Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2019 20:39 - Какви ги крои ДАНС за децата в училища и детски ясли http://www.otizvora.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 271 Коментари: 0 Гласове:
-1



Какви ги крои ДАНС за децата в училища и детски ясли

От Стопанина на 21.08.2019 г. Диктатура, Избрано, Мисловна полиция, Технологии Евгеника, Масмедии, Политпросвета, Темида е побесняла

Няколко интересни „съвпадения“, които образуват закономерности и водят до съответните теории за заговори на тъмно и против обществения интерес

image

Държавната агенция за национална сигурност наскоро поиска достъп до информационните регистри на образователното ведомство — цитирам официалния документ: „24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата“. В тези бази данни се съдържа завършеното образование и неговите характеристики на: 1) ученици от основните училища, 2) средношколците и 3) студентите. Причини за интереса на тази агенция не бяха дадени, ако не броим, че ставало дума за „справочна дейност“ и засягали правомощия, които така или инак вече били регламентирани преди години.

Тези дни се разбра, че инициативата засягала „националната сигурност“ и имала връзка с „борбата срещу тероризма“. Предимно някои медии поставиха акцента върху опасността от радикализиране на ученици. Тази теория като че ли се потвърждава от днешната вест, че ДАНС ще провежда (за втора поредна година) инструктаж на училищни директори как да противодействат на тероризма.

Интересното е, че тези инструктажи се правят

даже на ръководители на детски ясли

ДАНС иска да вярваме, че се опасява, как най-малките ще правят самоделни бомби с всяка смес, която намерят в памперсите си. Който иска да вярва — да вярва. Но със сигурност ДАНС, държавата и задкулисието разглеждат всички, като се почне от обитателите на детските градини, та чак до ВУЗ-овете, като потенциални вътрешни терористи.

Друго интересно е, че доносите на инструктираните училищни директори за техните възпитаници не са публична информация. Това е достатъчно основание за всевъзможни конспиративни теории. А ако имаме представа какво представляват аналогичните доноси от директори и декани на факултети от други държави, получаваме конспиративен факт.

Трето интересно е, че даже в тиранична Русия формулярите на тези доноси могат да се намерят свободно в интернет, а в попълнен вариант се прикачват например в документацията на всеки кандидат-студент за ВУЗ или към тази на наборниците, зачислени на отчет във военни окръжия. Но тук, в уж свободна и демократична България, на младежите и техните родители не им се полага да знаят какво мисли държавата за тях и какво им крои.

Четвърто интересно „съвпадение“ е, че попълзновенията на ДАНС към детските ясли, училищната система и университетите, но най-вече към техните възпитаници, се случват по същото време, когато след дълго отлагане решиха да въведат електронните дневници. Уж преди всичко за улеснение на родителите и за по-ефективна връзка между родителите и учителите. Ясно е, че ДАНС ще има достъп и до тази информация — кой ученик бяга от час, каква е общата му дисциплина, какви са академичните му (не)успехи…

Пета любопитна „случайност“ е, че всичко изброено по-горе идва много скоро подир неуспешното явно натрапване на т.нар. Стратегия за детето. Държавата подцени обществото, което знае какво да чете и как да го чете. И сякаш се очаква да приемем за произволно следствие от физико-химически процеси, или пък да се загледаме в звездни констелации, че задкулисието и неговата държава и ДАНС по някакъв произвол на вселената точно сега са решили да

поправят грешката си с явното, като безцеремонно го правят потайно

И с цялото си нахалство отново говорят, че всичко това било открито дискутирано в тъй нареченото „обществено обсъждане“. Няма нищо конкретно за обсъждане. Има само потайности, недомлъвки и съмнения.

Няколко бързи теории на заговора:

1. Представата за „национална сигурност“ е пряко зависима от „народната несигурност“, която възниква при такива „обществени обсъждания“, пък и в цялостната политика на държавата. И ако това сме склонни (само заради тактичност) да го представим като теория, абсолютен факт е, че между двете страни съществува, меко казано, разклатено доверие по „обществения договор“.

2. Информацията, до която ДАНС иска достъп, може да се използва за подбор и набор на подходящи доносници, които да обслужват „националната сигурност“. Това си е теория. Но тя почива на абсолютния факт, че „носталгичните времена“, откърмили политическия и задкулисния „елит“, се завръщат със страшна сила — както може да се съди само от „обществените обсъждания“ по други законотворчески проекти и самотни кандидатури за всевластни държавни постове.

3. Информацията, до която ДАНС иска достъп, може да се използва и за набелязване на полезни идиоти, които да вършат определена мръсна работа. Както например много от учениците, избиващи свои връстници и учители в щатските училища, са били наблюдавани изкъсо и разработвани с години от тамошните тайни служби. Дали паралелите между установеното там и установяващото се тук са достатъчни да ги приемете за факт, всекиму според вярата.

4. Същата тази информация може да се използва за репресии на родители, особено ако ДАНС забележи нещо в досиетата, което родителите не са забелязали. И ако ДАНС вземе отношение по присъствените, академичните или поведенческите проблеми на децата, преди отношението да са го взели родителите. Така държавата ще има нужните мотиви да прави основното, срещу което въстанаха противниците на Стратегията за детето.

5. Студентите са особено интересна извадка от населението за агентите на „националната сигурност“. Затова съгласно специални методи са индоктринирани от най-далече на Изток до най-далече на Запад. Ако не подлежат на индоктринация, но се проявят като упорита заплаха за „националната сигурност“, могат да бъдат репресирани академично, а последствията от това ще дават отражения и върху целия им по-нататъшен живот.

За случайности може да се говори, когато са една, две, най-много до три. Когато станат поне три, само сляп човек би продължил да говори за низ от случайности. Този, който гледа и вижда, вече забелязва закономерности и интелигентен дизайн.

А дали този интелигентен дизайн работи в полза или ущърб на човека? – Всекиму според вярата; всекиму според интуицията му; всекиму според знанието му…

„Няма знание, което да не дава сила“ — казва Конфуций

ДАНС иска знание за най-милото на човека — децата му.

А човекът иска ли знание и съответната сила — защо ДАНС иска това?

Тази статия целеше да насочи мислите към натрупване на знания и сила, без които не може да се осъществи каквото и да било обществено обсъждане.

Иван Стаменов
21.8.2019 г.

Споделете публикацията



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19708521
Постинги: 44671
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031