Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2018 18:33 - Спаси София към Фандъкова: Махнете тези паметници на глупостта https://frognews.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 296 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 06.12.2018 18:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Спаси София към Фандъкова: Махнете тези паметници на глупостта 

/На престъплението,наивници,на престъплението,още ли не включвате?! Патологични наивници! Н.М./  

image   Софиянци се шегуват с ”надгробните плочи”, които се появиха на ул. Граф Игнатиев. Какво погребахме под Графа? питат от движението ”Спаси София” и апалират да бъдат махнати тези ”паметници на глупостта”.

Ето какво призовават от "Спаси София" във Фейсбук:

 От няколко дена софиянци се шегуват с "надгробните плочи", които мистериозно се появиха на ул. Граф Игнатиев. Днес се присъединяваме към "веселбата", за да си припомним какво погребахме под тях - едни 24 милиона, които до октомври трябваше да ни осигурят красива европейска улица; абстрактни за кмета понятия като "естетика" и "добър вкус", поне в центъра на София; доверието на софиянци, че градоначалникът може да изпълнява функцията на защитник на интересите им и не на последно място - кариерата на зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев.

 Г-жо Йорданка Фандъкова , г-н нов зам.-кмет по транспорта - веднага премахнете това грозно недоразумение! Подобни гранитни блокове се поставят там, където пешеходните зони граничат с отворени за автомобилно движение улици. Така сложени с нищо не спомагат за безопасността, а само пречат и загрозяват пространството. Има далеч по-подходящи начини, пешеходците да бъдат сигнализирани за наличието на трамваи: растерна линия в настилката, различен вид настилка, светлинни индикатори по протежението на трамвайните линии... До кога ще се ползват най-грубите, вместо елегантните и интелигентни решения?

 Архитектите от ADA - Agency Design & Architecture се оправдават с настояването на представителите на КАТ в СДВР Столична Полиция. Най-вероятно става въпрос за г-н Василев, чието закостеняло виждане за градската среда и организацията на движението отдавна спира въвеждането на нови и модерни решения в София. Затова още веднъж настояваме за неговото отстраняване от съгласувателните комисии.

 Същевременно обаче, от архитект с големи претенции, като арх. Пантелеев, очакваме повече гръбнак при отстояването на проектите, не поредните оправдания. Как така изведнъж заради КАТ се променя одобрен проект? Не беше ли точно арх. Пантелеев, който каза, че промени в хода на изпълнение са невъзможни? Не беше ли съгласуван техническият проект с КАТ?

 Единственият резултат на този административен хаос, създаден от калинките в Столичната община са мъртворедени проекти. Прахосахте 24 млн. лв., създадохте огромни затруднения и накрая не можем даже да се зарадваме на новата улица. Оставихте си ръцете!




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojinkata - Пари - плочи, гранит - пари прим!
06.12.2018 18:37
Пари - плочи, гранит - пари прим!
цитирай
2. nikikm - bojinkata - Пари - плочи, гранит - пари прим!
07.12.2018 19:15
Това смъртно опасно! Каменните топки по земята също!Имах "щастието" да падна с велосипед и то с голяма сила,като главата ми се озова на една педя от такава топка.Тогава разбрах за какво става дума.Просто щях да си разбия главата о нея.Та това не са невинни неща,още по-малко "по погрешка" сложени.Това е чиста смърт,която си чака времето.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706062
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031