Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2018 22:14 - БАБХ и диагностика на “чумата” https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 455 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
БАБХ и диагностика на “чумата” Публикувано на 01.10.2018 в България image

Понеже обикновените хора, неспециалистите, са жертва на лъжите на БАБХ, разпространявани от *СМРАД по случая с “чумата” в Странджа (и не само), да внеса няколко уточнения, и обяснения като за неспециалисти:

1. БАБХ не са практикуващи лекари. Те са бюрократи, контролен орган. Там има само 2 някога практикували, един от които е колегата Дамян Илиев, но, за съжаление, те са пречупени от бюрократичната си “евро-битност” и са подтиснали знание и професионална съвест, всички закони на ветеринарната наука, които са учили и работили “на полето”.

2. БАБХ се позовават за решенията си главно (ако не и само) на външни фактори. На горно началство – на ЕС структури, на ЕС-лаборатории, и прочее. При което лъжат както хората в България чрез СМРАД, така и началниците си нагоре, както ще стане видно и от този материал.

3. БАБХ оказват системен натиск на ветеринарните лекари, впрегнати в тяхната система и зависещи (в т.ч. и материално) от тях. Оказват натиск и на т.н. “съсловни” организации, като БВС. Но това не помага. Лъжата и нарушенията им са толкова очевидни, че аз далеч не съм единственият ветеринарен лекар, който не зависи от тях, и е в състояние да каже и покаже – къде, в какво лъжат, грешат, и нарушават. От чисто ветеринарна гледна точка, поне.

Да, това са сериозни, но за сметка на това проверяеми и доказуеми твърдения. Те не са публикуеми в СМРАД. Но ако сте съгласни с изложената доказателствена част, вие, в средата на свободния интернет и социалните мрежи, можете да направите това, което на СМРАД е забранено да направят. А именно – да публикувате, размножавате, и разпространявате този материал. Колкото повече, толкова по-добре. Не за мен – за всички нас. За да има български производители, български животновъди, и български продукти от животински произход на трапезата ни.

Да започнем: с мнението на колегите

Доктор Йордан Йорданов: 19.07.2018

Никога не е късно да станеш за резил!
Не обръщайте внимание на подобни глупости:

“Проф. Георгиев подчерта, че при първите случаи в Бургаско и Ямболско вирусът е бил все още слабо вирулентен и не е проявявал цялостната картина на заболяването. Тогава имаше само лабораторни потвърждения на заболяването, което все още беше в дисонанс с пълната картина на заболяването, която трябва да очакваме, добави той.”

Вече съм готов да се обзаложа, че лабораторните изследвания откриват реакция на турски ваксинален щам.
Абсурд е да говорите за чума и да няма клинично болни животни! АБСУРД!!!

Сега, в хода на изложението да ви покажа и документи. Както се казва: “Когато фактите (документите) говорят и Боговете мълчат”
За боговете не знам, но БАБХ продължават да си лъжат и да се излагат. В т.ч. и публично, на техния сайт. Всички тези документи висят (или висяха) и на техния сайт – от там са взети. Те са показателни, защото издават и нивото на тяхната “диагностика”, и техните лъжи в отчетността им “нагоре”.

Любопитното в случая (заградил съм ви го в червено), е че са избити всички животни (овце и кози), но че броят на установените за “положителни” кози е 0.00. Това не е маловажно, защото при ЧДПЖ смъртността при козите достига 90%, а заболеваемостта: 100%. За броени дни. А тук козите са нула-точка-нула:

image
24/06/2018: Воден, общ. Болярово, обл. Ямбол. Immediate notification (24/06/2018)

Това е червена лампичка, защото, още веднъж – козата е много по-чувствителна и възприемчива за ЧДПЖ и смъртността (не заболеваемостта – СМЪРТНОСТТА!) при козите достига 90%.

Сега, ето мнението и на друг колега, също много добре обосновано:

Доктор Димо Йотов: 17.08.2018

За да типизират вируса, първо трябва да го изолират и намножат в определена клетъчна култура! Това е невъзможно без болни животни с клиника на заболяването! Положителните проби за наличие на антиген показват само присъствието на определени нуклеотидни последователности (секвенции) от ДНК молекулите! Не виждам как ще си свършат работата, след като не изолираха болни животни… или такива с положителни проби, които да изчакат за да проявят характерна клиника. Сега вече … няма какво да направят. Болни няма!

Не, този лекар не е единствен с това мнение:

Доктор Йордан Йорданов: 20.07.2018

Инкубационния период на ЧДПЖ (PPR) е от 3 до 7 дни. Заболеваемостта обхваща 100% от заразеното стадо. Болните се обезводняват и умират за 7 до 10 дни. Максималният общ срок от заразяването до смъртта е 17 дни. Смъртността при овцете е над 60%, а при козите – над 90%.
Днес е 32-рия ден от констатираните положителни резултати (Протокол от изпитване с изх. № ДДД 02-2265/19.06.2018 г.)!!!!
Къде са болните животни?! Къде се умрелите такива?!
ОЩЕ ЛИ ТВЪРДИТЕ, ЧЕ ИМА ЧУМА?!

Тук отново виждате отчет от БАБХ, този път от 13/09/2018, където те бодро рапортуват (повтарят) за “диагностицирани” 1 “заразена овца” и, забележете – за избити/унищожени 203 овце в Болярово.

image
Това е първата порция лъжи, представени като отчети от страна на БАБХ към OIE по отношение на несъществуващата, но упорито поддържана лъжа за чумата в Странджа.

Става дума за стадото на Ана Петрова, което до денднешен (слава богу) не е унищожено. Защо БАБХ лъжат “началството”, можем само да се досещаме. Този “отчет”, който е копиран от техния сайт, вече е свален, и заменен с друг. Но именно след публикуването и коментирането на лъжата с точно този документ.

