Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2018 18:06 - Най-ценният ресурс при капитализма е тъпакът! https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 237 Коментари: 0 Гласове:
1



Най-ценният ресурс при капитализма е тъпакът! (ВИДЕО) Публикувано на 17.09.2018 в Свят  

The Rich Want to Keep You Dumb
Богатите искат да ви държат тъпи

От Francesca Fiorentini
___
Знаете ли, кой е най-ценният ресурс при капитализма?
Злато? Петрол? Пари? Ноу-хау?
Не.

Хора (Human Resources)?
Топло… въпросът обаче е – КАКВИ хора са най-ценният ресурс при капитализма?
Учени? Високо-образовани? Морални? Духовно-извисени? Религиозни? Хармонични?
Не.
Потребители! Най-ценният ресурс при капитализма е тъпакът!
Глупавият, слабо-образован, за сметка на това наивен и послушен тъпак!

И не, това не го казва Маркс, не знам да го е писал Ленин. Казва го проф.Катасонов, който е преподавал в Бъркли, Калифорния. Работил е за структури на Световната банка и в руската Централна банка. Преподава макроикономика в МГИМО над 40 години.
Той знае – какво говори. Може да го защити с документи и доказателства.

Майката Природа, Дядо Боже не произвежда достатъчно по количество и качество тъпаци (все пак – биологичният ни вид е Homo Sapiens), умствено увредени и природно изостанали в умственото си развитие хора. Значи, при капитализма се налага да се включи цяла технология за производството и увеличаването на тъпаци.

Това е осъзнато и започнало в САЩ още през 70-те години на миналия век. Именно тогава образованието там (с изключение на няколко специално запазени за специално избрани хора “острови на знанието”) е срутено, и превърнато в машина за дебилизация. Точно по тази причина научният и технологическият потенциал в САЩ се развиват и поддържат най-вече за сметка на външно-привлечени учени. Особено след победата над СССР и Източна Европа след III Световна (“Студената”) война.

Е, дебилизацията обаче вече е факт като технология, позната под името “дерационализация” и в бившите остатъци от СССР, и в Източна Европа. Впрегнати са и СМРАД, и “меката сила”, и дезобразованието.
(Честит първи “учебен” ден, мили български деца! Дано имате отговорни родители, които да ви помогнат да научите и прочетете поне това, което те са чели и научили на времето. Шансовете ви днешното школо да ви помогне за това са пресъхващи).

“Най-ценният ресурс на капитализма” трябва да вярва в реклами. Трябва да вярва на СМРАД. Трябва да вярва на “слоганите” в банките “Ние вярваме на нашите клиенти” (и затова държим залепени и на канап даже химикалките, с които вие подписвате как ще ви ограбим тъничко със ситен текст).

Трябва, дори когато е с ИТ образование, да вярва в “пазарната икономика”, в “лошия социализъм”, в “ужасния комунизъм”, в “десетките милиони, избити от Сталин и комунистите”. Уважаващият себе си форматиран айтишник с образование даже трябва да вярва в това, че “който иска комунизъм – чемодан-вокзал-Москва”. Тоест, по подразбиране в Русия по имплантирания му класификатор е комунизъм. И това не подлежи на обсъждане. Достатъчно е, че там е Путин. Да се превежда като Мордор, Саруман, но във вид на злобно джудже, разбира се.

Та, предвид на всичко това “трябва”, произведено от системата за дерационализация (*СМРАД, PR, дезобразование) да видим дали това е мнението само на един осъден на отхвърляне by default руски професор.

“Руски професор по макроикономика”?
Има ли нещо по-тъпо и незаслужаващо внимание на света?
Е, как защо? Ами, защото е руски! Защото говори на руски! Защото е руснак, по дяволите, не е ли очевидно!
Комуне! Общоизвестно!

Добре, разбрах – руският е забраненият език, понеже бил езикът на пропагандата, лъжата и комунистите (каквото и където и да значи това).

Българският, като твърде подобен на руския, също се използва за общуване главно от явни и вероятни русофили. Тоест – недохора, определени за скорошно изтребление, при първа възможност.
Е, как защо – защото българите са кофти народ, не е ли очевидно даже и за бългейрияните!

Кой, кое остана?
Ами не, не е немският, не е даже и френският. Само английският език остана. Ако е америкън, а не бритиш английски, даже някак си е по-добре, мно’о coll, дето му казват вече преформатираните жертви, “най-ценният ресурс”.

За тези недоформатирани, но вече все пак жертви на тази колониална дерационализация е този репортаж на Франческа.
На идеален английски. Направо от “голямото добрутро”.

За бългейрияните и другите отродени майцепродавци и отцеругатели това би трябвало да е божествена симфония за сетивата. Затова и без превод – за вас този език трябва да не е просто над майчиният, той трябва да е направо от англосаксонският Олимп, с аромат на амброзия.

 

Д-р Пламен Пасков


СМРАД = средства за масова реклама, агитация, и дезинформация. Работят за наша сметка, но за чужд, външен интерес.

 

***Баронеса Любка цу Гутенберг /как само звучи,хеле това „ви“/: Държат ви бедни, за да ви управляват..

..но вярно го е казала.
Н.М.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19846019
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930