Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2018 18:24 - МАФИЯ! Финансистът на Брендо, Пеевски и Борисов Оглавява Държавната банка, която Даде Пари на ГИНКА ДА КУПИ ЧЕЗ! Вижте кой е той: http://www.budnaera.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 311 Коментари: 0 Гласове:
0



МАФИЯ! Финансистът на Брендо, Пеевски и Борисов Оглавява Държавната банка, която Даде Пари на ГИНКА ДА КУПИ ЧЕЗ! Вижте кой е той:   image

Покрай скандала с покупката на ЧЕЗ-България от Гинка Върбакова, в медийното пространство изпълзя една персона, която ни е позната от фалита на КТБ преди няколко години.
 Става въпрос за финансиста Стоян Мавродиев, който по онова време като шеф на Комисията по финансов надзор „проспа“ разграбването на банката на Цветан Василев.

Оказа се, че сега Стоян Мавродиев оглавява „Българска банка за развитие“ – една от финансовите институции, които са декларирали, че ще отпуснат пари на Гинка Върбакова, за да купи активите на ЧЕЗ. Нека припомним, че първоначално Мавродиев излъга, че банката му нямала нищо общо със сделката между пазарджишката бизнесдама и чешката компания.

ВСИЧКО ЗА ГРЕХОВЕТЕ НА СТОЯН МАВРОДИЕВ ВИЖ ВЪВ ВИДЕОТО ПОД ТАЗИ СТАТИЯ:
По-късно обаче лъжата му бе опровергана от пиара на ЧЕЗ – Ладислав Кширх, който разкри, че ЧЕЗ получили писмо от „Българска банка за развитие“, в което Мавродиев декларирал, че банката му отпуска кредит от 65 млн. евро за фирмата на Гинка Върбакова.

„Българска банка за развитие“ всъщност е държавна банка. Справката показва, че неин основен акционер е Република България (с 99,99 % от дяловете). В тази финансова институция се съхраняват 2 млрд. лева държавни пари, предназначени уж да кредитират малкия и средния бизнес. Но, на практика, от държавните пари в банката се „облажват“ единствено олигарсите. Например: След фалита на КТБ, именно ББР спаси редица бизнеси на … Делян Пеевски.

image

Биографията на финансиста Стоян Мавродиев обаче далеч не се изчерпва с това. Името му нашумява покрай мега-делото срещу кокаиновия бос Евелин Банев- Брендо. Оказва се, че подписът на финансиста Мавродиев стои под редица документи на офшорките на Брендо. На няколко пъти прокуратурата привиква Мавродиев като свидетел по делото срещу кокаиновия бос, но той така и не се явява.

Въпреки че от години му се носи славата на финансист на мафията, през 2009 г. Стоян Мавродиев е назначен за личен съветник на Бойко Борисов при първия мандат на ГЕРБ.

А след това пък, ГЕРБ го избират за шеф на Комисията по финансов надзор (КФН). Именно по това време Булгартабак попада в ръцете на Делян Пеевски – момчето за мръсни поръчки на Бойко Борисов.
А малко по- късно, се стига и до фалита на КТБ. Който бива също „проспан“ и „пропуснат“ от Стоян Мавродиев, като шеф на КФН.

Независимо от това, скандалният финансист получава още по- висок и отговорен пост – поверена му е Българска Банка за Развитие, в която държавата съхранява над 2 млрд. лева. А Мавродиев използва парите предимно да захранва бизнесите на олигарси и мутри, вместо да подпомага дребния и среден бизнес в България. Кой стои зад лицето Стоян Мавродиев и чии поръчки изпълнява той – можете да се досетите и сами. 

Автор: Надя Колева

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702651
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031