Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2018 22:50 - БЪЛГАРСКИЯТ КНЯЗ,ОТКЪРМЕН ОТ СЪРНА ОЦЕЛЯВА В ТРОЯНСКАТА ВОЙНА И СТАВА ПРИЯТЕЛ НА ОДИСЕЙ Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 322 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
БЪЛГАРСКИЯТ КНЯЗ,ОТКЪРМЕН ОТ СЪРНА ОЦЕЛЯВА В ТРОЯНСКАТА ВОЙНА И СТАВА ПРИЯТЕЛ НА ОДИСЕЙ


   Легендарният Български княз,откърмен от сърна е идентифициран и разбира се не е Авитохол,защото е царувал около 1700 години преди него. Сведение за неговата история получаваме от ПСРЛ (Полное собрание русских летописей),т.32,стр.40 където,докато се ровел в литовската и жемайтска хроника,нашият изтъкнат учен ст.н.с. д-р П.Добрев е открил следния текст:

  "Ромулус и Ремус ги откърми в гората една вълчица. Устиаг- мидийския крал накарал своя секретар Гаспарг да умори Кир,за да не царува след него,но Гаспарг го съжалил... Испанският крал Болгорос казал да хвърлят в морето неговия внук,но вълните изхвърлили детето живо на брега,където една сърна го откърмила със своето виме. После той станал втори испански крал на име Гобис. Така също и кненжето (князчето) мизийско или Българско било откърмено от сърна,когато било захвърлено в горския пущинак да загине. Парис,синът на Приам бил отгледан от една мечка в горския пущинак." ("Великото историческо тайнство",П.Добрев 2009 г.,стр.165).

  Тази хроника е писана без съмнение от средновековни Българи по времето,когато литовците още били "славяни" (т.е. Българи),но след гръцко-турските погроми срещу нашата книжнина,извършени в периода XIV-XIX в. останала на съхранение в Русия,където оцеляла и до днес.

  Една справка с древните предгръцки митове и легенди,разпространявани на Балканите и в региона по времето на фригийския певец Омир,чийто епос гърците превели и откраднали ни води до съвсем същата история,само че адресирана съвсем точно- неин герой е мизийския (сиреч Български) цар Телеф (ще рече Телец),който е син на Херакъл и Авга. Той бил роднина на троянския цар Приам и бил отгледан от сърна а като пораснал,станал цар на Мизия Малоазийска. По-късно взел участие в Троянската война и бил ранен от Ахил,а незаздравяващата му рана била излекувана от Одисей. Всичко това ще откриете в следния текст (кликни за да увеличиш):
        image

   Не е нужно човек да има голямо въображение за да забележи,че двата текста говорят за един и същ персонаж- мизийския т.е. Български цар Телеф (Телец),чието име е записано от древните гърци с "Ф" накрая,понеже те не са имали буква "Ц". Древните гърци не можели ни да произнасят,нито да записват звука "Ц",а по-късните заместителни буквосъчетания като МП (=Б),ТС (=Ц),ОY (=В),ZX (=Ж) и пр. им били напълно непознати. Затова те не се стремели да се придържат към оригиналните звучения на чуждите за тях имена и термини,а направо ги изопачавали по начина,по който изопачили имена като Пелопс (Пелош,Белуш),Бела (Пела) и Водица (Уодиса,Едеса).

  Интересен е произходът на мизийския цар Телеф (Телец),описан от древногръцкия писател и географ Павзаний: майка му Авга е дъщеря на царя на Аркадия (област в Пелопонес),сестра на един от аргонавтите и праправнучка на Зевс,а баща му е великият Пелазгийски герой Херакъл който е син на Зевс,но като такъв е присвоен от гърците по начина,по който те и днес вършат такива присвоявания: погърчват група Българско население,ползваща определени народни песни и хорА,после превеждат фолклорните им текстове на гръцки и директно ги обявяват за "свои"!

