Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2018 16:43 - КУЛТУРНИ РАЗЛИКИ МЕЖДУ ГЪРЦИ И "ВАРВАРИ" ИЗДАВАТ АФРАЗИЙСКИЯ КОРЕН НА ГЪРЦИТЕ Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 219 Коментари: 1 Гласове:
0



КУЛТУРНИ РАЗЛИКИ МЕЖДУ ГЪРЦИ И "ВАРВАРИ" ИЗДАВАТ АФРАЗИЙСКИЯ КОРЕН НА ГЪРЦИТЕ


ЗАЩО ИМАЛО ГОЛЕМИ КУЛТУРНИ РАЗЛИКИ МЕЖДУ АНТИЧНИ ГЪРЦИ И "ИЗОСТАНАЛИ ВАРВАРИ"


   Културните разлики между гърци и "варвари" са описани в древни летописи. Различията са доста на брой но тук ще спомена най-основните,които правели впечатление на древните елини и на днешните им поклонници. Едновременно с това ще дам обяснение откъде е дошъл тоя феномен като при всеки отговор съм изхождал от презумпцията,че древните елини са потомци на малка група близкоизточни пирати със смесен произход,които обичали да плячкосват чуждите крайбрежия. Отговорите които получих са изумително правдоподобни затова смятам,че те съдържат цялата истина за дедите на гърците.

1. Гърците се бояли от студените ширини и се обличали в тоги,хитони и туники (дрехи наподобяващи арабските),а "варварите" носели кожени и вълнени ризи, панталони (в това число потури), кавади (кафтани) и пр.  

                       image      image   
   Типично гръцките дрехи не са европейски,понеже не са пригодени към условията на живот в Европа. Типичните дрехи,които изисквали условията за живот в Европа тогава са най-често кожени,вълнени или ленени ризи,кафтани,потури (вид панталони),калпаци и пр.,понеже те можели да помогнат на хората срещу студа за разлика от тези което означава,че гърците са ги донесли от старата си прародина. Ако се замислим за кои земи тези дрехи са най-добре пригодени,лесно ще се сетим че те са най-удобни за арабските и африканските пустини,където природните условия са приучили хората да носят точно такива,за да се предпазват от ураганните пясъчни бури и непосилните горещини. Затова днес ги носят най-вече онези народи,които са свързани с арабската и бедуинската култура:

             image     image
    image

                 image
 
  Обичаните от гърците дрехи издават,че най-старите леговища на тези пирати са се намирали в земи,близки до Египет и Арабския полуостров,а за това говорят и водещите древногъцки историци.

2. Гърците обичали лукса и красотата а "варварите" нерядко живеели в по-примитивни условия,сред диви места и планини. Това се дължи на факта,че дедите на гърците никога не работели а били свикнали да крадат вече готовото. В крайна сметка изобилието на плячка ги приучило да подбират само най-доброто,а по-некачественото да изхвърлят. Не била такава работата с потърпевшите производители обаче- за тях всеки залък бил скъп и добит с тежък труд,затова не изхвърляли дори храна,която е тръгнала да се разваля и това променило тяхната психология,като ги приучило да харесват и не толкова качествените неща.

3. Гърците живеели предимно в градове,а "варварите" имали малко градове и повече села. Това е разбираемо- богатата плячка,която привличала гърците се намирала най-вече в градовете,а в селата почти нямало от нея.

4. Повечето гърци били образовани,а неграмотността сред тях била доста ниска. Това се обяснява с факта,че битието на морските пирати изисква от тях да имат множество специализирани знания които да им помагат в корабоплаването, навигацията, търговията и военното дело.

5. Гърците нямали звуци и букви за В (по-късно Б),Ж,Ц,Ч,Ш,Щ и Ъ,а "варварите" най-често имали такива. И това е лесно обяснимо с теорията,че гърците са потомци на група морски пирати. Пиратите били груби,а в някои отношения и примитивни хора,които не се нуждаели от богат речник- затова те ползвали някакъв окастрен жаргон,който бил достатъчен за да се справят в търговията и военно-пиратското дело. Битовите условия на корабите,които те обитавали не позволявали на езика им да се развива- затова той останал на едно и също ниво стотици години за разлика от езиците на "варварите",които често се променяли по един или друг начин.

