Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2018 20:41 - Периодичната идиотия на Путин оставя България без втори избор, оставаме сами… https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 531 Коментари: 1 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Периодичната идиотия на Путин оставя България без втори избор, оставаме сами… Публикувано на 07.03.2018 в България

Трябва да знаете, че заглавието на тази статия ни най-малко не променя самомнението ми, че съм най-големия русофил в България. Също, ни най-малко не променя отношението ми към прогресивно разлагащия се Запад, който ни увлича, заедно със себе си, към абсолютното небитие на историята. И въпреки всичко, мнението ми е, че Русия все пак си остава малко по-добра алтернатива и обединението на славянските страни е най-реалистичния сценарий изобщо да се спасим.

Но все пак, Истината има и друго лице, и то не трябва да се крие.

Владимир Путин, подобно на други големи руски държавници, периодично прави откровено идиотски постъпки. Които като разрушително действие могат да задминат преди това години на усилия.

Едно такова действие видяхме около честванията на 3 март. Трудно е да се измисли по-велика глупост от тази да имаш победа с 20 на 0 и в последната минута да я обърнеш на загуба с 20:21. Да го направиш с 21 свои собствени автогола.

Точно това се случи.

Присъствието на руския патриарх и честванията на Шипка бяха пълен триумф на русофилията. Президентът Радев, олицетворяващ доброто отношение към Русия, бе аплодиран. Шефката на Парламента, олицетворяваща русофобията и атлантизма, беше освиркана.

Нещо повече – русофобите видяга гигантската русофилска вълна в обществото, и буквално подивяха. Изляха цялата си злоба, плюха, клеха, хулеха. Накратко – самоубиха се. Видя се истинското им лице, видя се, че те са нещо несвързано с България, и чудещи се как да ни вредят и рушат.

Трети март се превърна в символ на народната борба и с правителството, като Бойко Борисов бе тотално отхвърлен, заради отсъствието му на честванията, и се превърна в символ на анти-народната власт, която е обречена да падне.

Пълен успех за Русия. Някой би казал – брилянтно планиран.

И накрая…

Накрая руският патриарх се изхвърли с абсолютно назидателен и унижаващ тон на… Президента. Путин пък демонстративно се обади на… Бойко Борисов. А информацията за разговора бе пропагандно разпространена от руските медии.

И какво стана?

Какво стана – “начукаха” ни го на русофилите, и на целия български народ. Подиграха ни се. От пълен триумф на русофилията, стана пълен фарс, а русофобите ликуват. Без да са направили нищо, и затънали в пиянството на отчаянието им. Просто руската идиотска политика им поднесе подарък!

Това е действително идиотска политика. И нищо друго! Защото, ако оставим настрана България и горчилката в душите ни, дори да оставим настрана това, то тази политика ВРЕДИ НА САМАТА РУСИЯ!

С няколко реплики, Путин и кохортата му от съветници и прислуга, вкл. Негово Светейшество Всеруският Патриарх, с няколко реплики, те ликвидираха достижения на русофилията, които дори не те – а самият Български народ, бе постигнал! Въпреки атлантизма на властта, медийното затъмнение и гейробската пропаганда.

Какво точно постига Русия с това да направи “мега скандал” от съвсем несъществена част от речта на Президента, изказваща благодарност и на други не-руснаци, които са се сражавали? Може ли от мухата да правиш слон, и то слон, който ще вреди на теб.

Но дори това не е най-голямото руско безумие.

Най-голямото е очевидното залагане в българската политика на… Бойко Борисов. Т.е. на една изхабена, обречена фигура, която очевидно до месеци ще си иде. Путин го прави по неясни причини, вероятно очаква някакви изгоди около Белене. Но дори те няма да се случат, защото АЕЦ се строи с години, и ако изобщо се строи, няма да я строи Бойко.

Залагането на губещия кон Борисов, много прилича на залагането на губещия кон в Македония – Никола Груевски. Путин яко го подпря, наля му пари, заложи всичко. Накрая народът го изгони, и той скоро няма да се върне. С което руската политика в Македония претърпя пълен крах.

Същото ще се случи и тук. Путин очевидно залага на Бойко. Но тази “тиква” така или иначе ще бъде отнесена. И Русия ще загуби всичко.

Това разум ли е? Или е идиотия?

Освен това, Русия така да подкрепя дегенерат, тотално мразен от народа, вреди на самата Русия. Народът няма да хареса Бойко, защото Путин го поддържал. По-скоро ще започне да харесва по-малко самия Путин.

С Бойко, Русия заприлична на САЩ, които обичат да крепят диктатори по света, стига да са “техните кучи синове”. Тази политика обаче навлече огромен световен гняв и омраза към самите САЩ. Негативните ефекти ескалират и задминават всеки позитив.

