Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2018 18:53 - Петър Кърджилов: Бизнесменът Ваклин отново лъже цяла България в ефир! https://frognews.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 387 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Петър Кърджилов: Бизнесменът Ваклин отново лъже цяла България в ефир!   image   Вместо главния прокурор Цацаров да отговори за анонимните и непроверени СРС- та, сервираха ни нова порция лъжи и мрънкане на Сашко Ваклин! Това заяви бившият пиар на р-н „Младост” Петър Кърджилов в писмо до медиите.

В интервюто тази сутрин по bTV Ваклин каза, че изнесените анонимно и непроверени СРС-та отговарят на това, което посредника му бил казал за рушвета за Иванчева и Петрова. В изнесените анонимно и непроверени СРС е записано, че Иванчева казва  „три по седемдесет и пет". Ваклин поясни днес, че става въпрос за „три вноски по седемдесет и пет хиляди евро"! В съвсем същото интервю, съвсем същият човек, няколко минути по-късно каза, че е носил на срещата в общината 70 000 (седемдесет хиляди) евро.

 Водещият Антон Хекимян пропусна да попита дали Ваклин по невнимание е изръсил някъде едни маркирани 5 000 евро или е решил да остави твърде щедър бакшиш на таксито от радост, че ще даде подкупа и проектите му ще тръгнат, пък после да доплати на Иванчева. За драгия зрител тези 5000 евро останаха мистерия.

 Документиран факт в кориците на делото и в медиите от датата на ареста досега е, че никой досега, нито Ваклин, нито прокуратурата или Дюлгеров, са говорили за три вноски по 75 000 евро! Държавното обвинение твърди за 500 000 евро общо за 4-те му проекта в района, като 250 000 била сумата само за първия му инвестиционен проект. Договорили се на 3 вноски при определени фази.  Колкото и да им се иска сега на прокуратурата и Ваклин чрез съчинени СРС и свински лъжемедии да надцакат законите и на математиката, 2+2 не е равно на 5, или три по 75 000 са 225 000, а не 250 000.

 Ваклин каза, че тази среща освен да потвърди ангажимента, била с цел да го постави в неудобно положение. Въпрос, който не беше зададен от водещия: Защо ѝ е на Иванчева да го поставя в неудобно положение, след като иска от него рушвет от петстотин хиляди евро? Ако аз искам от някого 500 000 евро, по-скоро ще го накарам да се чувства удобно с мен и със сигурност ще му запомня името. А вие?

 Ваклин не отговори на въпроса как е бил оборудван с техника за запис, след като е повикан от посредника половин час преди самата среща. Защо след като Дюлгеров му е казал, че кметицата е изнервена и трябва да се действа бързо, кметицата го оставя да чака два часа?

Междувременно, не казва дали преди да отиде до ДАНС или след това, Ваклин се бил свързал с Петко Дюлгеров, защото се надявал, че всичко това е плод на лоша организация и недобра работа в общината. Как така хем мислиш, че става въпрос за лоша организация и търсиш контакт на бивш кмет от ГЕРБ, хем подаваш сигнал в КПКОМПИ и Специализираната прокуратура? Не каза кой случайно му препоръчал Петко Дюлгеров като човек, който познава района, тъй като е бил кмет на Младост. Как един бивш кмет от основната партия опонент на Иванчева на изборите – ГЕРБ, който вече не работи в общината, оправя лошата организация на настоящия зелен кмет?

 Но най-очевидното разминаване, освен това със сумите евро, от което става напълно ясно, че Ваклин отново лъже пред цяла България, е следното:

Първо, от минута 15:23 до 15:50 от интервюто Ваклин каза на Хекимян, че Дюлгеров се отказал да дойде в общината в таксито докато пътували с Ваклин към общината. Каза, че не знае защо Дюлгеров се е отказал и бързо прескочи в момента, в който пристигнал в общината. После от минута 21:09 до 21:40 от интервюто Ваклин каза, че Дюлгеров си бил тръгнал по някое време в следващите 4 часа – във времето на чакането за срещата и самата среща. Ваклин питал Дюлгеров защо си е тръгнал, Дюлгеров му казал, че имал лична работа. Дюлгеров предложил на Ваклин да му занесе парите там където е бил, но Ваклин се бил притеснил, защото... Тук водещия го прекъсна с думите „Имало е друга организация разбираме там за задържането най-вероятно" и ваклин каза „Да". Каква друга организация е имало, драгите зрители в крайна сметка не разбраха.  

 Е, какво повече искаме, за да ни стане ясно, и на нас, и на съда, че този човек – бизнесменът Александър Ваклин е лъжец и участник в организираната престъпна група, извършила престъплението по набедяване на Иванчева и Петрова в искане и взимане на подкуп?! Подкуп, за размера на който дори самият Ваклин и самата прокуратура вече не са сигурни. Сигурни са обаче, че това е „най-големия подкуп досега".  

 Днес внасям до директора да дирекция „Новини, актуални предавания и спорт" в bTV Венелин Петков искане за право на отговор по ЗРТ на днешното участие на Ваклин, като прилагам и новото пълномощно, собственоръчно написано и подписано от г-жа Иванчева и г-жа Петрова да ги представлявам в медиите. Всички българските граждани трябва да научат истината!




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojinkata - В пълна мъгла е как кашона с парите са ...
14.12.2018 16:27
В пълна мъгла е как кашона с парите са се оказали в багажника на колата на Иванчева! Няма камери, няма следене, а 50 ченгета са дебнели! Внимателно се избягва този въпрос от следствие и прокуратоура! Чиста постановка срещу неудобен кмет!
цитирай
2. nikikm - bojinkata
14.12.2018 18:39
"Държава на съвършената несправедливост!Правото е акт на случайна справедливост". Не се чуди!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702760
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031