Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2018 11:40 - Грандиозен Провал за Борисов в Русия! Вижте как ПУТИН СЕ ИЗГАВРИ С Българския Премиер: http://www.budnaera.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 263 Коментари: 0 Гласове:
0



Грандиозен Провал за Борисов в Русия! Вижте как ПУТИН СЕ ИЗГАВРИ С Българския Премиер:   image

Грандиозен провал за България издейства Бойко Борисов при посещението си в Москва! Премиерът пропиля последния шанса страната ни отново да стане енергиен фактор на Балканите. Вместо това през следващите години България ще се превърне в енергийния просяк на Източна Европа. Издънката на Борисов обаче бе напълно очаквана, след като три дни по- рано същият посети Украйна и изказа категоричната си подкрепа за фашисткото правителство на Петро Порошенко. Украинският про-американски президент, който продължава най- методично и садистично да избива руското население в Донбас, както и да тероризира бесарабските българи в цяла Източна Украйна.

Ето какво се е случило на най- важното събитие от посещението на българската делегация в Русия – срещата на Борисов с президента на РФ Владимир Путин. И то по думите на самия Борисов от брифинга след срещата:

След като запознал надълго и нашироко Путин с инициативите на българското евро-председателство, Борисов продължил да нищи следните ключови теми:

– Западните Балкани. По поръчка на САЩ през последната една година Борисов активно лобира за присъединяване на държавите от Западните Балкани към ЕС и НАТО. Такъв беше и един от основните акценти на българското европредседателство. В разговора си с Путин, Борисов изтъкнал заслугите си за това пресъединяване. И тук възниква въпросът: Знае ли Борисов, че Русия е върло против Сърбия и Македония да стават членове на Алианса. Луд ли е Борисов, глупав ли е или не е добре информиран.

– Борбата с тероризма. Борисов настоял за по-интензивен диалог и съдействие между двете държави по този сериозен проблем.

– Сирия. Интересна тема, която българският премиер е поставил на срещата си с Путин. Какво обаче общо има близкоизточната арабска страна с българските национални интереси – остава пълна енигма. И повдигайки сам тази тема, Баце Банкянски явно е забравил нещо, което обаче в Москва добре помнят. А именно: Българското правителство, доминирано от ГЕРБ, подкрепи незаконните удари на САЩ по Сирия на 14 април тази година. Удари, които Русия категорично осъди.

В края на срещата Борисов все пак се е престрашил да отвори енергийната тема. Но на мига бил попарен: Путин категорично отхвърлил идеята на Баце за газовия хъб „Балкан“, която Борисов се опитва да лансира, откакто провали „Южен поток“ преди няколко години. Вместо това Владимир Владимирович повторил още веднъж онова, което каза и миналата седмица пред Президента Радев: Русия е съгласна да се върне към проекта АЕЦ Белене. Стига сделката да е взаимно-изгодна и на пазарна основа. И го каза, колкото да не унижи докрай Борисов.

Руският държавен глава добави още, че държавите ни могат да си сътрудничат успешно в следните сфери: икономика, култура и духовни връзки. С което ни запокити в десета глуха. Защото преведени от дипломатически език, думите на Путин значат: С предатели и слуги без национален суверенитет като вас Русия няма намерение да си сътрудничи в каквато и да е сфера!

Но най-унизителната част се случи в края на брифинга след срещата, където Борисов и Путин се изправиха пред въпросите на журналистите: Борисов: „Ние, за да сме принципни към нашите партньори в ЕС, отказахме всички руски предложения в енергетиката. И тогава бяха най-тежките ни отношения с Русия. Но по-големият брат прощава, поне при нас“, каза Борисов.

На което Владимир Путин реагира така: „Приказките за по-големия брат ме смущават, защото по-големия обикновено го подтикват да плати сметката“, полушеговито каза Путин. Това го оставяме без коментар, защото разчитаме, че читателите са с интелект над средното равнище за страната. Вместо това нека сравним резултата от посещението на Борисов в Русия с резултата от скорошната визита на президента Румен Радев там:

Пред руския си колега Румен Радев директно настоя за възстановяване на общите енергийни проекти. Предложи изглаждането на газопровод за директни доставки до България, за да не изпаднем в енергийна зависимост от Турция. И издейства подновяване строежа на АЕЦ „Белене“.

И единственото, което се изискваше от Борисов след успеха на Радев, беше Баце просто да уговори конкретиката и да подпише енергийните договори. Защото сключването на тези договори зависи не от президента, а от правителството.
Но не! Борисов реши да занимава Путин със Западните Балкани, с тероризма, със Сирия… и с това колко велик държавник и международник е Борисов.

И съвсем резонно на това поведение, руският президента му предложи сътрудничество само в сферите на икономиката, културата и духовните връзки. Нещо, което би предложил по протокол дори на най-изостаналата африканска държава, с която Русия няма никакви допирни точки. Забележете, Путин дори не споменава туризма! И българският премиер не е повдигнал темата. И това, при положение, че 50 % от черноморските ни туристи са руски граждани. Борисов не е засегнал и темата за руските инвестиции. Нищо, че само „Лукойл“ формира 9 % от БВП на България. Явно на Борисов са му по-важни Западните Балкани и Сирия.

Ето и изводите на от срещата на Борисов с Владимир Путин:
Бойко Борисов е изпечен национален предател. Защото след Западните Балкани, Сирия и личната му евро-атлантическа кариера Борисов най-много обича България.

Вместо да потърси сътрудничество с Русия, американският агент Бойко Борисов отиде в Москва за да развали отношенията ни и да възпрепятства каквито и да е бъдещи договори с голямата славянска страна. Германия, Франция и редица други европейски държави подновиха търговските си връзки с Москва. От месец насам ЕС поде нов курс на сближаване и вече не е пречка в отношенията между България и Русия. САЩ обаче е върло против. И поведението на нашето правителство показва единствено, че то е на пряко подчинение на Вашингтон.

Заради 10-годишната политика на Бойко Борисов и ГЕРБ – политика на тотална конфронтация с Русия, съвсем скоро България ще е 100 % енергийно зависима от Турция. Която изобщо не крие териториалните си апетити към нас.

Източник: https://xaknewzz.blogspot.com/2018/05/blog-post_615.html


Четете още на: http://www.budnaera.com/201802f/180400794.html#ixzz5HA3702xu
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19830637
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930