Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2018 20:09 - ГЕРБ налели 50 млн. за 5 години в бизнеса на разстреляния Петър Христов! Уникални Разкрития:
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 478 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГЕРБ налели 50 млн. за 5 години в бизнеса на разстреляния Петър Христов! Уникални Разкрития:


   http://skandalno.net

image

Разстреляният бизнесмен Петър Христов бил типичен пример за самозабравил се феодал. Не е тайна, че колил и бесил както във Велико Търново, така и в цялата област. И то, само благодарение на факта, че бил крупен спонсор на ГЕРБ и личен приятел на Цветан Цветанов.

Петър Христов се разпореждал като самодържец в местната администрация. Командал в тамошното МВР. И, с помощта на близките си контакти с властта, получавал една след друга крупни обществени поръчки в цялата област, разкри вчера ген. Димо Гяуров. 

Но, като повечето родни т.нар. бизнесмени, той не бил могъл да спечели и едни стотинка, без благословията на управляващата партия – в случая ГЕРБ. В замяна на обществените поръчки, Петър Христов държал в желязна хватка цялата област, за да може на следващите избори, отново ГЕРБ да спечелят най- много депутатски квоти. А Цветан Цветанов оглавява листата на партията точно в старопрестолната столица.

Петър Христов изпълнявал и „специални“ поръчки за бившия вътрешен министър и нестоящ премиер. Бизнесменът бил касиер на Цветанов и катаел парите му в офшорки, показва журналистическо разследване от 2013 г.

Ето и как държавата е захранвала бизнеса на Петър Христов: 

“Политрейд кънстръкшън” на Петър Христов е работила по договори с държавата и общините за над 50 млн. лв. в последните 5 г., показа проверка в Агенцията за обществени поръчки.

Депото за отпадъци във Велико Търново, открито през 2016 г., е най-мащабният проект, в който дружеството на Христов е участвало. За него, бизнесменът прибира 33, 5 млн. лева. 

Той ориентира бизнеса към обществените поръчки през 2012 г., а през 2014 г. вече се занимава и с инженеринг на инфраструктурни проекти. Фирмата има екип от специалисти и участва в консорциуми с други дружества.

image

Петър Христов бил дясната ръка на Цветанов

Последната промяна в партидата на “Политрейд кънстръкшън” е от 20 декември 2017 г., три седмици преди убийството. Тогава фирмата, която участва в обществени поръчки, е прехвърлена от холдинговата структура “Пропъртис Мениджмънт груп” (собственост на дъщеря му Михаела), която обединява различните му дейности, на “Ай Би Пи Мениджмънт” – еднолична негова собственост.

Христов е имал преди да започне активен бизнес с държавата, мащабна строителна дейност. Още преди 10 г. той доведе бизнесмени от Израел, които инвестираха в проекти за жилищни и офис сгради във Велико Търново, София и по морето.

Апартаментите и офисите в повечето от тях са продадени отдавна, други се отдават под наем. Някои от мащабните проекти обаче не се реализираха заради кризата на имотния пазар.

Дружествата в групата на Христов нямат дългове към банки, петцифрени суми са вписани като вземания от други фирми.

Млекопреработвателното предприятие “Лактима” е най-популярното, което е в холдинговата структура на “Пропъртис Мениджмънт груп”. Приватизирано е от фирма на Петър Христов през 1996 г. Дотогава той е известен като собственик на охранителната “Дито”, която представлявала СИК в града и областта.

„Бизнес“ империята на Петър Христов обаче не е изключение, а само потвърждава правилото – нямаме, и никога не е имало, пазарна икономика у нас. Всяка област и град е нечие феодално владение. Нищо не може да се случи без неговата благословия. Никой не може да се развива, без неговото позволение. Единственият начин нещо да се промени, е като местният феодал бъде отстрелян. Само тогава има шанс някой друг да изплува и да започне да трупа милиони от обществени поръчки. Разбира се, след като се закълне във вярност на управляващата партия.

В така структурираното общество, няма място за хората, които искат да се развиват по друг път. Които не искат да целуват нечия ръка, за да получат къшей хляб. Тези хора, обикновените трудещи се хора, току- що завършилите университет младежи, знаят, че в тази структура няма място за тях. Затова просто заминават някъде другаде, далече от България.

Източник




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19801540
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930