Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2018 13:35 - Тормозен от ромчета петокласник мечтае да е магьосник, за да направи децата по-добри http://spodeli.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 181 Коментари: 0 Гласове:
0



Тормозен от ромчета петокласник мечтае да е магьосник, за да направи децата по-добри image

Цветан е единственото българче в класа и може би заради това го тормозят, каза кметът на ЛитаковоТормозен от ромчета петокласник от село Литаково мечтае да стане готвач и магьосник. Искам да направя децата по-добри, каза Цветан Цеков пред камерата на бТВ.

Отчаяна майка му се свързала с екипа на „Тази сутрин“ заради системния тормоз.

За Цветан училището не е място с много весели и детски спомени. Там той не среща приятели. Ученик е в пети клас в местното училище „Васил Левски“. Учи в него от втори клас.

Майката споделя, че кошмарът за нея и детето й започва от самото начало.о. Не искам да цитирам думите им, но нито е г*й, нито е джендър“, разказва Мариета.

„От втори клас съм в това училище. Не можаха да ме приемат. Не знам защо“, споделя Цветан.

Майката каза, че многократно е повдигала въпроса пред директора и училището. Словесният тормоз обаче не спира.

Той е малко по-притеснителен и не може да се приобщи към децата, заяви директорът на ОУ „Васил Левски“ Тодорка Петрова.

„Аз си седя на чина. Опитвам се да чуя какво говори учителката и в същото време едно от децата идва до моя чин и започва да ме плюе. Госпожата му се кара и после всичко започва отново“, разказва Цветан.

Той споделя, че дори опитва да не контактува с децата, за да не стават конфликти.

„Той е само българче в класа. Може би това е причината. В другите класове има по две-три българчета“, каза пък кметът на Литаково Даниел Дилов.

„90% от децата в училището са от ромски произход, но не мога да кажа, че това е причината. Ние никога не сме делили децата на българи и на роми. За нас всички деца са еднакви“, заяви Тодорка Петрова.

Заради тормоза детето не иска да ходи на училище.

„Много пъти съм ходила при класната му, плакала съм и съм молела за съдействие. Не издържам повече“, разказва майка му.

Родителите вземат решение Цветан да напусне учебното заведение. От днес за него се грижат неговите баба и дядо. Вече той ходи на училище в Лом./flagman

А след Лом накъде? Скоро всички българи ще бъдат изгонени от България! Вечни бежанци,от Тракия,от Македония,от собствените си земи и държава.До кога ще се търпи това? Днес в България има места,където тези които реват за майчиния си език и правата си,не ти дават в собствената ти държава да говориш български и те гонят от нея,нахално и нагло! До кога ще търпим? Н.М.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19858164
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930