Меко е да кажа, че съм ядосан и бесен на Путин. Сигурно аз съм дребен, и кой съм та ще коментирам такава величествена фигура.

Но той не е първата величествена фигура, която е проваляла Русия. И други царе е имало, които постигат много, и с някаква глупост губят всичко.

Например самият руски цар Александър III, обичан от всички българи, именно той създава русофобията като отказва да признае Съединението. И защо? Защото князът ни Батенберг не го слушал! По чисто субективни причини!

Руският цар Николай II пък си докарва революцията, която избива и него, и семейството му, отново с откровена идиотия. Той твърдо подкрепя разгромената вече Сърбия и отказва да признае Македония за българска. В резултат, войната, която може да свърши за месеци, ако България завземе Балканите от името на Русия, тази война се проточва с години – защото Русия ни тласка към Германия. Това води до блокиране на Балканите, изтощаване на всички страни и накрая – Ленин и болшевиките. Глупавото решение как да се разположат силите на Балканите води до верижна реакция, която унищожава самата Русия!

Дори дългосрочната руска политика към Балканите е глупава. Идеята да се поддържа Сърбия, в ущърб на България, е неразбираема. Нали целта на Русия са Проливите! Как ще стигнеш до тях, ако по пътя си създадеш враждебна България? И каква е логиката да отблъскваш центъра на Полуострова (България), в полза на Периферията (Сърбия)?

И в момента, тези идиотщини на руската политика продължават. Руската църква например е заела обречена позиция в полза на Сръбската по въпроса към кого да е Македонската църква. Но той въпросът е фактически решен с отделянето на Македония. Ясно е, че ще си има своя отделна църква. Насилието на Русия, само и само да се защити Сърбия, и да се ощети България (и Македония), единствено вреди на Русия, без да може реално да запази македонците към сърбите. С или без признание, Македонската църква си работи. Тя дори Българската църква е работила около 70-80 години в схизма. И какво от това?

Възхищаваме се на Путин, и на всичко което направи за почти съкрушена Русия. Но и други са го правили. И други са правели глупости. Путин определено губи Балканите. Защото като ни отритне от себе си, дори да задържи Сърбия, тя е оградена и изолирана. Дори Черна гора им отнеха и я вкараха в НАТО. Това е нещо като малкия сръбски Крим. Сърбия остава без излаз на море. Какво като е про-руска? Островче.

Освен това, Сърбия не е гарантирано про-руска. И тях ги омайват с ЕС, дори имат официална такава политика! И за разлика от България, където вече има атлантическо разочарование, Сърбия е на вълната на илюзиите.

Какво струва за Русия едно островче, насред НАТО?

И какво би струвало ако успее да привлече България – с широк достъп през Черно море, и осигуряваща тила на Сърбия?

Разбирате ли руската глупост?

В България има нарастващи анти-атлантически настроения. Съвсем реалистично е да излезе от НАТО и ЕС и да мине към Русия! В Сърбия трендът е обратен. България има по-стратегическа позиция, която “прилапва” и Сърбия.

И какво? Назидателен тон към нас, подкрепа на корумпиран кандидат за диктатор, подкрепа за Сръбската църква, и не на последно място – кирилицата от Македонската земя…

Путин залага на губещи коне, и ще загуби много!

И това никак не ме успокоява. Защото аз лично вярвам в славянското единство като единствен начин да се противопоставим на англо-саксонската асимилация. За нас на Запад бъдеще няма. Ще станем германци и французи. Ще ни убият ценностите, ще ни наложат гейове и ще премахнат здравото семейство. На всичкото отгоре, дори парите ще ни спрат, просто защото самият ЕС колабира икономически, след като изнесе всички индустрии в Азия.

Нямаме бъдеще на Запад. Но с идиотиите на Путин, и на предни и бъдещи руски царе, ние нямаме бъдеще и на Изток. Оценете колко трудно е да ви го каже най-големият русофил. Но е така, Истината не може да се крие.

Така България е на път да остане сама. Сама в бурното море на световния хаос! Неподготвена, невъоръжена, дори загубила вяра в собствената си способност да оцелее без “голям брат”. Това не е добра новина за България.

Но това е Истината. И за тази Истина, е виновен и Владимир Владимирович…

Ще загуби Русия, ще загубим ние. Няма печеливш вариант.

И преди русофилите да се нахвърлите върху ми, защото съм разбил илюзиите ви, помислете – бяха разбити и моите илюзии, които са същите като вашите…

 

Добри Божилов
06.03.2018




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. liubitel - Фактите и боговете
08.03.2018 23:01
Фактите и боговете
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19784064
Постинги: 44931
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930