Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2018 19:50 - БАБХ като колониална маша https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 391 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
БАБХ като колониална маша Публикувано на 01.10.2018 в България image

Малко разяснения и отговори на въпроси, за да не ги повтарям на всеки по отделно:
Овцете и козите, вкл. и тези в Странджа, са с ушна марка. Това е идентификатор, което означава, че това животно е подложено на всички профилактични и противопаразитни мероприятия, както и изброените от вас домашни любимци.

Но!
По т.н. евро-директиви (изискване на ЕС) още от 2006 година на България и е забранено да си ваксинира селскостопанските животни, вкл. и срещу обсъжданата болест.

Защо? Хубав въпрос.
Защото след това пробите щели да бъдат положителни. Забележете – положителни проби далеч невинаги е равно нито на заразено, нито на болно животно, нито на животно преносител и излъчител на болестта!

Просто западната част на ЕС за пореден път си направиха правила удобни (и по-изгодни) за тях, и неудобни за “втората скорост”.
Нищо лично, чист колониализъм, който винаги върви в пакет с двойните стандарти.

Например една овца/коза в Западна Европа се обезщетява на стопаните с 550 евро, а в България е със 140 (но лева), после ги вдигнаха на 180 лв, а Цветанов се изтърва, че щяло да е средно 327 лв на животно.

Но главното е:

1. Нямаме ваксинирани животни в Странджа (и не само) именно поради изискване именно от ЕС.

2. Имаме еднократно взети положителни проби22 от 455 взети, но вече трети месец нямаме болни животни!

3. Нямаме и граница като такава (въпреки “усвоените” средства), която да предпази пасищата и стадата в Странджа от замърсяване от съседна Турция. Там ваксинират животните срещу тази болест. И по един или друг начин животни или животински продукти биха могли да попаднат в пасищата на българска Странджа и да предизвикат положителна реакция между нашите животни.

image“Границата” – скъпата “ограда”, която ни защитава от лъже-бежанците и други нарушители откъм Турция. Благодарение на вицепремиера Валери Симеонов и НФСБ.

4. Нямаме спазване на комплекса от мерки за обеззаразяване, локализиране и неутрализиране на болестта (дори и да приемем, че я няма).
Без допълнителния комплекс от мерки избиването няма ветеринарно-медицински смисъл, а той, повтарям, НЕ СЕ прави съгласно изискванията (вижте документа).

imageСписъка от отчетените за изпълнени мероприятия от БАБХ към OIE. С изключение на избиването (Stamping out) нищо друго не е направено.

5. Няма повторни проби и резултати, освен получените от френско НПО с акредитация на “лаборатория”, което дава 22 от 455 проби за “положителни”.
Между вземането на пробите и получаването на резултата има над 10 дни. Обикновено това се прави за 1-2 дни, ако се праща със спец.транспорт: по 3-5 работни дни, не повече.
Всъщност, от 455 изпратени са обработени и върнати 174, което е меко казано странно свръх-забавяне като за такъв важен случай.

  Всичко това ми дава основание да мисля, че:

1. Заболяване няма.
“Положителните проби” (още повече – еднократни и само в една външна лаборатория) НЕ СА достатъчно доказателство и основание за поставяне на диагноза. Още повече, че CIRAD твърди, че пробите са “анонимни, и с невъзможност за определяне на географския регион“. В тези условия и обстоятелства – максимум само за подозрението и.

image“Добър ден, госпожо Георгиева Съжалявам, но ние не можем да ви дадем подробности за анализите, които извършихме по отношение на пробите, получени от първото огнище на зоната с диаметър 10 км. Още повече, че тези проби са анонимни и ние не можем да направим връзка между пробите и техния географски произход….”

2. Избиването на животните е безсмислено от ветеринарна гледна точка.
Не помага и за локализирането на болестта, даже и да я имаше. А болест като такава, повтарям – няма установена! Има “положителни проби”, което в този случай и при тези обстоятелства НЕ Е гаранция за болест!

3. Провеждането на мероприятието от страна на Правителство, министерство, и БАБХ е един огромен гаф.
Гаф, изпълнен с много тежки уязвимости по много места от веригата, с огромна щета както за държавата, така и за стопаните и хората. Гаф с тежки социални и демографски последствия.

4. Първата заповед за най-масовото избиване на животните в Странджа е подписана не от д-р Дамян Илиев, а от инж.Николай Роснев – АГРОНОМпо образование, практика, специалност, и професионален опит. Което говори само за себе си и за всичко останало.

imageИнж. агроном Николай Роснев – Заместник изпълнителен директор с ресори: дирекция “Растителна защита и контрол на качеството на пресни плодове и зеленчуци” при ЦУ на БАБХ; дирекция “Продукти за растителна защита, торове и контрол”; Централна лаборатория по карантина на растенията.

5. Ваксинацията е възможна, препоръчителна, и допустима за ендемични и гранични с ендемични райони и гарантира защита срещу това заболяване за 3 години (виж XIV. Ваксинация срещу болестта на стр 17 от документа на сайта на БАБХ). Но в България НЕ СЕ прави! Защо?

imageПРИЛОЖЕНИЕ КЪМ ЗАПОВЕД № РД 11-166/23.01.2018 г. ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО ЗА БОРБА С ЧУМА ПО ДРЕБНИТЕ ПРЕЖИВНИ ЖИВОТНИ

Да не дава Господ ветеринарни лекари да се занимават с подписване на заповеди за растителна защита за хиляди декари – изгоряха житата, и настане глад…

Автор: Д-р Пламен Пасков ПО ТЕМАТА:

Публицистът д-р Пламен Пасков: Лъжебежанците у нас ще бъдат въоръжени и контролирани от четирите американски бази в България (ВИДЕО)




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19701623
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031