     Цар Телеф (Телец) с малкия Орест и с превръзка на раната- ок. 450 г. пр. Хр.
                                                      image

  Присвояването на чужди културни достояния не е новост за човечеството: Римската и "Византийската" империи присвоили всички новаторски технологии на завладените народи,до които успели да се доберат. Същото нещо направили Арабските халифати,Китайската империя,по-късната "Османска" империя та даже СССР,така че постъпката им е лесно обяснима но не и оправдана. По-интересни в случая са заключенията,които можем да направим въз основа на всичко това:

1. Историята на загадъчния мизийски (сиреч Български) княз,откърмен от сърна се припокрива дословно с историята на "митологичния" мизийски цар Телеф (Телец). Това съвпадение не може да е случайно поради което с пълна увереност можем да приемем,че се касае за един и същ божествен и митологичен персонаж,който на всичко отгоре носи и ясно различимо Българско име.
2. Телеф (Телец) е най-древният Български цар след Зиези (Дионис),чието име знаем.
3. Горната илюстрация е едно от най-старите изображения на Български цар (княз),с което разполагаме.
4. Особената история на мизийския цар Телеф (Телец) била добре позната на древните Българи и те я считали без съмнение за своя.
5. Загадъчният Български княз,който Петър Добрев сполучливо нарече "Синът на сърната" не е Авитохол (Атила),който живял през V в. сл. Христа а е мизийският Телец,който живял в края на Бронзовата епоха (ок. XIII в. пр. Хр.),т.е. 1700 години по-рано.
6. "Византийците" не са писали,че Българите са Мизи заради това,че те са заселили римските провинции Горна и Долна Мизия,а защото наистина са били такива. В този случай малоазийските Мизи също са наречени Българи,което отхвърля старите "географски" обяснения на тюрколозите като изцяло погрешни и подкрепя автохтонните.

  Мизите,наречени по-късно Българи не са се нарекли така поради някаква приумица- те и по-рано са си били Българи по народност,а Мизи са били само по племе. Те несъмнено са едно от племената на онези Бриги (Блъги,Блъгари),които обитавали по-рано Ематия (Македония),а след гръцките нашествия напуснали до голяма степен своята прародина и се разселили в различни посоки на света,като в Мала Азия се нарекли Фриги а в Галия и Британия- Белги и Болги. Част от Фригите много скоро станала Фраки (Траки) и населила Балканите а друга част векове преди тях отишла в Памир,водена от своя цар Дионис. Бригите си имали колонии в Италия,където се нарекли Боригени (Бригини) а Мизите напуснали Мала Азия заради нашествието на Александър и заселили бреговете на Долния Дунав,в Дунавската равнина и Влашко. Онези пък от тях,които се съюзили с Александър останали в Мала Азия и получили странното име "Мизомакедони" (виж третата карта):
                           image

image
                           
   На тази карта долу вдясно се виждат Мизомакедоните,които живели недалеч от Мизите
image

  След пристигането на римляните онези свободолюбиви наши предци,които се установили край Дунав се разделили на три: една част останала в родината и се подчинила на Рим,втора част избягала към бреговете на "Мори Маруса" от древните извори (чийто досегашен неправилен превод е "Мъртвото море",а правилният е "Морье Мароза"= Студеното,т.е. Балтийско море),и третата най-голяма част отишла в равнините на север от Кавказ. Онези Българи,които Дионис оставил в Памир имали друга съдба: те се сродили с Александър Велики и след няколко века се върнали в Европа при своите роднини на Кавказ,носещи имена като Синди (Синти),Ашуи (Ахеи),Меоти (Меати,Емати),Меони (Имеони,Хемони= Хора от Хем) и пр.,а оттам през VII в.от н.е. ги прогонили хазарите (азерите): иранизирано Тракийско племе,което се тюркизирало след приемането на исляма. Легендата за "Сина на сърната" обаче останала край Дунава и стигнала до наши дни,за да каже на света кой народ е родил истинския Дионис и кой- великия герой Херакъл (Херкулес).



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19838664
Постинги: 45066
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930