Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2018 16:19 - България иска нормален диалог между Анкара и Брюксел https://www.dnes.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 189 Коментари: 0 Гласове:
1



България иска нормален диалог между Анкара и Брюксел

Борисов благодари на Ердоган за реставрацията на "Свети Стефан"

7 яну 2018 15:00, Александър Попов

България иска нормален диалог между Анкара и Брюксел

Снимка: Reuters

 image

САМО ВИЖТЕ ЗНАМЕТО ЗАД бОРИСОВ И ДА РАЗБЕРЕТЕ КОГО ПРЕДСТАВЛЯВА! ДА РАЗБЕРЕТЕ КОЛКО МНОГО СМЕ РАВНОПОСТАВЕНИ И УВАЖЕНИ! СКАНДАЛНО И УНИЗИТЕЛНО,ЗАД МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛА НА ЕДНА ДЪРЖАВА ДА СТОИ,КАТО ФОН  ЗНАМЕ  НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА,А "ХРИСТИЯНСКАТА"  МУ  ГЛАВА Е УВЕНЧАНА С ПОЛУМЕСЕЦА НА ТРОНА, НА КОЙТО СЕДИ ! СТРАНЕН ПРОТОКОЛ И ВЪОБЩЕ НЕ СТРАННА ЛИПСА НА НАЦИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО У "НАШИЯ"  ПРЕМИЕР!   Н.М.

Страната ни ще положи усилия за възстановяване на добрия тон и отношенията на партньорство между Турция и страните от ЕС, посочи министър-председателят Бойко Борисов на среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Двамата обсъдиха приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Премиерът Бойко Борисов подчерта, че България е заинтересована от нормализирането на диалога между Анкара и Брюксел и ще се опита да допринесе за постигане на разбирателство, което разрешава, а не създава проблеми.

Още по темата

Борисов и Ердоган - София и Истанбул са за пример

Нейнски: Празник за толерантността между религиите

Борисов в Турция: Голям ден, но и инвестиция в бъдещето

Борисов и Ердоган, които разговаряха след официалната церемония по откриването на реставрираната българска църква "Св. Стефан" в Истанбул, оцениха високо положителната динамика между двете страни, както и приносът на Турция за овладяване на мигрантския натиск по българската граница и към Европа.

Подчертано беше, че активизирането на двустранните контакти на политическо и експертно равнище през последните месеци е стимулирало развитието на отношенията във важни за България и Турция области като земеделието, транспорта, енергетиката.

Премиерът Бойко Борисов благодари на президента Ердоган за личната му ангажираност и за усилията на турската държава за възстановяването на храма.

Той посочи, че днешното събитие е не просто доказателство за сътрудничество между страните ни и толерантността между религиите, но и пример, че разбирателството и мирът са пътят за постигане на напредък по всички въпроси.

Преди срещата с Ердоган Борисов имаше такава и с турския си колега Бинали Йълдъръм.

Стабилното и устойчиво развитие на двустранните отношения е приоритет на българската външна политика, заяви Борисов. Той подчерта, че освен непосредствен съсед на страната ни, Турция е съюзник в НАТО и важен партньор в области като миграция, борба с тероризма, енергетика, земеделие и животновъдство, търговия и др.

По думите на премиера Бинали Йълдъръм, България и Турция са показали в последните години, че проблемите не ги разделят, а ги свързват.

Борисов и Йълдъръм определиха като прекрасен повода, събрал днес в Истанбул представители на българската и на турската държави, християни и мюсюлмани и коментираха, че ако в миналото за Босфора са се водели войни, сега Истанбул, както и София, са градове, символи на единството на култури и религии.

По публикацията работи: Александър Попов

 

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19704535
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031