Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2018 15:28 - Мама, тати, аз и жената – всички уредени с постове http://www.budnaera.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 306 Коментари: 0 Гласове:
1



Мама, тати, аз и жената – всички уредени с постове   image

България си има цяло семейство, което изцяло се уредило на високи държавни служби, Юлия Ненкова е председател на Комисията за защита на конкуренцията. Г-жа Ненкова е бивша съпруга на Румен Ненков, който е съдия в Конституционния съд и е такъв от времето на първия мандат на ГЕРБ. Синът и пък – Александър Ненков, е депутат от ГЕРБ. Такъв е откакто е навършил 26 години, това му е основния трудов стаж в живота. Жената на Ненков младши пък е в борда на директорите на "Булгартрансгаз"

С това цялото щастливо семейство е на щедра държавна трапеза с огромни заплати, бонуси, командировки и социални привилегии. Дори ако не се корумпират, общо сем.Ненкови получават месечно десетки хиляди левове от държавата под една или друга форма. Може да се каже, че са задминали „американската мечта“ и могат да се надсмиват над наивните янки, които работят, за да живеят.

Семейство Ненкови е едно от най-безценните за ГЕРБ. От години текат скандали няма ли конфликт на интереси синът да е депутат, а бащата да е конституционен съдия, чиято работа е да следи депутатите да не нарушават Конституцията. Самият съдия Ненков не еднократно се е изказвал срещу „конфликтите на интереси“ и „шуробаджанащината“ във властта. Вероятно обаче това не важи за него и за близките му.

Румен Ненков е и съдията, който оправда видното протестърско семейство Берберян за неплатени данъци. Както е известно, Юлия Берберян и съпругът и се сдобиха с апетитни имоти в София по времето на Стефан Софиянски. И докато формално сделките бяха изпипани, макар и да изглеждат неизгодни за общината, то двамата сделкаджии бяха се оплели в данъчните си декларации. Натрупаха се сериозни дължими данъци, и те бяха осъдени на 2 инстанции. Накрая Румен Ненков в най-висшата съдебна инстанция ги помилва. Берберян и дъщерите и, които извън спорта, са активни политически, подкрепиха съдебната реформа на Христо Иванов и се бореха за „законност и справедливост“. Имат моралното право, след като съдия Ненков ги изкара напълно невинни и чисти като „сълза“.

   

До този момент, най-скандалното роднинско участие във властта беше на „батко и братко“. Но от двамата братя само единият беше на държавен пост, а другият – не. Сега вече имаме тримца. Има и други гербери с роднински назначения. Например съпругата на Цветан Цветанов работи в ДАНС. Но не на висок пост. Дъщерята на Веско Маринов е уредена в „Ръководство въздушно движение“. Но отново това е типично връзкарство за добра заплата, без да се заема висш пост.

В случая и четиримата от сем.Ненкови са на постове с реална власт. С това може да се каже, че са най-овластеното семейство, като такова, в България...

Източник: https://xaknewz.blogspot.com/2018/05/blog-post_11.html


Четете още на: http://www.budnaera.com/201802f/180400502.html#ixzz5EonU7owc
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19825404
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930