Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2018 10:30 - Румяна Ченалова: Винаги сме оцелявали, но този път е различно http://spodeli.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 226 Коментари: 0 Гласове:
0



Румяна Ченалова: Винаги сме оцелявали, но този път е различно image

Оцелявали сме. Винаги. В границите на чужди империи сме останали българи и християни. България е възкръсвала след непрогледен мрак и безнадежност.

Ще се случи и сега. Дълго стоим на този кръстопът. Отново е мрак и безнадеждност. Свои срещу свои. Геноцид , презрение, изтръгване на ценности, страх, смърт.

Не знам кое е по – ужасяващото – че убиват ден след ден достойнството ни или че го правят с презрение и ненавист.

Няма икономика. Няма пари. Няма средна класа. Причината е неграмотността и алчността на управляващите. Необразовани хора със самочувствие чертаят бъдещето ни. Все едно първокласници да проектират атомен реактор. Презират ни и го показват всеки ден. Прокуратурата се превърна в бич за непослушните. Медийният октопод разнася аромата на страх и усещане за безнадежност. Диктатура. Власт, която безпощадно увеличава данъци, цени, такси, и също така безпощадно не прави нищо за подобряване на стандарта ни. Малкият бизнес умира. Остават големите – едни и същи любимци на властта, движещи паричните потоци от кражби към офшорки и доверени лица. Българската земя обезлюдява.

Дълго стоим на този кръстопът. Дали заради наивната си вяра или пословично търпение не знам. Този път е различно. Не империи стоят срещу нас, а българи по произход и българоубийци по същността си. Октопода на властта, който ще я даде само с кръв. Властта е неговото верою, неговия щит и единствена ценност.

Имаме деца и внуци. България има деца. От нас зависи дали ще останат, дали ще се завърнат. Нужно е да се изправим. Докато още можем, преди да загубим напълно себе си, преди равносметката имал ли е смисъл живота ни. Оправданието че няма смисъл, че нищо не зависи от нас е като да се измием с кал. Или заравяме глави в пясъка и умираме, презирайки себе си или се изправяме! Децата ни идват след нас, и техните деца…Ще им помахаме тъжно на терминал 2 , превърнали се в купчина самосъжаление, или ще разчистим пътя им тук и днес?! Българинът не се страхува. Той е войн. Трябва ни само малко вяра и ще видим смисъла да събудим война в себе си. Ако не преминем кръстопътя оставаме завинаги в мрака./dunavmost

Румяна Ченалова




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19830987
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930