Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2019 18:43 - Волен Сидеров КАЗА нещо, което ПОТРЕСЕ ДПС! Ето от какво СЕ ПЛАШАТ послушниците на Доган! Вестник ЗОРА
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 267 Коментари: 0 Гласове:
0



Волен Сидеров КАЗА нещо, което ПОТРЕСЕ ДПС! Ето от какво СЕ ПЛАШАТ послушниците на Доган!     Posted on April 23, 2018

Преди няколко дни Волен Сидеров участва в големия икономически форум в Ялта, където се срещна с ръководителя на Република Крим Сергей Асьонов. Ялтенският икономически форум е един от най-големите в Русия и в света. В него участваха няколко хиляди предприемачи и 400 чуждестранни журналисти.

Лидерът на Атака, който участва в дискусиите по темата Русия – ЕС заяви, че България е заинтересована от нормални икономически и политически отношения с Русия. И че сега нашата страна има чудесния шанс да бъде посредник между Евросъюза и Русия, защото в момента сме начело на ротационното председателство на ЕС.

„Нашето присъствие във властта, заяви Сидеров, цитиран от Зора, дава своите плодове, тъй като премиерът взе решение да не експулсира руски дипломати във връзка с аферата „Скрипал“. Ако друга партия или коалиция беше в управлението на страната, със сигурност отношенията ни с Русия щяха да са други, подчерта патриотът.

Парламентарният шеф на патриотите заяви от Ялта, че Крим не е окупиран, и че навсякъде се вижда сериозната грижа на Москва за реалното възстановяване и развитие на този руски регион.

Що се отнася до последните събития в Сирия патриотът подчерта, че размахването на оръжия не може в никакъв случай да стресне Русия, затова Доналд Тръмп трябва да намери баланса в себе си.

Ясно е, коментира Сидеров, че великите сили никога няма да се заобичат. Но те трябва да намерят сили в себе си да се договорят, както са направили това Рузвелт, Сталин и Чърчил след Втората световна война. Европа е част от Евразия и нормалните отношения с Русия трябва да се възстановят. Всичко останало е абсурд, който не може да продължава дълго, обобщи атакистът.

Но, кой знае защо, най-неочаквано и без да имат никаква връзка със ситуацията, на тези дипломатични и миролюбиви думи на Сидеров, реагира…ДПС. Действащият му шеф Мустафа Карадайъ заяви, цитиран от Вестник Зора, че ГЕРБ са длъжни да отговарят за влиянието на коалицията с Обединените патриоти върху националната сигурност и евроатлантическата ориентация на страната.

„От ГЕРБ твърдят, че са евроатлантици, а за коалиционен партньор имат явни евроскептици, подчерта председателят на ДПС. Той припомни, че ДПС от първия ден на това правителство заявявали, че тази коалиция е опасна за страната. Регионалната и глобална ситуация е тревожна, опасна и дори рискова, посочи Карадайъ.

От приказките на ДПС шефа обаче, не можахме да разберем с какво ще се влоши ситуацията за България, ако освен с Вашингтон и Брюксел, поддържаме и добри отношения с Москва. Още повече, руснаците са наши славянски братя, с които имаме една и съща православна религия, обща история, писменост и традиции.

Или Мустафа Карадайъ не иска страната ни да се приближава много до Русия, защото трябва да ни натика още по-добре в лапите на Турция?

Фактът, че Крим не е окупиран го знаят и малките деца в България. Така, както знаят, че и до ден днешен изобщо няма доказателства за някаква връзка на Русия с аферата „Скрипал“. В Крим бе проведен всенароден референдум, на който огромното мнозинство от гласувалите – над 95% изразиха категорично и свободно своята воля да се присъединят към Русия.

Но явно на Карадайъ му харесва да повтаря глупостите за митичната анексия на Крим, без при това да е ходил нито един път там и да е говорил с хората, които живеят на полуострова.

Що се отнася до „обвиненията“ в евроскептицизъм и отклоняване на страната от евроатлантическия й път, ще се наложи да припомним на господина, че суверенът на властта – българският народ все още не се е произнесъл по въпроса дали иска държавата ни да е член на двата западни съюза – ЕС и НАТО.

Ще му припомним още, че неговото задължение, както и на другите политици от ГЕРБ и ДПС, е да си направят малко труд и да организират референдум за членството ни в тези „съюзи“, в които вече не искат да участват и народите на много други европейски държави, в това число и народите на Франция, Германия, Италия, Унгария, Полша, Чехия и т.н.

Крайно време е политиците от всякакъв цвят да престанат да говорят от името на народа. И да започнат да организират референдуми. За да се чува по-често автентичният народен глас. Особено по такива жизнено важни за страната ни въпроси като членството в западни съюзи, единият от които все се опитва да ни вкара в някаква военна авантюра. А другият, пък се кани да заличи националните държави и да превърне така наречения „Европейски“ съюз в една свръхдържава.

Нека припомним, че и „политикът“ Цветанов, чиито рейтинг е 5 – 6%, обвини президентът Радев, който се радва на повече от 70% народно одобрение, че имал намерение да отклони страната ни от нейния евроатлантически път.

Но нека се знае, че евроатлантиците не са ни нито бащи, нито майки. Че България е суверенна страна. И накрая, че огромната част от българския народ иска дружески отношения с Руската федерация и излизане от западните алианси ЕС и НАТО, които само за 25 години съсипаха нашата държава. И ни превърнаха от страна, заемаща престижното 25 място по ръст на БВП, в най-бедната държава в Европа и света.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19786442
Постинги: 44942
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930