Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2018 15:09 - Боян Чуков: Заев и Ципрас са „момчета на Сорос“ – и двамата играят в една и съща чужда стратегия на Балканите https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 249 Коментари: 0 Гласове:
0



Боян Чуков: Заев и Ципрас са „момчета на Сорос“ – и двамата играят в една и съща чужда стратегия на Балканите Публикувано на 01.10.2018 в Свят image

Според испанския вестник „Ел Паис“ референдумът в Македония претърпя тежък провал. Македонците масово го бойкотираха. Едва около 37% отидоха до урните. От гласувалите над 90% гласуваха “за”. Референдумът няма юридически последствия.

Не помогна огромният дипломатически натиск на колективния Запад.

Етническите албанци гласуваха масово „за“. Премиерът Еди Рама от Тирана им даде шумно такива указания един ден преди вота.

Френският вестник „Фигаро“ оцени въпроса на македонския референдум като „анекдотичен“. Естествено. Той съдържаше три отделни въпроса!

На практика се провали премиерът и политикът Зоран Заев, а не референдумът. А той имаше за македонския премиер стойност на вот на доверие.

Процедурата за ратифициране на Преспанското споразумение предстои. Битката ще бъде в парламента в Скопие. Възможно е преди това да има предсрочни избори.

Македонците са масово за влизане на Македония в ЕС. Македонците са масово против смяната на името на тяхната държава. По-ясно казано, не желаят да правят компромис със своята национална култура и идентичност. Нещо, което неистово желаят либералните глобалисти. Македонците им се противопоставиха много ясно!

 

Няколко дни преди референдума испанският вестник „Ел Паис“ написа с едър шрифт, че вотът в Македония посяга основно и директно на „националната идентичност“. Не е ясно дали нашите съседи въобще подкрепят влизането на Македония в НАТО. Не ги питат в социологическите изследвания.

Алексис Ципрас незабавно подкрепи в тежкия момент своя македонски колега. Естествено.

Публична тайна е, че Заев и Ципрас са „момчета на Сорос“. В случая те са като „скачени съдове“. И двамата играят в една и съща чужда стратегия на Балканите. И на двамата след референдума им предстоят персонални проблеми.

Не е лесно да си водещ геополитик и политик по нашите земи. Винаги и навсякъде за да оцелееш трябва да си носиш тубичка Bengay за кръста и много вазелин. Абсолютно е противопоказно да ползваш Ginko Biloba за укрепване на паметта.

Радвам се за нашите македонски братя и сестри. Те показаха, че някъде дълбоко в своите души за запазили чувството и рефлекса за самосъхранение, които ние сме позагубили. Май се оказва, че те са по-българи от нас…

Боян Чуков




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696233
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031