Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2019 19:07 - ЧАКАМЕ КАТАСТРОФАТА. ЧАКАМЕ НАДЕЖДАТА. https://svobodnoslovo.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 499 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЧАКАМЕ КАТАСТРОФАТА. ЧАКАМЕ НАДЕЖДАТА.

19.05.2019

 
 

Изборите другата неделя имат много измерения. Натоварени са с очаквания много извън изборът на депутати за ЕП. Напрежението е високо, а хората – на ръба на търпението.
Очакванията са на първо място ОПГ да падне от власт, да загуби изборите. Защото ни омръзнаха. Прекалиха. Станаха гнусни на народа. Защото натежаха от кражби и корупция и не могат да се задържат по местата си.

Усещането е като за началото на прехода, но с доста повече скептицизъм, защото вече бяхме лъгани многократно. Напрежение, но и една надежда, че все пак…..а може и да стане по-добре, а? А надеждата е много важна. Тя е двигателят, който управлява хората. Води ги към промяна и желание за действие. Защото трябва да имаш надежда, преди да тръгнеш да се бориш.

image

Очакванията ни са тези мутри повече да не ги виждаме по медиите, по екраните на телевизиите и по новините. НЕ ГИ ЩЕМ! Очакванията ни са БСП, въпреки многократните разочарования, които ни поднесе, този път да бъде на нивото на очакванията. И вместо в теснопартийните си интереси, да загърби обвързаностите и да съумее да оправдае историческият шанс, който народът ще й даде. Защото може и да е за последно….

Очакваме разхлабване на примката около врата ни. Защото при бедността отстрочки няма. Всеки ден е борба за хляба и за оцеляването. А стресът е най-успешният убиец. Искаме спокойствие за утрешния ден!

И може би първо очакване – ВЪЗМЕЗДИЕ. За кражбите, за запалилите се от отчаяние хора, за умрелите от глад пенсионери, за отчаянието ни, за апартаментите и къщите за гости. ИСКАМЕ ВЪЗМЕЗДИЕ. Вече не справедливост, а възмездие! Защото старото трябва да бъде унищожено до основи, за да може да строим наново.

И накрая – време е за ОСМИСЛЯНЕ. Очакване за пречупване на мисленето. От овчо примирение към гражданско съзнание. Трудно, но не и невъзможно. И отново последен шанс. Защото вече завършват поколения, които не са научили нищо и не знаят нищо. Които лесно могат да бъдат манипулирани. Защото заради властта си, шайката проми мозъците на децата ни и не ги образова. Защото необразовани овце се управляват лесно.

Чакаме….от нас зависи катастрофата на ГЕРБ да бъде тотална. И чакаме…надеждата!

Елена Гунчева

image

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19829809
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930