Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2018 20:37 - Българи, вярвате ли на теорията за “фините прахови частици”, за да ви вдигнат данъците върху колите и тока Вестник ЗОРА
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 257 Коментари: 0 Гласове:
0



Българи, вярвате ли на теорията за “фините прахови частици”, за да ви вдигнат данъците върху колите и тока     December 09, 2018 image

Е, българи, убеждава ли ви пропагандата на “фините прахови частици”, с която вдигат данъците върху автомобилите и енергията и – още по-свирепо! – искат да лишат хората от възможността да се топлят

Е, българи, убеждава ли ви пропагандата на “фините прахови частици”, с която вдигат данъците върху автомобилите и енергията и – още по-свирепо! – искат да лишат хората от възможността да се топлят с дърва, палети, брикети…? След като сринаха едно цяло поколение в XIX век, принуждавайки го да се топли с дърва, вместо с ток и парно, сега искат да го разорят съвсем, като го принудят да купува скъпо отопление. Понеже щели по този начин да спасяват планетата Земя.

Преди няколко месеца у нас изведнъж бликна като приливна вълна тази отвратителна антинаучна пропаганда с т.нар. фини прахови частици, по всички медии, по цял ден, 24/7, даже в женските и светските предавания. До 2017 г. никой не беше чувал, че тънем във фини прахови частици, нали?

Кой мери, с какви уреди, от кого са калибрирани, изобщо – кой стои с името си зад тези “измервания”? Мога ли да видя по някоя от телевизиите проба от няколко фини прахови частици, взети на Орлов мост, например на снимка под микроскоп? Колко фина е тази “фина прахова частица”?

Ако вярвам на пропагандата, тези фини прахови частици са колкото бозона на Питър Хигс, можем да ги наблюдаваме само в швейцарския колайдер. Обаче кметовете трябвало да ги преборят, съдирайки още една риза от гърба на данъкоплатците.

Кой плаща за тази дивотия? Говорим за десетки милиони лв, раздадени на телевизиите, за да насаждат смътното чувство, че ако умираме млади, че ако нямаме здраве, то е заради … фините прахови частици.

София се намира в “чаша” – ниско поле, обградено отвсякъде с планини. Тук винаги, от хилядолетия, през зимата пада мъгла. Кой каза, че мъглата е “фини прахови частици”?! Живея в София от десетилетия и трябва да ви уверя, че днес въздухът в София е много по-чист от времето, когато столичната област имаше индустрия, например Кремиковци.

В момента – 3 декември, 20:00 часа, гледам вечерния бюлетин на БНТ. На фона на трафика по “Цариградско” някакъв глас зад кадър ме плаши, че трябва да стоя вкъщи и “да не се натоварвам физически” с вървене по тротоарите, защото “на всяка минута поглъщам 80 милиона фини прахови частици” и това “ускорява смъртта ми от – ВНИМАНИЕ! – инфаркт или инсулт”. Даже маска на устата, която била препоръчителна, нямало да ме спаси – и през нея ще поглъщам 50 милиона фини прахови частици.

Изводът? Хората, които се отопляват с дърва и брикети (т.е. най-бедните или “енергийно бедните” по фразеологията на брюкселските влечуги) трябва веднага да останат на студено, или да изплащат заеми за по-скъпото, вече недостижимо за тях отопление с ток и парно.

Измишльотината за “фините прахови частици” има за цел обработка на общественото съзнание предвид новото поскъпване на издръжката на живота. Позор за онези анонимни псевдоучени, които участват в тази мерзка манипулация!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696076
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031