Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2018 17:46 - Оставаме без администрация! Върлува ДжиПиМор по калинките… https://www.boec-bg.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 169 Коментари: 0 Гласове:
0



Оставаме без администрация! Върлува ДжиПиМор по калинките… Posted on 23.09.2018
image

Случиха се редица събития. Колосалният размер на разкритата корупционна схема разклати из основи държавата на мафията.  Биволъ изнасят информация, документи и факти за най-голямата разкрита до сега корупционна схема , в която са замесени фактически всички държавни и общински структури, както и големите строителни компании свързани с Борисов, Пеевски и техните обръчи от фирми. Това е една огромна мрежа за реализиране на еропейски проекти и обществени поръчки, чрез стройна корупционна схема включваща консултанстки компании, вещи лица, НПО-та, държавни институции и общини. Става дума за стотици милиони, за конкретни фирми, лица и документи, доказващи престъпната схема. 

До момента Цацаров не е обелил и дума за тази афера. А добре си спомняме, как за пешеходни пътеки, суджуци и далеч по маловажни случаи лично даваше до две пресконференции на ден заобиколен с целият си антураж и слугинаж. Но за ДжиПиГейт мълчи, като гербаджия на разпит. И няма как да е иначе, защото в схемата са замесени обръчите на господарите му. Биволите описаха и разкриха преки връзки между обръчите от фирми реализирали корупционните схеми и Валентин Златев, Бойко Борисов, Пеевски и Таки. Замесени са служители от всички нива и държавни структури, общини, НПО-та, експерти по ЗОП и консултанти. Мегатумор, обхванал цялата държава, бизнес и администрация, източвал стотици милиони, по всички възможни начини и от всички възможни източници – еврофондове, държавен бюджет, общински бюджети. Няма как всичко това да се случва години наред (и в момента продължава) без политически и институционален чадър и без участниците в схемата да са се отчитали по веригата на най-високо ниво. Просто е невъзможно! Цацаров мълчи, Гешев мълчи, Пламен Георгиев мълчи. Така, както мълчаха и за ДДСгейт и разкриттите данни от БОЕЦ за 16 милиарда източено ДДС! Мълчат защото е невъзможно този грабеж продължаващ няколко години да е ставал и без чадъра на прокуратурата и службите. Единствената намеса на службите по случая и то след сигнал на Биволъ за унищожаване на доказателства доведе до ареста на … журналистите разследващи тези действия. Това предизвика международен скандал и разкри тоталната некадърност, зависимости и неадекватност на висшето ръководство на ГДБОП и МВР и затвърди съмненията, че управляващите се стремят да покрият случая, а не да го разследват. Наглостта и лъжите на шефа на ГДБОП – Ивайло Спиродонов за задържането на журналистите Димитър Стоянов от Биволъ и румънският му колега Атила Биро, както и бруталните действия на полицията под ръководството на Младен Маринов, като главен секретар са пример за репресия и потъпкване на свободата на словото и човешките права. Маринов вече е министър на вътрешните работи, а Спириднов е спряган за нов главен секретар на МВР. Мафията награждава слугите си.

Единствено Бойко Борисов реагира в типичнит си стил – „горете бушони, важното е аз да оцелея“ и разпореди всички държавни служители замесени в ДжиПиГейт да бъдат временно отстранени от длъжност. От разкритите до момента документи и материали от Биволъ до сега са осветлени множество служители на различно ниво в държавната администрация, както и много лица пряко свързани с държавни служители по вискотите етажи на властта. Биволите обявиха, че предстоят още много разкрития и основателно можем да предположим, че още десетки, дори стотици бойковски „калинки“ ще се наложи да бъдат отстранени, само и само Вожда да оцелее и да се имитира някаква дейност. Това ще има многопосочен ефект. Вече има индикациии за напрежение вътре в ГЕРБ и средите на гербаджийските калинки, стършели и всякакви преживни насекоми. Борисов многократно е показал и доказал, че е готов да предаде и продаде всеки и всичко, за да спаси собствената си кожа и да оцелее. Гори бушони при всяка опасност – министри, шефове на агенции, депутати. Само че, бушоните свършват. Напрежението расте и защото всички тези са крали и са пълнили неговите джобове, офшорки и банкови сметки с уверението, че партията ще се погрижи за тях. А вместо това Вожда ги ползва, като буфери  и бушони. Все по трудно се намират желаещи за министри. На Буда му се наложи да ползва кадър на ВИС за вътрешен министър. До там стига скамейката на ГЕРБ. От хотел „Берлин“ до ВИС.

