Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2018 14:56 - Ето това е мръсната тайна за еврото, която нашите политици и ЕС не искат да знаете! http://spodeli.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 204 Коментари: 0 Гласове:
0



Ето това е мръсната тайна за еврото, която нашите политици и ЕС не искат да знаете! image

Изпадам в екстаз, когато нашето правителство почне да говори едни нелепи простотии за това как еврото ще ни сложи на масата за взимане на големи европейски решения, как ще ни направи част от западната цивилизация и други подобни глупости.
Нека да адресираме някои малко по-„идеини“ аргументи за влизане в Еврозоната, за да сложим край един път за винаги на тази измислена кампания, която е в УЩЪРБ на България! Защото няма партия, на която да разчитаме, няма политици, които да отстояват интереса ни! ВСИЧКО Е В НАШИТЕ РЪЦЕ!

1. Еврозоната няма да доведе до икономически ръст. Статистиката показва, че той спада спрямо този от предишните десетилетия. Данни на ЕЦБ показват средният ръст за Еврозоната е бил 3,4% през 70-те години на 20-ти век и е спаднал до 1,1% между 2001 и 2009 година. Подобен спад не е наблюдаван другаде в същия период, освен при наличие на война или революция.

2. Банковата система ще стане по-стабилна? Ами да разгледаме имаше ли разлика между фалита на КТБ в България извън еврозоната и фалитите на банки в Латвия и Италия под носа на Европейската Централна Банка? Да, може би надзорът на Европа е по-добър от този на БНБ, но това не може да компенсира проблемите на единната валута. Освен това стана ясно, че ние можем да влезем в банковия съюз, преди да приемем еврото и дори без да го приемаме.

3. Наистина ли Еврозоната ще ни направи по-влиятелни и ще подобри животът ни? С това обещание влязохме в ЕС преди известно време? Какво се случи от тогава насам? Проблемите със съдебната система и медийната среда не са се променили към по-добре или дори са се влошили. Европа толерираше корупцията и използва фондовете, за да си купи влияние. Вземахме парите, мълчахме си.
Много страни от нашия регион имат силни позиции в разред с ЕС, имат влияние, водят до някакви промени или поне се опитват. Ние сме просто един сателит на Брюксел и Берлин. Ние си траем, те ни дават някакви пари, които да окрадат Бойко и компания. Ние сме все още бедни, нашите политици по-богати в Брюксел с един сигурен опонент по-малко.

Истината, или по-скоро мръсната тайна на еврото, е просто, че няма аргументи в защита на еврото – или ако ги има, то те са слаби и емоционални призиви. Някак си смешно е да говорим за икономика, валута, фискална политика и да го смесваме с някакви емоционални европейски ценности и цивилизационни натъртвания. Не се поддавайте на натиска, хора!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19824210
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930