6. Гърците насърчавали кражбите и измамите- типичен пример са правилата за обучение на младите спартанци и фактът,че са имали бог на лъжата за разлика от Българите,които си имали бог на истината. За гърците кражбите и измамите били начин на препитание- те не преживявали от земеделие и скотовъдство,за да станат праволинейни и честни хора а преживявали от пиратство и търговия,които често изискват да бъдеш притворен и лицемерен.

7. Гърците имат мания за величие,а повечето "варвари" нямат такава. Нормално- "варварите" си изкарвали прехраната с тежък труд който действа потискащо на повечето хора а гърците крадели наготово всичко,което им потрябвало и най-често били добре задоволени.

8. Гърците били доживотни робовладелци а "варварите"- епизодични. Причината е ясна- гърците често отвличали хора от едно крайбрежие и ги продавали в робство на друго,но през това време се ползвали от техните "услуги". Това ги превърнало в заклети робовладелци за разлика от "варварите",които си вършели работата сами и не се налагало да принуждават този или онзи да им я извършва.

9.Гърците разреждали виното си с вода,а "варварите" го пиели неразредено. Този "феномен" е лесно обясним- гърците не произвеждали вино а го крадели и пиели само онова,което имали на разположение в корабите. То често не достигало и тогава се налагало да бъде разреждано с вода,за да се увеличи неговото количество. Не били редки случаите и на търговски измами,в които гърците продавали разредено вино на своите клиенти,а това ги карало да превозват (и съответно да пият) най-вече разредено вино на своите кораби,за да не се налага да го разреждат пред очите на клиентите.

  "Варварите" за разлика от тях не крадели виното а го произвеждали,затова по всяко време имали големи количества от него и никога не им се налагало да го пият разредено.

10. Гърците имали предпочитания към педерастията и градели обществото си върху нея,а "варварите" нямали специално отношение към нея. Педерастията възниквала най-често в общества на млади мъже,където жените не достигат. Пиратите в своето множество били мъже а поверието,че жена на дървен кораб носи нещастие е старо колкото гръцката "цивилизация". Затова гърците често прибягвали до услугите на своите "бойни другари",понеже на корабите редовно нямало жени а нерядко техните набези по крайбрежията били неуспешни,след което нямало ни жени ни плячка и те трябвало взаимно да се "утешават".

  С времето тези наклонности на тази пиратска група се прочули и към нея почнали да се присламчват все повече хора,имащи природен уклон към педерастия. Така генът на педерастията у гърците се увеличавал след всяко тяхно поколение и накрая се оказало,че те най-много от всички народи имат вкус към такива странни "забежки":

     image

  "Варварите" за разлика от гърците нямали такъв ген,нито били жадни за жени- те имали по всяко време жена,на която да разчитат за разлика от пиратите,които нямали трайни семейства а само епизодични връзки с мъже и проститутки.

11. Гръцката култура е смес от културите на средиземноморските народи. Това е лесно обяснимо- кръстосвайки моретата,тези пирати заимствали култура от Траки, Скити,египтяни, финикийци, асировавилонци, хети, "минойци", "микенци", келти, ибери, италийци, илири и пр.,като не изоставили напълно и своята близкоизточна арабо-бедуинска култура. Писмеността им обаче останала финикийска,понеже тяхната прародина граничела с Финикия или била част от нея.

  Затова най-големия принос на гърците в световната "култура" може да бъде описан и синтезиран в четири кратки точки:

1. Срастване между политика и педерастия.
2. Кражби на чужда история и културни постижения.
3. Издигане в култ на мафията и лъжата.
4. Записване в хрониките само на онова,което ни харесва.

  Това са основните особености на гръцката "култура"- който ги харесва нека й се възхищава.



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. radostinalassa - Много исках да пиша коментар на автора
18.11.2018 17:47
Но не посмях. Гърците са семити, смес между бели и негри. Затова нямат звуци Б,В,Ц,Ч,Ш,Щ като белите, защото не могат да ги произнасят. Говорният им апарат не е така съвършен. И склонността към същия пол е характерна за смесените раси.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19850462
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930