Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2018 15:34 - Доган – накиченият с наградата „Стамболов“, който ни се изплю в лицето https://frognews.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 423 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Доган – накиченият с наградата „Стамболов“, който ни се изплю в лицето   image
Доган и гърбът му...

Ако Цацаров и заместникът му Гешев си бяха на мястото, перверзията с ТЕЦ „Варна“ нямаше да се случи. Те не само престъпно мълчат, но с бездействието си помагат наглостта на Доган да триумфира. Преценете сами.

Почетният председател на ДПС стана преди дни мажоритарен собственик на ТЕЦ „Варна“. Срещу смешната сума под 4 хил. лева. Доган е придобил 70% от дяловете на фирма “Сигда” ООД, която е собственик на топлоелектрическата централа. Негови съдружници във фирмата стават синът и дъщерята на бившия транспортен министър в кабинета "Орешарски” Данаил Папазов. От тях философът, носител на наградата Стамболов“ за лидерски заслуги, дадена му от „Библиотекарския“, купил своите дялове във фирмата. Пише го в проработилия Търговски регистър.

 Неработещата от доста време централа беше придобита преди по-малко от година от семейството на Данаил Папазов. Сега от тях философът от Банкя взе 70% и стана мажоритарен собственик. Новата му бизнес играчка обаче струва много повече и за нея бяха платени от Папазови 48,5 милиона.

Чешката компания ЧЕЗ пък придоби същата централа от държавата през 2006 г. за 206 милиона.

 Засега Доган не променя борда на компанията. В него влизат Данаил Папазов - изпълнителен директор, Адриан Атанасов и Георги Христозов. Атанасов е дългогодишен финансов директор на "Пристанище Варна", а Христозов е бил изпълнителен директор на ТЕЦ "Марица-изток 2" и по времето на Папазов член на борда на БЕХ. Христозов също е считан за много верен кадър на ДПС и приятел на олигарха Делян Пеевски.

 Дни преди влизането на Доган в централата тя заедно с няколко ТЕЦ-а, свързани с Христо Ковачки, спечелиха търговете на ЕСО за студен резерв от 1 август до средата на следващата година. Това означава, че придобивката на Доган ще му донесе чисти 27.4 млн. лв. Без да си мръдне пръста…

Скритата картинка в скандала с новата сделка на Доган е пристанището до ТЕЦ „Варна“. Там са насочени апетитите и съвсем скоро ще стане ясно какви милиони ще преминават по тази ос.

 Формалният лидер на ДПС Мустафа Карадайъ кометира: “Ахмед Доган е извън политиката и може да купува каквото поиска". Каквото си поиска? А ако си поиска цялата държава? Всъщност тя май вече е негова... Карадайъ или е прекалил с наргилетата или с чашките йени ракъ… Освен това, ако Доган е извън политиката, защо баровците-депесари търчат да се отчитат при него и да получават указания през пет минути? Защото е голям политик, философ и хидроспециалист? Дори техният електорат вече не вярва на тия глупости Когато пише открити писма е политик, но когато купува тецове за милиони – е бизнесмен. Той дори не е изтеглил депозита си в КТБ от 694 272,89 лв. Сигурно, защото са дребни пари.  

 Да не забравяме, че Почетния преди година регистрира фирма в съдружие с Румен Гайтански – Вълка. Същият, който преди по едно време въртеше бизнес с боклука на София за милиони. Компанията им се казва „Уотър-Витал“ ООД.

 Наглостта на Доган и Пеевски ще счупи и най-съвършения нагломер, ако съществува такъв. Единият купува ТЕЦ за без пари, но ще прибира от него милиони по предварително подписан договор с държавата. Пеевски пък е замесван в контрабандата на цигари от „Булгартабак“, но развихрилите се акции на прокуратурата по същата тема го заобикалят.

За това вече не е актуален въпросът: На кого служат главният прокурор Цацаров и неговият заместник Гешев. То се вижда и от самолет. И го правят безпардонно, защото гражданите са много повече мърди, отколкото граждани. Прав е Дога да ни плюе в очите и да унижава държавата с нейните правила и закони, с продажните институции и нацийката, спотаена в сянката на страха. А ако някой се осмели да предприеме нещо – Доган ще ни заплаши с „разтрогване“ на етническия мир. И зъбите на политиците ни, ще затракат като кастанети…

 И знаете ли какво ще стане, когато кажат на Ахмед, че има остри обществени реакции по повод сделката за ТЕЦ "Варна"? Ще се усмихне и ще си го премести... Раята е затова - да бръмчи като досадна муха, преди да я фраснат с някой олигархичен вестник.

А вие, вие търкайте картончета!

 Борис Петков




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. sande - Дръндара е наглец и подлец
17.09.2018 16:05
И той ще умре.

Колкото и да се дрънди.
цитирай
2. nikikm - sande - Дръндара е наглец и подлец
17.09.2018 20:04
"Дръндара е наглец и подлец " Санде,времето се оказа тяхно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696036
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031