Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2018 19:30 - На какво основание министър Захариева е подписала Истанбулската конвенция? https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 553 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На какво основание министър Захариева е подписала Истанбулската конвенция? НА КАКВОТО ОСНОВАНИЕ НИ "ПРИЕХА" В ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ И НАТО,НИКОЙ НЕ ПОПИТА НАРОДА! ТОВА Е ОСНОВАНИЕТО И ЩОМ НАРОДЪТ Е СЪГЛАСЕН, ТОЧКА, "ВЪТРЕ СМЕ"!  Н.М.

Публикувано на 06.01.2018 в България

image

ХУБАВА МУЦУНКА НАЛИ? ВЕРВАЙТЕ НА МУЦУНКИ! Н.М.

На какво основание министър Екатерина Захариева е подписала Истанбулската конвенция? Какво точно пише в решението на Министерски съвет? Пуснах едно търсене в страницата на МС и не намерих нищо. Тогава ме полазиха тръпки: възможно ли е да има стенограма, да има точка в нея, а да няма официално решение, подписано от министър-председателя и заведено в системата? Това пита читателят на “Гласове” Захари Стефанов, който се обърна към сайта.

  На 13 април 2016 г. има заседание на Министерски съвет. Докладва Екатерина Захариева, министър на правосъдието.

 “Точка 3 от дневния ред.

Проект на Решение за одобряване и подписване на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие

 БОЙКО БОРИСОВ: Захариева!

 ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА: Уважаеми …. колеги … Надявам се да подкрепите тази Конвенция. България, всъщност, е една от трите държави-членки на Европейския съюз, която все още не я е подписала, така че мисля, че това е добра стъпка.

 БОЙКО БОРИСОВ: Приемаме точка 3.”

  На 21 април 2016 г., само осем дни по-късно, без никакви препятствия Министър Екатерина Захариева подписа Истанбулската конвенция от името на България съгласно изисканията на Закона за международните договори на Република България:

 “Чл. 9. (1) Международни договори се сключват:

(2) В случаите, когато международен договор попада в кръга на самостоятелната компетентност на определен министър или ръководител на ведомство, той сключва договора със съответния орган на друга държава въз основа на решение на Министерския съвет.”

 Така преди повече от 18 месеца започва драмата, която е на път да разклати сегашното правителство на Бойко Борисов и със сигурност ще отчужди избиратели от партия ГЕРБ. Това дава обяснение защо и този път г-жа Захариева е била на мнение, че няма да има публична дискусия и обсъждане. Вярно е, че в обяснението на министър Захариева и дума не се споменава за “социален пол”, пол като социална роля, за “изкореняване на обичаи и традиции” и “учебен материал по въпроси като … нестереотипни роли на пола”. Просто пазим жените от насилие. Вярно че, общественото обсъждане е минало безпроблемно с БХК, Младежка ЛГБТ организация “Действие”, Фондация “Джендър алтернативи” и др. организации от спектъра.

Явно това са политически ходове присъщи за всяка власт. А мен ме заинтересува какво точно пише в решението на Министерски съвет. Нали всички тези решения се публикуват в страницата на МС – //pris.government.bg/.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19798119
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930