Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2018 15:38 - Русофилите у нас ще стават все повече: Европа ни дефинира като мултинационална държава, която скоро ще се „освободи” от унитарния статут на доминиращия българск
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 229 Коментари: 0 Гласове:
0



Русофилите у нас ще стават все повече: Европа ни дефинира като мултинационална държава, която скоро ще се „освободи” от унитарния статут на доминиращия български етнос       image

Ирини Зикидис

Много интересен и силен статус. докато либерална европа ни обяснява, че сме мултинационална държава и ни натиска да приемем мигранти, погледът на българина ще бъде вперен на изток. твърде много кръв се е проляла по тези земи, за да трампим историята си за новия модел айфон, фантастично ниската лихва по ипотечен кредит и "успешно интегрирани бежанци". в момента все повече хора чакаме европа да се изчисти от либералната пяна и да върне нормалността си.

Васил Жечев:
Знаете ли, много българи привиждат като спасителен руския модел, защото той е консервативен и залага на християнските ценности и да я наречем славянската култура, което няма как да се каже за ЕС, който налага мулти-култи конструкцията, и разглежда територията на България като удобна за експерименти от такова културно естество. Европа ни дефинира като мултинационална държава, която скоро ще се „освободи” от унитарния статут на доминиращия български етнос. А за Раша е удобно точно обратното, тук да е държавен българския език, като част от славянската езикова група и православното християнство.

Така че докато Европа не започне да защитава унитарния характер на България, нейната национална култура и религия, русофилите у нас ще се множат. Това е закономерно и естествено и на никой не могат да се сърдят.

Не е редно ЕС да вземе националната държава България и дай сега да видим на какви региони можем да я нарежем, какви етноси да и измислим и колко езика официални да и сложим. Ако така се продължава в главите на българите ще изкристализира във всеки един бъдещ момент идеята за спасителя дядо Иван. Рефлексът от турско е силен и никакви приказки за европейско бъдеще няма да помогнат.

Турция е близо до нас, тя, въпреки, че е член на НАТО си има свои неоосманистки интереси към Балканите и се бори за тях. А и ЕС и Америка я подкрепят в това отношение, тъй като за тях, а и основно за Щатите, Православието е по-опасно от исляма, тъй като е геополитически инструмент на Русия, за това те го саботират по всякакъв възможен начин, включително и с инфилтриране у нас на етнически групи с друга религия, език и култура. Формулата е, че Русия и Турция са като скачени съдове, като се изтеглят руснаците, влизат турците. Няма среден път при този геополитически статус.

На Русия и трябва православна и българска България. Не много силна, точно толкова, че да може да се зъби на Турция, но достатъчно слаба, за да е подчинена на руснаците. Оцеляването, изобщо възкресението на България е било функция на великоруския интерес. Нито една друга Велика сила не е имала интерес от появата в картата на субект на международното право, наречен България и то в рамките на една империя, като турската, с която бизнесът е вървял добре. Да не забравяме какво казва министър-председателят на Британската империя Дизраели, цитирам по памет: "За няколко хиляди изклани българи, да си разваляме отношенията с Турция?!" И е прав за себе си, единствено руснаците са имали интерес, а и сега имат от съществуването на национална България.

За ЕС България е донорна територия на мозъци и специалисти, която ще се превърне в буферна зона, в която ще се отсяват качествените мигранти от Изток, а другите ще бъдат заселвани тук, докато не се култивират техните деца, образоват и възпитат, за да се влеят в икономиките им, като човешки ресурс, от който те имат нужда.

Ако обаче консервативните сили в САЩ, стоящи зад Тръмп победят е възможна и друга алтернатива за България, извън неолибералния културен и геополитически модел, но това е възможност, която на фона на ставащото отвъд океана е трудно предвидима.

   

 

Източник: Ирини Зикидис, Фейсбук





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696054
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031