Да продължим с мнението на колегите:

Доктор Димо Йотов: 17.08.2018

 

Специално за д-р Цвятко Александров, началник-отдел “Здравеопазване на животните” към БАБХ!
Дали едно животно е болно, определят свободно практикуващите ветеринарни лекари в България! Служителите на БАБХ не определят това, защото, принципно, са контролиращ орган, а не практикуващи лекари!!! …ибаси… къде е БВС в цялата история??? Защо не знам какво е мнението на БВС по въпроса?!

Общо взето, потвърждава това, с което започнахме.
Но да продължим с документите: това е вече от Кости, общ.Царево.
Там (разбира се) също всички животни са избити, но, забележете: отново козите с положителни проби са 0.00. Нула са и болните и умрелите от болестта.

image
Другият отчет/доклад е Follow-up report No. 1 (04/07/2018)

Което за нормалните ветеринарни лекари би трябвало да е втора голяма червена лампа, че нещо не е наред с тази диагностика.

Понеже често (наивните) привърженици (всъщност – жертвите) на “официалната версия” ми казват: “е, как ти единствен не си съгласен от всички ветеринарни лекари с мнението на БАБХ!”, да продължим с мнението на колегите:

Доктор Димо Йотов: 25.08.2018

Специално за БАБХ, обяснявам, защо е абсолютно необходима типизация на вируса!!!
Ако са внесени, нелегално, от Турция, ваксинирани овце, при които поради стреса се е развила вторична клостридийна инфекция, ще имаме клинични признаци идентични с чумата и положителни проби за наличие на антиген (ДНК молекули) на причинителя на чума, но това НЕ Е ЧУМА… и предприетата мярка стемпиг-аут ( избиване), за над 4000 животни, е абсолютно грешна! Докажете заболяването чума по дребните преживни!!!
Даденият от мен пример обяснява и защо не са засегнати козите! Те са много по-устойчиви на клостридийни инфекции! Довиждане!

Това е много важно, много интересно, и много добре построено мнение. Особено за колегите. За неспециалистите вероятно нещата не са толкова очевидни. Но да погледнем третия доклад: той потвърждава както тезата на колегата, така и (не само) моето мнение:

image
Третият доклад, на който се позовават в този от 13.09.2018, е от Крайново, общ. Болярово, обл. Ямбол, от 17.07.2018. Follow-up report No. 2 (17/07/2018)

Същото: 0.00 кози, 0.00 болни, 0.00 умрели (от козите и овцете), но, разбира се, всички животни са избити.

За нормалните колеги това би трябвало да е трета червена лампа, която да им светне, че не нещо, а буквално нищо с тази “диагностика” не е наред, явно няма никаква чума и никакво свръхизбиване не е нужно да се прави.

Но, за да не ви уморявам с документи в тази публикация (а те наистина са много), да ви преведа на обикновен човешки език, какво означава всичко това:

1. БАБХ лъже (минимум двукратно досега) с отчетите и докладите си OIE. Как мисли да реагира OIE, си е тяхна работа.

2. БАБХ лъже за стадото на Ани Петрова и Тошко и е отчело това стадо за вече ликвидирано. Защо – те си знаят. Другите можем само да се досещаме.

3. Никаква чума в пострадалите от свръхизбиването на животните им стопани няма и не е имало. Никаква от думата “съвсем никаква”. И една част от колегите са съучастници в тази лъжа, вреда и щета за интереса на стопаните, и на България като цяло.

4. “Диагностиката” на БАБХ е пълна с нарушения, документални измами в това число и не струва пукната пара като достоверност.

5. Всички, които го търпят, съгласяват се с това, избират, харесват си тази власт и не правят нищо за защита на интереса си – своя, на семейството, на предприятието си, на Малката си Родина, и на страната, си го заслужават.

Като следствие – ще бъдат ликвидирани и/или прокудени и ограбени по същия начин, по който в момента ликвидират четириногите овце, които не са болни. Двуногите явно са болни (поне в главата), и не заслужават нищо по-добро. Още повече, повтарям – щом си го искат, харесват и избират.

1. Няма доказано заболяване.
2. Няма болни животни.
3. Няма клинични признаци.
4. Няма доказано заразени животни
5. Даже и да имаше болни и заразени, създаването на сигурността се осигурява не чрез избиване, а чрез серумиране, ваксиниране, и ограничителни мерки. Като за начало: възстановяването на границата с всичко произтичащо от това.

Записахте ли си? Запомнихте ли го? Разбрахте ли го? Тогава защо не го разпространявате?

Автор: Пламен Пасков

П.П. БАБХ не знаят, но си лъжат

16.08.2018. БАБХ: Все още не знаем откъде чумата е дошла у нас

Вирусът е доказан, но неговите прояви в нашата екосистема са нетипични, обясни д-р Цвятко Александров

Унищожените стада в Странджа от БАБХ. Без необходимост – чума няма. И те го знаят прекрасно.

Не е хубаво да се лъже.
А да се лъже умишлено, с такива тежки последствия за хората в Странджа, е ужасно грозно.
Още повече, когато си учил неща различни от това, което публикуваш. Когато знаеш – какво наистина се прави и какво трябва да бъде направено, за да бъде решен ветеринарен въпрос, а ти се държиш като правоверен коленопреклонен евро-бюрократ, не като ветеринарен лекар.

Чума няма, и няма как да има. Болест без болни и чума без смъртност няма.

БАБХ не знае (за което си признава), но лъже (за “чумата”) и избива животните на хората.

Как се нарича това?

*СМРАД = средства за масова реклама, агитация, и дезинформация. Работят за наша сметка, но за чужд, външен интерес.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19825013
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930