image

От всичко случило се до момента стана ясно, че мафията не може да разследва сама себе си. Че българските институции и служби превзети от мафията и разядени от корупция не могат да се борят с мафията и корупцията. Че ДжиПиГейт ще събори властта на Буда, Пеевски и Цацаров. Това не е достатъчно, Единственият начин да стъпим на здрава основа е, като разровим блатотот до дъно и всички платят за престъпленията си. Има начин и той е в няколко стъпки. Непрекъснат обществен натиск и независимо международно разследване на ДжиПиГейт! Биволъ инициираха подписка до ЕК, Европол, Евроджъст и ОЛАФ с  искане да свалят доверието от българските партньорски служби – Прокуратура, ДАНС и МВР, заради системен отказ да бъдат разследвани мащабни корупционни схеми с еврофондове и да бъде образувана европейска проверка на данните за тежка корупция – подкупи, манипулирани обществени поръчки, измами с остойностяване на проектите, които са изнесени в публикациите #ДжиПиГейт.

Публикуваме пълният текст на Петицията:

Свалете доверието от българските правоохранителни органи и спрете кражбите на еврофондове в България

Отворено писмо

На вниманието на

Г-н Жан Клод Юнкер – президент на Европейската комисия

Г-н Виле Итала, директор на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ)

Г-жа Катрин Де Бол, директор на Европол

Г-н Ласислав Хамран, президент на Евроджъст,

Уважаеми Дами и Господа,

Повод да се обърнем към Вас с настоящето отворено писмо е гротескната несъстоятелност на българските правоприлагащи органи, които задържаха разследващи журналисти, докато те работят по разкриване на корупционни практики – подкупи, манипулиране на обществени поръчки и злоупотреби с европейски средства.

В своя публикация сайтът за разследваща журналистика Биволъ и неговият партньор по линия на OCCRP Rise Romania разкриха схемите за злоупотреби с европроекти за стотици милиони лева – така нареченият скандал #ДжиПиГейт.

След публикацията, журналистите получиха сигнал, че е започнало унищожаване на документи свързани с тези проекти. Въпреки, че компетентните органи бяха уведомени своевременно, те не предприеха нищо, за да пресекат унищожаването на доказателства, което продължи повече от денонощие.

Стигна се дотам, че двама журналисти – Димитър Стоянов от Биволъ и Атила Биро от Rise Romania, бяха задържани незаконно от властите докато се опитваха да спасят документи от изгаряне и унищожаване.

Това недопустимо нарушаване на правата на европейски граждани и журналисти, които разследват корупцията и злоупотребите в полза на обществения интерес, говори красноречиво на чия страна са българските служби, прикриващи и подпомагащи унищожаването на доказателства за тежка корупция.

Въпреки международния скандал и до момента българската Прокуратура не е дала сигнал, че се интересува от изнесените данни и възнамерява да ги провери.

С тази петиция настояваме пред Европейската комисия и правоприлагащите служби към нея:

– да свалят доверието от българските партньорски служби – Прокуратура, ДАНС и МВР, заради системен отказ да бъдат разследвани мащабни корупционни схеми с еврофондове;

– да бъде образувана европейска проверка на данните за тежка корупция – подкупи, манипулирани обществени поръчки, измами с остойностяване на проектите, които са изнесени в публикациите #ДжиПиГейт;

– до излизането на резултатите от проверката да бъдат замразени всички европейски фондове и плащания за България.

Считаме, че изброените мерки са абсолютно наложителни, за да бъде пресечено източването на милиарди от европейския бюджет, което генерира огромна корупция, води до тежки човешки жертви заради некачествено строителство и поддържа мафиотската система на завладяната държава със зависимо и поръчково правораздаване.

https://www.change.org/p/european-commission-%D0%B5%D0%BA-%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%84-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

Над 5000 българи от страната и чужбина са се включили в подписката до момента. БОЕЦ подкрепихме тази инициатива и призоваваме всички непримирими и будни българи да се подпишат!

ДжиПиГейт им потенциал да разбие статуквото и да свали престъпното мафиотско правителство на Буда и Пеевски. От нас, гражданите зависи дали ще позволим след това отново да бъдем излъгани, или ще вземем инициативата и ще изрименм блатото. Този път трябва да ровим и ринем до дъно и да не забравяме! Ще затварят изби и ще палят мандри, за да отклонят вниманието от ДжиПиГейт! Дебелите сами ще организрат протести и взривяват скандали, само и само да забравим за тази афера. Виждали сме го и този път няма да позволим да бъдем излъгани и манипулирани.  Накрая битката срещу мафията ще се води на площадите. Сами трябва да се преборим за свободата и със злото, което превърна държавата ни в кочина, а народа ни в стадо за дране, стригане и доене от олигарси, ченгета и мутри. Няма кой друг да го направи вместо нас!

Без компромиси и без прошка. Ще плащат за всичко! БОЕЦ водим тази битка!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19797282
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930