Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2018 17:42 - БЪЛГАРИТЕ,КОИТО ОСНОВАХА ВЕНЕЦИЯ И ДАДОХА ИМЕ НА ВЕНЕЦУЕЛА Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 702 Коментари: 0 Гласове:
2



БЪЛГАРИТЕ,КОИТО ОСНОВАХА ВЕНЕЦИЯ И ДАДОХА ИМЕ НА ВЕНЕЦУЕЛА

01.08 18:17
    
         БЪЛГАРИТЕ,КОИТО ОСНОВАХА ВЕНЕЦИЯ И ДАДОХА ИМЕ НА ВЕНЕЦУЕЛА


   Казионната европейска наука* смята,че Венеция е основана през V век от римляни,които напуснали разрушения от Хуните гр. Аквилея. Това обаче не е вярно,защото името на града не е римско. В Европа днес го произнасяме ВЕНЕЦИЯ но правилното му произношение е ВЕНЕТИЯ,както е зафиксирано в средновековни писмени паметници:

image

                                  image

image

  Името на града само по себе си говори кои са неговите основатели: това са хората от племето ВЕНЕТИ,което обитавало района далеч преди идването на римляните (кликни за да увеличиш приложената карта):

image

  Днешните казиони енергично отричат идентичността между "келтското" племе Венети и "славянските" Венети,понеже те са всъщност Българите-Ванади (Вананди,Ванандови Българи),част от които според арменски източник обитавала Кавказ в III в. пр. Хр. Те отричат дори идентичността между Белги,Болги и Болгари,макар че в Галия до I в. пр. Хр. са открити голям брой типично "пра"-Български имена (http://sparotok.blog.bg/politika/2010/04/22/trakite-v-galiia-ili-probujdaneto-na-zapada.533247),a сред Фир Болг (Племето Болги т.е. Белги в Британия) се срещали имена като Ган (Ганьо,Гане), Беоан (Боян), Буайн (Буен,Боен), Мортаг, Угаин, Бурис, Борис, Умор, Смертул, Етър, Семион, Болгер и пр. (http://nestinar.blog.bg/history/2011/06/15/fir-bolg-naroda-bolg-v-irlandiia.765526).

  Че "келтските" и "славянските" ВЕНЕТИ са идентични племена говори не какво да е,а местоживеенето на днешното "славянско" племе Венети. То и днес живее там,където е живяло "келтското" племе Венети в IV в. пр.Хр.,но днес е прекръстено на "словенци". Че днешните "словенци" в старо време се наричали Венети говорят много източници:

image


image
 
  Самите словенци също потвърждават,че старото им име е Венети (кликни върху приложения преведен текст,за да го увеличиш):

image

  Днешните учени твърдят,че не знаят кога дедите на Словенци и Хървати са населили западните Балкани но хората,които не си затварят очите за писанията на старите летописци знаят добре това: те се върнали в своята прародина през V век благодарение на Атила,който освободил старата им земя от многовековно римско иго. Това е зафиксирано в КРАТКОТО ЖИТИЕ на св. Климент Охридски и в други средновековни документи на Български и гръцки език в които пише,че Българите първо завзели (т.е. освободили от римско иго) Далмация и Илирик а близо 2 века след това дошъл Аспарух,за да освободи от римско потисничество източните Балкани:

image

  На "нашите" казионни историци това сведение въобще не им харесва,затова не са го включили в никоя Българска история. Западните учени обаче не са имали техните партийно-политически скрупули и взели,че изобразили на своите карти как Българи от Стара Велика България заселват районите около Венеция:

image

  Истина е,че западните учени са отнесли това знаменателно събитие към VII век за да не им се налага да обясняват как така Българи,които според приетата в случая версия идват през VII в. от степите на Азия са дошли в Италия през V век,за да основат на римляните град и то един от най-забележителните. Съвременните "слависти" също премълчават този исторически извор и обявяват написаното в Житието за лъжа,като считат словенците и хърватите за "славяни" без да кажат дори дума за това,че според арабски летопис столицата на "славяните" се наричала БОЛГАР,а словенски възрожденец като Йериней Копитар от XVIII-XIX в. е разполагал с исторически извор който му дал основание да напише,че словенците са най-западния дял на Българите:
           image

image

  Западняците не се спират дотук: на друга тяхна карта Българските граници през VII-IX в.стигат почти до Венеция и Алпите:

                   image

  Тук е мястото да обясним какво значи името на така обичания от Българите Банат. Това име не произлиза от "римското" название ПАНОНИЯ а значи чисто и просто Ванат (Венет) т.е. Ванад (Страна на Ванандовите Българи). Това означава че словенците,чието старо име е ВЕНЕТИ са били част от Атиловите Хуни т.е. Българи,която заселила превзетите от Атила земи около Венеция и основала там своята племенна столица,която нарекли на своето име. Те избрали този район не случайно а понеже знаели,че векове преди тяхното завръщане този район бил обитаван от техни прадеди.

         image

                                     image

  След като дали името на Венеция,"словенските" т.е. Венетските Българи дали и името на цяла държава. Венецуела е кръстена на тяхното име,понеже нейната столица в колониалния период имала множество канали,които я правели да прилича на гр. Венеция и испанците веднага забелязали това. Първите жители на новия "римски" град обаче нямали радостна съдба: още преди средата на VI в. Римската империя,наричана от днешните учени "Византия" превзела техния столичен град и го подложила на усилена латинизация,което в крайна сметка се оказало решаващо за неговата историческа съдба. "Словенците" накрая били приобщени към католицизма,за да бъдат разделени от своите Български братя и да бъдат подчинени по-лесно от своите врагове,след което народните им обичаи и език постепенно се раздалечили от нашите. Градивното дело на древните Български ВЕНЕТИ (ВАНАДИ,ВАНАНДИ) обаче останало,за да пребъде Българската слава и величието на Българската култура сега и във вековете.






В западна Европа също имало такива- те фалшифицират историята на готите,вандалите и на цялото Велико преселение на народите.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19851077
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930