Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2018 16:32 - Ето някои от лъжите за Истанбулската конвенция! https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 337 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Ето някои от лъжите за Истанбулската конвенция! Публикувано на 03.01.2018 в България imageАлександър Урумов

Първа лъжа – в Истанбулската конвенция няма нищо, което да го няма в българската Конституция и закони.

Лъжете, има! Това е определението “социален пол”, който се въвежда от Истанбулската конвенция. И точно затова я гласувахте днес. Иначе ако нямаше, защо я гласувахте? Оплитате се сами в лъжите.

Втора лъжа – Истанбулската конвенция няма да доведе до промяна на Конституцията и законите.

Лъжете! Конвенцията е наднационално законодателство, което има върховенство спрямо националното законодателство. Ратифицираме ли я, всичко в противовес на конвенцията трябва да бъде съобразено с нея. Лъжете безогледно и продавате бъдещето на България за жълти стотинки и високи постове в европейски институции.

Трета лъжа – длъжни сме да приемем “третия пол”, иначе не сме европейци.

Лъжете! Словакия, Хърватия, Чехия, Унгария, Латвия, Литва – общо 11 членки на ЕС, които не са приели тази конвенция по-малко европейци ли са? Няма никаква причина да приемаме тази конвенция, никой не ни задължава!

Четвърта лъжа – то не може да получаваме субсидии, трябва да приемем и “третия пол”.

Лъжете! България изпълни тежки условия, за да бъде приета за член на ЕС в областта на енергетика, икономика и какво ли още не. След което подписа договор за присъединяване. И тези субсидии са според тези договорености, записани там! Никъде не пише, че трябва да приемаме “трети пол”. Така че да, Европа ще дава субсидии така, както дава на всички други. И никакъв трети и пети пол не сме длъжни да приемаме!

Пета лъжа – Истанбулската конвенция е приета с обсъждане на НПО.Лъжете! Има НПО, които са участвали в работната група като консултанти на Министерството на правосъдието, но с никакви НПО и никакво публично обсъждане не е имало! 31 неправителствени организации написахме писмо с искане за обсъждане – все още нямаме отговор. И знаете ли защо лъжете? Защото не сте чели Истанбулската конвенция. Нямате идея какво пише вътре. И не ви и пука! Нали? Просто ще изпълните поръчката, която са ви дали. А ние ще дойдем пред парламента, за да ви попречим!

Александър Урумов, ГЛАСОВЕ




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19854338
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930