Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2018 17:44 - Защо Путин спаси Бойко от самия ръб на пропастта? https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 313 Коментари: 0 Гласове:
0



Защо Путин спаси Бойко от самия ръб на пропастта? Публикувано на 07.03.2018 в България

image

Съвсем очевидна е спасителна руска операция, която измъкна Бойко Борисов от пълно падение.

Той беше абсолютно срутил се, оставката беше неизбежна. Първо се разклати с Истанбулската конвенция. После се появи далаверата с Гинка. И накрая честванията за 3 март го превърнаха в национален предател, който не зачита дори празника. Неудържимо се свличаше…

И в този момент, руският патриарх нападна президента по съвсем незначителен повод. Дори да не беше това, друго щяха да измислят. В същия момент Путин се обади на Бойко, въпреки че ако приложим стандарта на Патриарха, Бойко е повече за гълчане – той е разпратил поздравителни телеграми точно до страните, дето Президентът само спомена. Та дори до повече от списъка на президента. Обажда се Путин на Бойко, а руските медии пропагандно разпространяват това. И накрая ген. Решетников се появява и громи Радев…

Страхотна атака срещу държавния глава, направо го разсипаха, на фона на усилията му да е про-руски настроен. Изгавриха се с него. Сякаш Патриархът дойде, специално за да ударят президента ни. И да укрепят Бойко.

Но защо?

Защо Путин залага на този обречен “кон”? Защо дискредитира русофилията, и самата Русия, със спасяването на един пропадащ политик?

Това е отговор, който аз, като русофил, не мога да дам.

Най-вероятно е просто руска глупост. И друг път в историята се е случвало. Невиждани глупости са правили руските политици. Никой не е вредил повече на Русия и русофилията, от руските политици…

Може би Путин има грешен усет точно в тази област – чуждите лидери. Може би залага много на хора, които изобщо не могат да осигурят възвръщаемост.

Той заложи на Никола Груевски в Македония. И загуби. Той спаси Ердоган. И сега турците воюват с Башар Асад в Сирия. Той заложи на Янукович, и загуби (поне временно) Украйна. Не би я загубил, ако беше заложил на доста по-солидната псевдо-русофобка Тимошенко. Тя му даде и договори за газа, и военни бази, и какво ли не. И нямаше да падне. Путин залага и на абсолютно пропадащи лидери от типа на Николас Мадуро във Венецуела. Странно, нали?

Залага и на Бойко…

Може би това е добра новина – всички чужди лидери, на които Путин е заложил, са пропаднали.

Но интересно, защо го прави, и защо вреди на Русия?

А войната у нас вече е ясна. Бойко стана временното мекере на Путин. Очевидно това е връзката, заедно с ДПС.

Натовците веднага извадиха стария враг на Доган – Осман Октай. И той ясно съживи темата за Гинка, и хвърли вината върху Бойко. Темата, която Патриархът опита, и успя, да захлупи с атаката си срещу президента. Щом извадиха Октай, войната е фили-фоби.

Само че този път “филите” са доста по-слаби. Защото са само наемниците. Честните русофили по убеждение сме озадачени. И стоим настрана. Няма начин да подкрепим Бойко, дори това да е волята на Путин.

Без искрените русофили, наемниците ще бъдат размазани от далеч по-добрите наемници на САЩ. Истината е, че наемните русофили не стъпват и на малкия пръст по ефективност, на пърформансите на психо-десните. Различни класи са. И без естествените убедени отвътре приятели на Русия, хибридната война е с ясен край.

Но защо Путин прави това? Защо?

Добри Божилов
06.03.2018




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19807781
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930