход."


  "Всяка неиздържана дефиниция издава празнотите в познанията на своите автори. И ако има нещо особено нетърпимо и недопустимо в тази повърхностна трактовка,характерна и за редица други публикации за древните Българи,това са натрапчивите напъни да се представи набързо събраният от някого стар научен багаж като еманация на най-новите открития на световната наука."

  "...Случаят,на който тук бе отделено повечко внимание,излиза извън рамките на обикновените прегрешения към истината,тъй като за разлика от някои епизодични рецидиви,които не се разпространяват широко .... отбелязаната по-горе дефиниция .... изскочи далеч от кориците на първия сбъркан учебник,където бе поместена и беше твърде мощно тиражирана и препечатвана в течение на повече от четвърт век,навлизайки практически във всички учебници за висшите и средни училища и дори в чуждите преводи на курсовете по Българска история."

  "Формулировката,че тюрко-алтайският произход на Българите е твърдо установен благодарение на последните открития на науката "украсява" и до днес най-престижните и реномирани Български издания и в нея .... не е отстранена дори и на косъм заблудата,че последните открития са доказали "тюрко-алтайския произход" на нашите Български предци. Налице е истинско епидемично разпространение на една порочна и гъмжаща от грешки дефиниция,на която свръх всичко се приписва и това,че е току-що изобретена на най-висше световно ниво."

  "От този хаос са произлезли цял куп погрешни теории,включително фамозната и тавтолого-еклектична "тюрко-алтайска" теория,която краси почти всички Български учебници и реномирани издания,като се почне от многотомната история и се свърши с най-новия учебник,издаден от В.Гюзелев в съавторство с И.Божилов и други историци."


  Ето още няколко показателни цитата от тази ценна книга на ст.н.с. д-р Петър Добрев (стр. 14-24):

  "Изразите "малобройното Българско племе" или дори "малобройната орда на Аспарух" и "голямото славянско море" вече цял век се употребяват като нещо,което се разбира от само себе си и няма нужда да се доказва."

  "Направената чрез посочените (древни) източници експертиза дава възможност да се сложи край на една голяма и натрапчиво повтаряна вече цял век наукообразна заблуда- илюзията за нищожния брой на участвалите в създаването на България древни Българи."

  "Несъмнено е,че България няма да има добре написана история а камо ли пък истинска история дотогава,докато в разрез с летописите,древните Българи,които неведнъж са се заселвали на Балканския полуостров,се представят като незначителна и имагинерна величина. Ето защо е време да се разчупи омагьосаният кръг от заблуди и вцепенението в това отношение."

  "... Половин век по-късно,когато вече бяха известни споменатите по-горе опровергаващи факти,Българската политика внуши на историческата наука,въпреки съществуващите твърде много сведения,да запази отживялата времето си теория за малобройността на древните Българи. Изглежда невероятно но е факт,че на историята бе наложено "отгоре" да консервира една разлагаща се теория и като резултат възникна едно рязко разминаване между преките исторически източници,описващи древните Българи и начина,по който ги описват Българските учебници по история."

  "Това остро противоречие вече над 50 години мирно съжителства в нашата университетска книжнина и ако потърсим причините за този парадокс ще открием,че те далеч не са в това,че титулярите от катедрите не познават историческите източници и Христоматиите по история а в това,че редица нелишени от умствени възможности историци раболепно са следвали зададената през 1954 г. със специални указания политическа линия,да се опише ранната Българска история така,като че ли древните Българи не са играли почти никаква роля при изграждането на днешния Български народ."

  "Ясните исторически сведения са били пожертвани в името на една изкуствена догма,прокарана някога с политически натиск и превърната в задължителен постулат чрез написания в 1954 г. специален и задължителен учебник-макет по история."

  "... Чрез това най-ранната Българска история се е превърнала в един своеобразен обект на мисловна нищета и карикатурна миниатюризация."

  "Същевременно възстановяването на истината за Старата Велика България събаря недвусмислено и лъжливата басня за малобройността на Аспаруховите Българи."

  Споделям напълно справедливото възмущение на достойния патриот и забележителен учен ст.н.с. Петър Добрев и добавям,че у нас са налице всички цитирани по-горе предпоставки за появата и разцвета на фолкисторическия жанр. Приведените цитати на този виден историк показват жестоките заблуди на казионните му колеги и невъзможността им да излезнат от лабиринта на скудоумието,в който са ги вкарали "нашите" неотдавнашни политици,които произвеждаха фалшиви нации на гърба на Българите и фалшиви хипотези за техния произход.

  "Нашата" история не само си затваря очите за фактите но и грубо ощетява народа за който е написана,поради което на "нашите" тюркизирани историци и особено на екземпляри като вманиачените в лъжата В.Гюзелев,И.Божилов и пр. ще им се наложи да изтърпяват "своеволията" на "фолкисторията" и нейната "нелоялна" конкуренция,заедно с пороя от заслужени хули и обиди по своя нечестив "адрес"! Още повече че днес,почти 10 години след написване на цитираната книга нито една догма в "нашата" официална история не е променена и нито една лъжа не е изкоренена!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706333
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031